NaamahsChild Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Puszyste misiaki.. znajdźcie domki, każde z was! Quote
AleksandraJ Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Aktualizacja informacji o Beniu na pierwszej stronie... Quote
majqa Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Olu, jak rozumiem, nadal nie wiemy, co z tym ponoć chętnym na niego domkiem? Quote
AleksandraJ Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Majqo kochana, nie ma :( tak wiec trzeba szukać, ktoś sie zgłaszał, ale jak usłyszał, że trzeba z nim pracował to "nie będzie ryzykował"... Quote
majqa Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='AleksandraJ'](...) charakter dominatora (...) nie lubi dzieci i rowerzystów..:shake: (...) leczony na chorobę skórną, oczy pod systematyczną kontrolą weterynarza - jednak jego zachowanie w znaczny sposób ogranicza nasze możliwości. (...). Dominator Oluś wobec ludzi, czy innych psów? Jeśli nie psów, to jaki jest dla nich? Dopytaj jeszcze o te dzieci, bo dziecko to dla mnie i rozwrzeszczane małe tornado :evil_lol: i starsze, które być może, jeśli jest rozumnie wychowywane, nie byłoby zagwozdką dla Benia. Na co dokładnie jest leczony - jaka choroba skórna, na jakim etapie zdrowienia jest, rokowania etc. Oczka, to o ile pamiętam ta 3cia powieka. Co sugeruje wet? Czy jest tak, jak pisała Anetka, że jest to do likwidacji operacyjnej? Chodzi w miarę ładnie na smyczce, czy ciągnie jak pociąg? Wiadomo, jak trafił do schronu, cokolwiek o jego przeszłości? Quote
AleksandraJ Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Napiszę co do tej pory wiadomo mi o nim: Znaleziony w kagańcu i kolczatce, biegał koło stacji benzynowej. KAsia, której szukałyśmy od jakiegoś czasu go odwiedza i "poznaje". Wychodzi z nim na spacery. Na początku ciągnął i wszystko wąchał jakby chciał się nawdychać nim wróci do kojca i ciągnął. Obecnie ponoć coraz lepiej mu to wychodzi. Co do obserwacji Kasi to była z nim kolo pobliskiej szkoły i wtedy Benio zaczął szczekać... Wieć być może coś w tym jest z tą rozbrykaną gromadą dzieci. Co do starszych nie wiem, mam siostre 12latnia wiec jak Kasia bedzie miala czas to wybadamy czy takie "dzieci" tez go drażnią... Rowerzystów nie lubi, to dostrzegła podczas spacerów. Co jeszcze... Benio ma raczej alergię, był psikany (zapomniałam nazwe ;/) jakimś preparatem. Obecnie wygląda to lepiej niż na początku, zaczerwienione ma tylne łapy, ale trudniej się to leczy w schroniskowych warunkach. Co do 3 powieki to ponoć się operuje ale jak nadmieniła Kasia, pierw trzeba by bylo z Beniem zbudować relację i wyznaczyć mu miejsce. Kiedy podeszłyśmy z KAsią do kojca to widać bardzo się cieszył na jej widok, stawal na 2 łapach, a potem jedną próbował drapać w kraty, bo chciał żeby wzięła go na spacer... aha i co do psów to nie dopytałam albo wypadło mi ze łba, dowiem się jak tylko tam pojadę... Quote
NadziejaA Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 MAJQA- widzę ze ,yślisz o wszytkim :) 100 pytań do ale racja byle by benio-dominator domek znalażł :) Quote
majqa Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 To już jest coś. Warto uzupełnić te wiadomości o relacjach z psami. Dzieci według Twojego opisu nie muszą być wcale problemem, choć go nie wykluczam. Moje psy, po zapoznaniu, przychylne dzieciom, też dostają furii na wrzask i widok bieganiny na terenie pobliskiej szkoły. Rwą się do pogonienia, zdarza się im szczekać, zawarczeć. Co innego grupa wydająca dzikie okrzyki, odgłosy wrzawy, a co innego jedno, dwójka dzieci, które są nauczone obcowania ze zwierzakiem. Zrobisz wywiad, umotam jakiś tekścik. Alergia skóry w gruncie rzeczy to spokojniejszy kaliber choroby do ujęcia w ogłoszeniu, nie musi odstraszać, czy budzić obaw. Sprawę rowerzystów, przepraszam za określenie, ale w ogóle bym olała, inaczej mówiąc, nie przejmowałabym się tym akurat na wyrost. Wiele psów ich nie lubi, a niektórych i ja sama bym dogoniła i wkręciła w szprychy. ;) Quote
