Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
Aż głupio mi prosic o pomoc przy taim ogromie potrzebujących, ale chcialam o nią prosic osoby mieszkajace w okolicach bytomia, jak rowniez pomoc innych osob bylaby wskazana!

Wiecej zdjęć na str. 4

AKTUALIZACJA

Ma około 9 lat, jednak jego największym problemem jest charakter dominatora:mad:, z relacji osoby, która z nim od jakiegoś czasu wychodzi(Kasi), a której Benio słucha- nie lubi dzieci i rowerzystów..:shake: To zmniejsza radykalnie jego szanse na znalezienie domku. Zaszczepiony, leczony na chorobę skórną, oczy pod systematyczną kontrolą weterynarza - jednak jego zachowanie w znaczny sposób ogranicza nasze możliwości. Przydałby się dom, w którym nabrałby zaufania i przeżył prawdziwą metamorfozę. :diabloti:
Tak jak Kasi, która nacodzień zajmuje się rottkami Benio potrzebowałby osoby znającej się na tego typu zachowaniach.

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anetko, już pisałam Aleksandrze, gdzie tu popukać, by zasięgnąć języka. Jeśli Tobie ktoś przyjdzie do głowy, wrzuć nicki na wątek. Martwią mnie te oczka, oj martwią...:-(

Posted

Jeżeli to jest kłopot z powiekami to może da się zoperować. Najlepiej by było żeby psa obejrzał schroniskowy wet i zdiagnozował.
Bernardyny często cierpią na wywiniecie powieki i to da się zoperować.

Posted

ANETTo wlasnie pisalam, ze nie mam zadnej informacji, poza tym co sama widzialam. nie mogłam ani robic zdjec ani wejsc do klatki. Pojade tam w weekend i moze uda mi sie cos dowiedziec i zrobic zdjecia! Tak jak mowie jak tylko bede cos wiedziec to dam znac narazie chcialam zasiegnac rady czy ktos zna podobny przypadek i czy w ogole da sie cos zrobic?

Posted

dowiedz sie wsztstkiego ...a potem bedziemy cos myslec dalej ...przyznam sie szczerze na tych oczach u benkówto ja sie nie znam .az tak za dobrze .....wiem ze czesto chorują i robi sie operacje :-(

Posted

AleksandraJ napisał(a):
Witam,
Aż głupio mi prosic o pomoc przy taim ogromie potrzebujących, ale chcialam o nią prosic osoby mieszkajace w okolicach bytomia, jak rowniez pomoc innych osob bylaby wskazana!
Otoz odwiedzajac cotygodniowo schronisko w niedziele natrafilam na Bernardyna, myslalam, ze NIE MA OCZU! ale ponoc to powieki tak mu opadły ze całkowicie zasłoniły mu oczy!!!!!
Do znawców- czy istnieje mozliwośc jakiejsc operacji, ktora mu pomoze?
Prosze o pomoc- on/ona - NIC NIE WIDZI!!! :shake:
Bede w weekend w schronisku to zrobię zdjęcia!

Dowiedz się wszystkiego, zrób fotki- może będą potrzebne finanse,a więc przydadzą się aukcje na allegro.Może bazarki.

I...niech Ci nie będzie głupio:loveu: Nie nam oceniać czyje nieszczęście jest większe! Dla tego benia...jego:shake:

Posted

Kochana, ja niestety nie mogę się wypowiedzieć jednoznacznie z punktu widzenia weterynarza.. Nie widziałam go.
W piątek przyjeżdżam na Śląsk, do Bytomia, do domu. Możemy się umówić potem na jakiś dzień, by do niego wpaść..?

Posted

Przede wszystkim - w tym schronisku jest multum choróbsk i nikt z nimi nic nie robi. Kaliciwiroza jest najbardziej znaną z nich. Moja kotka zmarła na nadostre zapalenie jelita, jej leczenie (3 dni) kosztowało ponad 200 zł, a spędziła u mnie okres czwartek-środa (i to tylko nad ranem, bo zmarła o 3:10):-(

Umówimy się na jakiś dzień, pewnie w weekend, lub wtorek.

Posted

Tak, np. w sobote jak zamiatala kociarnie kotek sie nie ruszal, myslala ze spi, ale w kocu go poglaskala byl zimny i sztywny....
A ja raz jak tam bylam zajrzalam do kociarkni (latem) to kotek lezal a na nim pelno much, widzocznie nie zyl od jakiegos czasu....
To mowi samo za siebie!

Dobrze, podam Ci na PW moj telefon. Dla mnie najdogodniejszy jest weekend lub godziny do 12tej w tygodniu... Także jak zdecydujesz to mi napisz :)

Posted

majqa napisał(a):
No to czekamy na najbliższe wieści o biedaku...:-(

Chciałabym pojechać tam w niedzielę - przyjedzie mój TZ i obfociłabym biedaka.. Nie jestem weterynarzem z dyplomem, dużo mi do niego brakuje, ale zrobię co w mojej mocy, przede wszystkim chce wiedzieć, co mu jest:-(
Znajomy opowiadał mi o psie, który miał zamknięte oczy, bo mu pasożyty w nim przebywały (chyba glisty - bo sobie siedzą w naczyniach krwionośnych) - nastraszył mnie nieco:-(

Posted

I ja się moge zaoferować z pomoca!
W weekend będę w Bytomiu, też mobilnie wiec nie ma problemu zebym na Miechowice podjechała, czy z Naamash czy z kimkolwiek innym. MOgę focie zroić. Mam telefon z aparatem ale ze jest nówka to ładne fotki robi i wyraźne :) też mogę obfocić.

Co do samego schroniska, to własnie do tego schronu trafiła moja sunia tuż przed śmiercią.MAma była po chemii ja u lekarza z moja ciążą, puscia Aze na dwor bo sama nie yła w stanie iść , a ze Az abyła nauczona przed oknem się wylegować na słoneczku to mama nie miala żadnych obaw.Aza nie wracała...
Okazało się z epilnowała suni sąsiadów, Deizi zaczepiła się kolczatka o płot i Aza pilnowała jej zeby nikt Deizi krzywdy nie zrobił. Przyjechał hycel i obje zabrał do schronu. NAstępnego dnia pojechałam tam (dzień wcześniej chodziłam i szukałam a schron był zamknięty, nikt telefonu nie odbieral)Aza była... Kilka dni później musiałam ją uśipć, bo nabawiła sie takiego chorubska ze serducho już nie wytrzymywało... Nie mogła już w ogóle chodzić (chorowała wcześniej na reumatyzm i stawy jej ze starosci siadały ale nie aż tak) nie jadła nie piła, nie kupała i nie sikała... Gdyby nie to schronisko kto wie czy do tej pory Azunia nie była by ze mą :(

JAk bedę potrzebna i przydatna czy w Bytomiu czy w Tarnowskich górach dajcie znac- w miarę możliwości pomogę.

Pozdrawiam