Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AleksandraJ'](...) charakter dominatora (...) nie lubi dzieci i rowerzystów..:shake: (...) leczony na chorobę skórną, oczy pod systematyczną kontrolą weterynarza - jednak jego zachowanie w znaczny sposób ogranicza nasze możliwości. (...).
Dominator Oluś wobec ludzi, czy innych psów? Jeśli nie psów, to jaki jest dla nich? Dopytaj jeszcze o te dzieci, bo dziecko to dla mnie i rozwrzeszczane małe tornado :evil_lol: i starsze, które być może, jeśli jest rozumnie wychowywane, nie byłoby zagwozdką dla Benia. Na co dokładnie jest leczony - jaka choroba skórna, na jakim etapie zdrowienia jest, rokowania etc. Oczka, to o ile pamiętam ta 3cia powieka. Co sugeruje wet? Czy jest tak, jak pisała Anetka, że jest to do likwidacji operacyjnej?
Chodzi w miarę ładnie na smyczce, czy ciągnie jak pociąg?
Wiadomo, jak trafił do schronu, cokolwiek o jego przeszłości?

Posted

Napiszę co do tej pory wiadomo mi o nim:
Znaleziony w kagańcu i kolczatce, biegał koło stacji benzynowej.
KAsia, której szukałyśmy od jakiegoś czasu go odwiedza i "poznaje". Wychodzi z nim na spacery. Na początku ciągnął i wszystko wąchał jakby chciał się nawdychać nim wróci do kojca i ciągnął. Obecnie ponoć coraz lepiej mu to wychodzi. Co do obserwacji Kasi to była z nim kolo pobliskiej szkoły i wtedy Benio zaczął szczekać... Wieć być może coś w tym jest z tą rozbrykaną gromadą dzieci. Co do starszych nie wiem, mam siostre 12latnia wiec jak Kasia bedzie miala czas to wybadamy czy takie "dzieci" tez go drażnią... Rowerzystów nie lubi, to dostrzegła podczas spacerów. Co jeszcze... Benio ma raczej alergię, był psikany (zapomniałam nazwe ;/) jakimś preparatem. Obecnie wygląda to lepiej niż na początku, zaczerwienione ma tylne łapy, ale trudniej się to leczy w schroniskowych warunkach. Co do 3 powieki to ponoć się operuje ale jak nadmieniła Kasia, pierw trzeba by bylo z Beniem zbudować relację i wyznaczyć mu miejsce. Kiedy podeszłyśmy z KAsią do kojca to widać bardzo się cieszył na jej widok, stawal na 2 łapach, a potem jedną próbował drapać w kraty, bo chciał żeby wzięła go na spacer...

aha i co do psów to nie dopytałam albo wypadło mi ze łba, dowiem się jak tylko tam pojadę...

Posted

To już jest coś. Warto uzupełnić te wiadomości o relacjach z psami. Dzieci według Twojego opisu nie muszą być wcale problemem, choć go nie wykluczam. Moje psy, po zapoznaniu, przychylne dzieciom, też dostają furii na wrzask i widok bieganiny na terenie pobliskiej szkoły. Rwą się do pogonienia, zdarza się im szczekać, zawarczeć. Co innego grupa wydająca dzikie okrzyki, odgłosy wrzawy, a co innego jedno, dwójka dzieci, które są nauczone obcowania ze zwierzakiem. Zrobisz wywiad, umotam jakiś tekścik. Alergia skóry w gruncie rzeczy to spokojniejszy kaliber choroby do ujęcia w ogłoszeniu, nie musi odstraszać, czy budzić obaw.
Sprawę rowerzystów, przepraszam za określenie, ale w ogóle bym olała, inaczej mówiąc, nie przejmowałabym się tym akurat na wyrost. Wiele psów ich nie lubi, a niektórych i ja sama bym dogoniła i wkręciła w szprychy. ;)

Posted

proponuje zrobic ogloszenia

podac pies znajduje sie na terenie slaska np..niedaleko katwowic nie podawac schroniska ..nr tel do kogos kto zna benia ...co wy na to costrzeba działac ...

Posted

bernas nie moze miec stycznosci z dziecmi i nie chodzi tu o bieganie piszczenie itp tylko o samą obecnosc pracuje głównie z rottweilerami i na schronisku z psami agresywnymi i dominantami więc sprawdzanie na jakimkolwiek dziecku odpada ponieważ pies na schronisku inaczej się zachowuje a inaczej na spacerze lub własnym terenie rozmawiałysmy z dziewczynami na ten temat i wyraznie bylo mówione że idzie do domu bez dzieci a na dzieci nie szczekał tylko ewidentnie się rzucał

Posted

kasia nero 1 napisał(a):
na psy tez się rzuca bez względu na wielkosc byl psikany abacilem i dostawał zastrzyki z powodu alergi na pchły jesli są jakies pytania to dziewczyny mają mój nr.tel

Ok, pamiętamy o tym i trzymamy kciuki za bernasia!

Posted

zbyt dużo na raz wiadomosci o bernasiu dostalyscie i może się pomieszać ten chętny z opola to chyba kiedyś też mnie pytał bo w trakcie wyszło że szuka samca do rozpłodu:mad:daj znac ola o której będziesz w niedziele to podjade na schron i wezniemy go na zapoznanie się z tobą

Posted

[quote name='kasia nero 1']zbyt dużo na raz wiadomosci o bernasiu dostalyscie i może się pomieszać ten chętny z opola to chyba kiedyś też mnie pytał bo w trakcie wyszło że szuka samca do rozpłodu:mad:daj znac ola o której będziesz w niedziele to podjade na schron i wezniemy go na zapoznanie się z tobą

Kasiu im wiecej wiadomości tym lepiej, przynajniej widomo jakiego domku szukac a jakie odpadaja :)

Posted

majqa napisał(a):
Napiszcie Dziewczyny, czy robić Beniowi tekst do ogłoszeń, czy bazujecie na tym, z którym go ogłaszacie?

Kochana, myślę, że wstrzymamy się z tym do niedzieli - po spotkaniu Olki z Kasią.

p.s. Czekam na te Twoje teksty i czekam..