ANETTTA Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 uwaga na domek chetny na benia z opola .... on szuka benia z jajami bo ma sunie ..itd itd Quote
ANETTTA Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 proponuje zrobic ogloszenia podac pies znajduje sie na terenie slaska np..niedaleko katwowic nie podawac schroniska ..nr tel do kogos kto zna benia ...co wy na to costrzeba działac ... Quote
ANETTTA Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 no to co bijemy sie kto co robi ja jak zwykle oferuje -allegro zrobie jutro kto dalej ...plisssssssssss oferty mile widziane i wklejajcie linki ' Quote
kasia nero 1 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 bernas nie moze miec stycznosci z dziecmi i nie chodzi tu o bieganie piszczenie itp tylko o samą obecnosc pracuje głównie z rottweilerami i na schronisku z psami agresywnymi i dominantami więc sprawdzanie na jakimkolwiek dziecku odpada ponieważ pies na schronisku inaczej się zachowuje a inaczej na spacerze lub własnym terenie rozmawiałysmy z dziewczynami na ten temat i wyraznie bylo mówione że idzie do domu bez dzieci a na dzieci nie szczekał tylko ewidentnie się rzucał Quote
AleksandraJ Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 No tak znowu napisalam zle, dzieki za sprostowanie. Quote
kasia nero 1 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 na psy tez się rzuca bez względu na wielkosc byl psikany abacilem i dostawał zastrzyki z powodu alergi na pchły jesli są jakies pytania to dziewczyny mają mój nr.tel Quote
NaamahsChild Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 kasia nero 1 napisał(a):na psy tez się rzuca bez względu na wielkosc byl psikany abacilem i dostawał zastrzyki z powodu alergi na pchły jesli są jakies pytania to dziewczyny mają mój nr.tel Ok, pamiętamy o tym i trzymamy kciuki za bernasia! Quote
kasia nero 1 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 zbyt dużo na raz wiadomosci o bernasiu dostalyscie i może się pomieszać ten chętny z opola to chyba kiedyś też mnie pytał bo w trakcie wyszło że szuka samca do rozpłodu:mad:daj znac ola o której będziesz w niedziele to podjade na schron i wezniemy go na zapoznanie się z tobą Quote
NadziejaA Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 [quote name='kasia nero 1']zbyt dużo na raz wiadomosci o bernasiu dostalyscie i może się pomieszać ten chętny z opola to chyba kiedyś też mnie pytał bo w trakcie wyszło że szuka samca do rozpłodu:mad:daj znac ola o której będziesz w niedziele to podjade na schron i wezniemy go na zapoznanie się z tobą Kasiu im wiecej wiadomości tym lepiej, przynajniej widomo jakiego domku szukac a jakie odpadaja :) Quote
AleksandraJ Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 Postaram sie być od 9:30 do 11:45 poniewaz potem mam niestety zajęcia na drugej uczelni ;/ Dalabys radę zebysmy sie spotkaly w schronie? Quote
NadziejaA Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 [quote name='t_kasiek']no to ja podniose benia !!!!!!! Przeczytalam LENIA :crazyeye::lol!: Quote
majqa Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Napiszcie Dziewczyny, czy robić Beniowi tekst do ogłoszeń, czy bazujecie na tym, z którym go ogłaszacie? Quote
NaamahsChild Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 majqa napisał(a):Napiszcie Dziewczyny, czy robić Beniowi tekst do ogłoszeń, czy bazujecie na tym, z którym go ogłaszacie? Kochana, myślę, że wstrzymamy się z tym do niedzieli - po spotkaniu Olki z Kasią. p.s. Czekam na te Twoje teksty i czekam.. Quote
majqa Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Przepraszam...doby mi brak. :oops: Jazda z własnym psińco - kocińcem i terminy pozazwierzakowe napięte jak barani pęcherz. Quote
Recommended Posts