NaamahsChild Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Rozmawiałam z Anią - kierowniczką schroniska - benio nie ma domku - szukamy go nadal - ale to niezły agresor niestety:shake: Ma chorobę skórną (słusznie podejrzewałam), która jest leczona. Ale największym jego problemem jest agresja, którą prezentuje przede wszystkim w stosunku do mężczyzn, dzieci i rowerzystów:roll: To sprawia, że pracownicy boją się tam do niego wchodzić.. Quote
AleksandraJ Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 Witam, juz sprawa sie wyjaśnila, pochopnie pokierowalysmy sie emocjami i... dopiero kiedy dooinformowala nas P. Ania moglysmy sprostować sparwe w częsci, ktora sie nie zgadzala, za co przepraszam... Milo mi Cie poznac Kasiu i cieszę sie, ze to, ze pomomagasz Benkowi okazalo sie prawdą.. Quote
majqa Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 I zwrot informacyjny poszedł piorunem. Cieszę się bardzo. Quote
kasia nero 1 Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 witam chciałabym sprostować pewne sprawy na temat bernasia i schroniska bo to co napisałyscie nic nie wyjasnia bernaś widzi i to doskonale szczegolnie rowerzystów i dzieci:diabloti:i jest pod opieką weta bo mial uczulenie na pchły nie jest kąpany bo jak wyobrażacie sobie psa po kąpili w kojcu kaszel murowany oczy to jest coś normalnego co nazywa się trzecia powieka i psy typu dog bernardyny mastify czyli molosy tak mają sprostujcie historię o dobku bo zagłodzony to byl przez własciciela a schronisko go leczy ma dietę i specjalną karmę co widziałyscie ale nie wspomnialyscie mam nadzieję że się spotkamy i wyjasnimy te nieporozumienia i zmiencie opis bo bernaś widzi:angryy: Quote
ANETTTA Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 ciesze sie ze benisu widzi jeden kłopot z głowy ale te 3 powiek sie operuje ................ czy spiak sie nadaje so adopcji mozna mu robic jakies ogoszenia ...ile on ma tak naorwde lat i jak długo siedzi w tym schronisku kasiu milo Cie tu widziec .............i poznac Quote
NadziejaA Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Noooo nareszcie mam dostęp do neta... Przepraszam z góry ze mnie w schronie nie bylo... auto mi padło :/ a moje dziecie 9-cio miesięczne nie pozwoliło by mi zbyt długo poza domem być, wiec komunikacja odpadała :/ grrrr Quote
NaamahsChild Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='kasia nero 1']sprostujcie historię o dobku bo zagłodzony to byl przez własciciela a schronisko go leczy ma dietę i specjalną karmę co widziałyscie ale nie wspomnialyscie[/quote] Kasiu, chyba dobrze nie przeczytałaś dobkowego wątku, tam to wszystko jest napisane.. Quote
NadziejaA Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Co do schronisk w Bytomiu to ja nic nie wierzę! :angryy: Jedynie w to ze tam zwirzeta nie mają się dobrze. Rozumię kwarantanna ale nie rozumie chorego psa ze zdrowym np... Pewnego pięknego dnia sama się tam wybiorę i sama ocenie tą opiekę w schronisku! Nie byłam (niestety :/ ) ale będe i sobie nie podaruje! Quote
AleksandraJ Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Kasiu, a więc nie mówcie proszę, o tym tak jakbyśmy oczerniały schronisko! Bo robicie z igły widły. Nie powiedziałam nic, ze ma tam złą opiekę, to, że nie widzi wnioskowałam z na ponad "normalny" stan opadniętych powiek! Na początku mialam wrażenie, że ktoś mu oczka wydłubał!!! To, że chcemy komuś znaleźć dom powinno spotkać się z poparciem Ciebie i schroniska! Szukałysmy Cie bo chciałysmy się upewnić, że znalazłaś Benkowi dom, bo taką właśnie informację dostałyśmy! Natepna kwestia,, to kąpiel- jak nie sprostowałam jak napisałam, że nie może byc kąpany, bo jest agresywny??? Trzecia rzecz to to, ze Pan z obsługi, powiedzial, ze go niedawno kąpali, ale sie ubrudzil przez ulewy... [B]Skoro chciałyśmy Cie odnależć to chyba, zalezalo nam na wyjaśnieniu sprawy a nie pomawianiu kogokolwiek[/B]! [U]Nie powiedzialam, ze go głodzicie, maltretujecie, czy cokolwiek podobnego[/U]! ( w tym miejscu wymieniam sposoby pomawiania kogoś, nie mowię, że Wy tak napisaliście) [B][U]Jest chudawy, tak samo jak ON-ek z innego wątku[/U][/B], więc uważam, że nalezy im się dom, bo cokolwiek jest przyczyną (brak dopuszczenia go przez inne psy do karmy, brak karmy, czy brak chęci do jedzenia przez depresję) ich "wcięć" w okolicach brzucha to nie jest to chyba objaw szczescia czy dobrobytu... Nie wiem po co w ogole ta cala afera? Mogłabym napisac z czym sie tam spotkalam, ale tego nie robię bo wierzę, że to niedopatrzenie (moge wyjaśnić Ci o czym mowie na PM). Co do tematu to przez tą "3 powiekę"[B] nie powiesz mi, ze widzi, tak jak zdrowy pies[/B]! A Dogomaniaczki szukając komuś domu i chcąc zainteresować psem/kotem inne osoby muszą dać temat, który "przyciąga". Jak bym napisala "bytomski bernardyn" to nie wiem czy by tyle osób tu weszło, a kłamstwem napewno to nie jest, że nie widzi - w 100% (nie bede tu spekulować jak naprawde widzi). [B]Powiedz mi czy to, ze pies ma taką "wadę" jest oczernianiem schroniska czy Twojej osoby?