Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam z Anią - kierowniczką schroniska - benio nie ma domku - szukamy go nadal - ale to niezły agresor niestety:shake:
Ma chorobę skórną (słusznie podejrzewałam), która jest leczona.
Ale największym jego problemem jest agresja, którą prezentuje przede wszystkim w stosunku do mężczyzn, dzieci i rowerzystów:roll: To sprawia, że pracownicy boją się tam do niego wchodzić..

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam, juz sprawa sie wyjaśnila, pochopnie pokierowalysmy sie emocjami i... dopiero kiedy dooinformowala nas P. Ania moglysmy sprostować sparwe w częsci, ktora sie nie zgadzala, za co przepraszam... Milo mi Cie poznac Kasiu i cieszę sie, ze to, ze pomomagasz Benkowi okazalo sie prawdą..

Posted

witam chciałabym sprostować pewne sprawy na temat bernasia i schroniska bo to co napisałyscie nic nie wyjasnia bernaś widzi i to doskonale szczegolnie rowerzystów i dzieci:diabloti:i jest pod opieką weta bo mial uczulenie na pchły nie jest kąpany bo jak wyobrażacie sobie psa po kąpili w kojcu kaszel murowany oczy to jest coś normalnego co nazywa się trzecia powieka i psy typu dog bernardyny mastify czyli molosy tak mają sprostujcie historię o dobku bo zagłodzony to byl przez własciciela a schronisko go leczy ma dietę i specjalną karmę co widziałyscie ale nie wspomnialyscie mam nadzieję że się spotkamy i wyjasnimy te nieporozumienia i zmiencie opis bo bernaś widzi:angryy:

Posted

ciesze sie ze benisu widzi jeden kłopot z głowy ale te 3 powiek sie operuje ................

czy spiak sie nadaje so adopcji mozna mu robic jakies ogoszenia ...ile on ma tak naorwde lat i jak długo siedzi w tym schronisku

kasiu milo Cie tu widziec .............i poznac

Posted

Noooo nareszcie mam dostęp do neta... Przepraszam z góry ze mnie w schronie nie bylo... auto mi padło :/ a moje dziecie 9-cio miesięczne nie pozwoliło by mi zbyt długo poza domem być, wiec komunikacja odpadała :/ grrrr

Posted

[quote name='kasia nero 1']sprostujcie historię o dobku bo zagłodzony to byl przez własciciela a schronisko go leczy ma dietę i specjalną karmę co widziałyscie ale nie wspomnialyscie[/quote]

Kasiu, chyba dobrze nie przeczytałaś dobkowego wątku, tam to wszystko jest napisane..

Posted

Co do schronisk w Bytomiu to ja nic nie wierzę! :angryy:
Jedynie w to ze tam zwirzeta nie mają się dobrze. Rozumię kwarantanna ale nie rozumie chorego psa ze zdrowym np...
Pewnego pięknego dnia sama się tam wybiorę i sama ocenie tą opiekę w schronisku!
Nie byłam (niestety :/ ) ale będe i sobie nie podaruje!

Posted

Kasiu, a więc nie mówcie proszę, o tym tak jakbyśmy oczerniały schronisko! Bo robicie z igły widły. Nie powiedziałam nic, ze ma tam złą opiekę, to, że nie widzi wnioskowałam z na ponad "normalny" stan opadniętych powiek! Na początku mialam wrażenie, że ktoś mu oczka wydłubał!!! To, że chcemy komuś znaleźć dom powinno spotkać się z poparciem Ciebie i schroniska! Szukałysmy Cie bo chciałysmy się upewnić, że znalazłaś Benkowi dom, bo taką właśnie informację dostałyśmy! Natepna kwestia,, to kąpiel- jak nie sprostowałam jak napisałam, że nie może byc kąpany, bo jest agresywny??? Trzecia rzecz to to, ze Pan z obsługi, powiedzial, ze go niedawno kąpali, ale sie ubrudzil przez ulewy...
[B]Skoro chciałyśmy Cie odnależć to chyba, zalezalo nam na wyjaśnieniu sprawy a nie pomawianiu kogokolwiek[/B]!
[U]Nie powiedzialam, ze go głodzicie, maltretujecie, czy cokolwiek podobnego[/U]! ( w tym miejscu wymieniam sposoby pomawiania kogoś, nie mowię, że Wy tak napisaliście)

[B][U]Jest chudawy, tak samo jak ON-ek z innego wątku[/U][/B], więc uważam, że nalezy im się dom, bo cokolwiek jest przyczyną (brak dopuszczenia go przez inne psy do karmy, brak karmy, czy brak chęci do jedzenia przez depresję) ich "wcięć" w okolicach brzucha to nie jest to chyba objaw szczescia czy dobrobytu...
Nie wiem po co w ogole ta cala afera? Mogłabym napisac z czym sie tam spotkalam, ale tego nie robię bo wierzę, że to niedopatrzenie (moge wyjaśnić Ci o czym mowie na PM). Co do tematu to przez tą "3 powiekę"[B] nie powiesz mi, ze widzi, tak jak zdrowy pies[/B]! A Dogomaniaczki szukając komuś domu i chcąc zainteresować psem/kotem inne osoby muszą dać temat, który "przyciąga". Jak bym napisala "bytomski bernardyn" to nie wiem czy by tyle osób tu weszło, a kłamstwem napewno to nie jest, że nie widzi - w 100% (nie bede tu spekulować jak naprawde widzi).
[B]Powiedz mi czy to, ze pies ma taką "wadę" jest oczernianiem schroniska czy Twojej osoby?[/B] Bo ja tak nie uważam...

