Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wieści "wstepne powinnam" dać ok 14/15 wtedy moja siostra wroci ze schronu i obiecala ze jak bedzie mogla to zdrobi zdjęcie (narazie takie aby mozna go bylo zobaczyć, bo moga jej nie wpuścić do jego klatki). Ja czekam na wieści kiedy możemy jechać. weekend mam prawie caly wolny wiec sie dostosuje!

Posted

Nadziejo jak bedziesz miala chwilke to daj znac, jestem do Waszej dyspozycji! poza tym kazda para rąk się przyda do miziania! ;) nie jestem pewna ale schron jest otwarty do 13 czy 15.

Dziekuje za odzew! ;*

Posted

To umówmy się na 11.00. POdjadę awtem, młdego ze starym u teściów zostawie albo na piechty do moich rodziców wyślę :D
(weekend w Bytomiu i sobotni wieczór z teściami... :/ więc mizianko na poprawienie humorku z Beniem sie przyda :P po ciężkiej u teściowej nocy:evil_lol:)

Posted

Coś mi się widzi, że on będzie musiał szybciutko stamtąd wyjść:shake: Już na fotkach zdjęcia nie wyglądają zbyt dobrze - mam nadzieję, że w sekretariacie będzie Pani, którą już znam, to powinna z nami porozmawiać..

Posted

Nocny Marek prosi o nie zawstydzanie go. :evil_lol:
Jak zdobędziecie konkrety o beniu, to zrobię mu tekst ogłoszeniowy
i startujmy.
Imię (choćby roboczo nadane), wiek, zachowanie, może jakieś wieści, skąd trafił do schroniska (czy coś wiadomo, o jego przeszłości), zdrówko (priorytet to oczywiście wyjaśnienie oczek), do jakiego domku powinien trafić, dane kontaktowe do ogłoszeń, stosunek do ludzi, innych psiaków, poprostu wiadomości o nim, do bólu i co się da, by dać mi bazę pod tekst.
Trzeba zacisnąć zęby i działać, a nie urywam, że liczę na Was dziewczyny, bo jesteście na miejscu, byle tylko mu pomóc.
Serce pęka jak się patrzy na fotki i jego oczęta...:-(
Może są do podleczenia, uratowania, a niestety czas działa na jego niekorzyść.

Posted

[quote name='majqa']Nocny Marek prosi o nie zawstydzanie go. :evil_lol:
Jak zdobędziecie konkrety o beniu, to zrobię mu tekst ogłoszeniowy
i startujmy.
Imię (choćby roboczo nadane), wiek, zachowanie, może jakieś wieści, skąd trafił do schroniska (czy coś wiadomo, o jego przeszłości), zdrówko (priorytet to oczywiście wyjaśnienie oczek), do jakiego domku powinien trafić, dane kontaktowe do ogłoszeń, stosunek do ludzi, innych psiaków, poprostu wiadomości o nim, do bólu i co się da, by dać mi bazę pod tekst.
Trzeba zacisnąć zęby i działać, a nie urywam, że liczę na Was dziewczyny, bo jesteście na miejscu, byle tylko mu pomóc.
Serce pęka jak się patrzy na fotki i jego oczęta...:-(
Może są do podleczenia, uratowania, a niestety czas działa na jego niekorzyść.[/quote]

Dokładnie, domek będzie potrzebny na cito, postaram się zdobyć wszystkie potrzebne informacje - o ile tylko trafimy na odpowiednią obsługę w schronie..

Posted

Witajcie byłysmy dzisiaj z Naamahs u Benia vel Kaszmira, otóz piesek ma bardzo biedne te oczka i do tego bardzo zaczerwieniowe całe nogi, Naamahs może Wam to lepiej wyjaśni... W każdym razie Pani z-ca kierownika powiedziala nam, że piesek ma niby mieć już dom, ponoć interesuje się nim Pani Kasia z rottka i tu moja prośba czy ma ktoś mozliwość weryfikacji tej informacji np. przez zamieszczenie tam posta lub jakos inaczej? Zastanawia nas to bo otrzymałysmy kilka sprzecznych informacji... Jedna mowi ze Benek jest tam od 2 miesiecy, druga, ze od ponad poł roku, ja go widzialam w marcu! Kolejna to to, ze kazdy generalnie WSZYSTKO jest świetnie, a nie czarujmy się, niemając nawet pretensji do nikogo, nigdy nie jest RÓŻOWO w schronie!
Dojrzałyśmy kilka strasznie wyglądających Bidulków, czekam na zdjęcia od Naamahs i Jej TZ to zalozymy im wątki- jeden ma jakiś wrzód (Naamahs popraw mnie jak zle to mowie) i jakby nie mial oczka ale mowia ze ma podwójna powieke i ze operacja moglaby mu je uszkodzić? ;/ . Przy okazji zwrócilysmy uwage na mała, zakrwawioną sunię, ktora miała poszrpane ucho i cala byla we krwi trzesąc sie w kącie. Ponoć bedzie czkala na weta... Powiedzialysmy, ze się o nią upomnimy w tygodniu (zeby np. jej nie uspili za to, że ja ktoś pogryzl) Zdjęć nie wolno robić... Ale chcemy porozmawiac w tygodniu z kierowniczka, zebysmy robily zdjęcia i aktualizowały strone schroniska bo tak to nici z adopcji!!!!
Wracajac do Benia, Naamahs wstawi fotki (zrobione zanim nam ich zabroniono) i sprawa wyglada tak, ze trzeba sie dowiedzieć o tą P. Kasie.... Benek ponoć nie lubi dzieci, ale ja już tam w nic nie wierze, jak zweryfikuje się czy naprawde ktoś go bierze czy nie, to wtedy poszukamy mu domku lub tymczasu i sprawdzimy jak wyglada to naprawde....

Przy okazji dziekuje NaamahsChild i jej TZ!