[/B] Bo ja tak nie uważam... Co do dobka, to sprawdzilam jeszcze raz co napisala NaamahsChild i widzę żeby napisała coś złego na schronisko! [U]Aha no i powiedz mi czy ja mam robić REKLAMĘ schronisku, że mam pisać co dostaje? [/U] [B]REKLAME róbcie sami, poprawiając obraz schroniska!!!![/B] ( czemu powiem Ci na PW, bo nie chce tu pisać). Moim zadaniem jest pokazać ból, samotność i uczucia tych psów, a nie Wasze działania, bo [B]skoro robicie to dla Nich to powinniście być dumni i mieć czyste sumienie, a nie wymagać nobilitacji.[/B].. To moje zdanie, możecie mnie za to nie lubić, ale [U]nie róbcie ze mnie wroga schroniska! [/U] Chodze tam po to aby poszukac domu tym istotom, więc po części pomagać i Wam- bo zakaldam, że też Wam na tym zależy! Quote
NaamahsChild Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Oto i on, bernardynkowy bannerek..:oops: [IMG]http://i488.photobucket.com/albums/rr247/adopcjenaa/bernie.png[/IMG] Quote
AleksandraJ Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Kochana nie otwiera mi się ;/ Ale od wczoraj 1/2 obrazków mi się nie pokazuje, mogę dostać link/dane czy coto tam ma być... (wybaczcie prawnicy, to ograniczeni są ;/) Quote
majqa Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='AleksandraJ'](...) Szukałysmy Cie bo chciałysmy się upewnić, że znalazłaś Benkowi dom, bo taką właśnie informację dostałyśmy! (...) [B]Skoro chciałyśmy Cie odnależć to chyba, zalezalo nam na wyjaśnieniu sprawy a nie pomawianiu kogokolwiek[/B]! (...)[/quote] Mnie interesuje, czy rzeczywiście psu kroi się domek? Idźmy dalej, fakt, że szukałyście Olu kontaktu z wolontariuszką, o której się dowiedziałyście, świadczy właśnie o woli wyjaśnienia sytuacji. Quote
NaamahsChild Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='majqa']Mnie interesuje, czy rzeczywiście psu kroi się domek? Idźmy dalej, fakt, że szukałyście Olu kontaktu z wolontariuszką, o której się dowiedziałyście, świadczy właśnie o woli wyjaśnienia sytuacji.[/quote] Oj zależy nam, zależy.. Quote
AleksandraJ Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Oj tak, na czym nam poza tym bardzo zalezy to, żeby [B]czytano uważnie nasze wątki[/B], [B]nie uważano nas z góry za wrogów[/B], cieszono się, że szukamy psiakom domów i [U]wspomagano nas[/U]... Poza tym Kasia nie wyjaśniła czy faktycznie znalezła Bankowi dom..? Quote
ANETTTA Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 po co te wasnie ...ratujy benia szukajmy mu domu .......... a tymczasem my tu w sosnowcu w hoteliku mamy benia agresywnego potrzebny na cito dom DT cokolwiek [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/bernardyn-nie-trafi-do-schroniska-zbieramy-na-kastracje-hotelik-pilne-122038/index9.html#post11220765[/url] Quote
Gienia Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Aleksandra czy twoja mlodsza siostra pomaga w schronisku? i masz schroniskowa suke Neske? Jesli to ona to niepozwalaj jej wyprowadzac psa ,bo go leje i kopie!! i jest dlaniej niedobra!!!!! ty pomagasz kazdemu psu kotu a ona sie nadnimi pastwi!. Skojazylam po nicku ze to moze byc twoja siostra! Quote
AleksandraJ Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 hmmm, to chyba nieporozumienie... Jednakże takie sprawy prosiłabym zgłaszać na PM lub osobiście. Pozdrawiam Quote
AleksandraJ Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 ANETTo czy nie macie zdjęć "Waszego" Benia? ;> Czemu te Benki takie agresywne? "Właściciele" je tak skrzywdzili? Quote
NadziejaA Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 KASIA- wolontariuszka z łaski na uciechę, zamiast cieszyć się ze jakiś zwirz domek moze moieć to prowokacje jakies robi GIENIA- przed chwilą na forum weszła, i jeszcze lepszą prowokację robi... Echhh wy lepiej tutaj zajmijcie się obie panny dobrem zwierząt a nie swoim! Może by tak "wolontariuszka" Kasia w końcu się odezwała czy ma ten domek czy nie? Moim zdaniem trzeba mieć to w nosie i szukac, bo tak jak pisałam w ową opiekę nie wierze patrząc na psy... Quote
ANETTTA Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='AleksandraJ']ANETTo czy nie macie zdjęć "Waszego" Benia? ;> Czemu te Benki takie agresywne? "Właściciele" je tak skrzywdzili?[/quote] chodzi ci o mojego benia prywatnego ..mam go w opisie a jesli o tego z watku sa fotki na poczatku postu Quote
AleksandraJ Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 Nie, nie z wątku, to wiem bo ja go zalożyłam... Chodzi mi o tego, o którym napisałaś, że jest w hoteliku w sosnowcu... Quote
ANETTTA Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 a mowisz i masz plis witaj zajrzyj czasem do moich benków [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/bernardyn-nie-trafi-do-schroniska-zbieramy-na-kastracje-hotelik-pilne-122038/index9.html#post11220765[/url] Quote
AleksandraJ Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 Teraz to już będę zaglądać, wybacz mi, że czasem to zaniedbuje, ale studia, praca, mam już miękki mózg ;/ Quote
Recommended Posts