Co do dobka, to sprawdzilam jeszcze raz co napisala NaamahsChild i widzę żeby napisała coś złego na schronisko!
[U]Aha no i powiedz mi czy ja mam robić REKLAMĘ schronisku, że mam pisać co dostaje? [/U]

[B]REKLAME róbcie sami, poprawiając obraz schroniska!!!![/B]
( czemu powiem Ci na PW, bo nie chce tu pisać).

Moim zadaniem jest pokazać ból, samotność i uczucia tych psów, a nie Wasze działania, bo [B]skoro robicie to dla Nich to powinniście być dumni i mieć czyste sumienie, a nie wymagać nobilitacji.[/B]..

To moje zdanie, możecie mnie za to nie lubić, ale [U]nie róbcie ze mnie wroga schroniska! [/U]

Chodze tam po to aby poszukac domu tym istotom, więc po części pomagać i Wam- bo zakaldam, że też Wam na tym zależy!

Posted

[quote name='AleksandraJ'](...) Szukałysmy Cie bo chciałysmy się upewnić, że znalazłaś Benkowi dom, bo taką właśnie informację dostałyśmy! (...) [B]Skoro chciałyśmy Cie odnależć to chyba, zalezalo nam na wyjaśnieniu sprawy a nie pomawianiu kogokolwiek[/B]!
(...)[/quote]
Mnie interesuje, czy rzeczywiście psu kroi się domek?
Idźmy dalej, fakt, że szukałyście Olu kontaktu z wolontariuszką, o której się dowiedziałyście, świadczy właśnie o woli wyjaśnienia sytuacji.

Posted

[quote name='majqa']Mnie interesuje, czy rzeczywiście psu kroi się domek?
Idźmy dalej, fakt, że szukałyście Olu kontaktu z wolontariuszką, o której się dowiedziałyście, świadczy właśnie o woli wyjaśnienia sytuacji.[/quote]
Oj zależy nam, zależy..

Posted

Oj tak, na czym nam poza tym bardzo zalezy to, żeby [B]czytano uważnie nasze wątki[/B], [B]nie uważano nas z góry za wrogów[/B], cieszono się, że szukamy psiakom domów i [U]wspomagano nas[/U]...

Poza tym Kasia nie wyjaśniła czy faktycznie znalezła Bankowi dom..?

Posted

po co te wasnie ...ratujy benia szukajmy mu domu ..........
a tymczasem my tu w sosnowcu w hoteliku mamy benia agresywnego potrzebny na cito dom DT cokolwiek

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/bernardyn-nie-trafi-do-schroniska-zbieramy-na-kastracje-hotelik-pilne-122038/index9.html#post11220765[/url]

Posted

Aleksandra czy twoja mlodsza siostra pomaga w schronisku? i masz schroniskowa suke Neske?

Jesli to ona to niepozwalaj jej wyprowadzac psa ,bo go leje i kopie!! i jest dlaniej niedobra!!!!! ty pomagasz kazdemu psu kotu a ona sie nadnimi pastwi!.

Skojazylam po nicku ze to moze byc twoja siostra!

Posted

KASIA- wolontariuszka z łaski na uciechę, zamiast cieszyć się ze jakiś zwirz domek moze moieć to prowokacje jakies robi

GIENIA- przed chwilą na forum weszła, i jeszcze lepszą prowokację robi...

Echhh wy lepiej tutaj zajmijcie się obie panny dobrem zwierząt a nie swoim!

Może by tak "wolontariuszka" Kasia w końcu się odezwała czy ma ten domek czy nie?
Moim zdaniem trzeba mieć to w nosie i szukac, bo tak jak pisałam w ową opiekę nie wierze patrząc na psy...

Posted

[quote name='AleksandraJ']ANETTo czy nie macie zdjęć "Waszego" Benia? ;> Czemu te Benki takie agresywne? "Właściciele" je tak skrzywdzili?[/quote]

chodzi ci o mojego benia prywatnego ..mam go w opisie

a jesli o tego z watku sa fotki na poczatku postu

Posted

a mowisz i masz plis

witaj zajrzyj czasem do moich benków [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/bernardyn-nie-trafi-do-schroniska-zbieramy-na-kastracje-hotelik-pilne-122038/index9.html#post11220765[/url]