Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Snoopy to 9-miesięczny spaniel. Przymilny jak szczenię i nieokiełznany jak szczenię. :p
Dotąd traktowany jak dziecko...
Ono ma się wkrótce urodzić, więc pies stał się niepotrzebny. Wyprowadzono go przed klatkę i ostatni raz zatrzaśnięto mu drzwi przed nosem.
Właściwie tak wyglądały jego spacery toteż Snoopy nie zdziwił się wcale. Jednak po kilku godzinach oczekiwania zniecierpliwił się i zaczął głośno lamentować pod blokiem.
Mieszkańcy osiedla nagle stracili słuch i wzrok.
Pies czekał i popłakiwał przez trzy doby. W końcu poszedł w świat szukać czegoś do zjedzenia.
Miał szczęście, bo dwa kilometry dalej spotkał CZŁOWIEKA, który nie mógł patrzeć na jego biedę i postanowił mu dać tymczasowe schronienie.

Człowiek ów zadał sobie trud odnalezienia właścicieli i co usłyszał ?

[SIZE="3"][SIZE="3"]"Będziemy mieli dziecko, teraz nie mamy czasu, żeby zajmować się psem. Może pani z nim zrobić co pani chce. My go już nie chcemy !!!"

A ja współczuję temu dziecku...:shake:

Snoopy jest młody, łagodny i wesoły.
Uwielbia ludzi, za tymczasową opiekunką przepada.
Zgadza się z innymi psami.

Czeka na dom w Miliczu, niedaleko Wrocławia.

Kontakt:
Elza 692 438 657

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O matko, co za bezduszne istoty z tych właścicieli! :-o :shake: :angryy: :mad:

Zaraz wrzucam psiaka na forum spanielowe i na wątek adopcyjny spanieli na dogo.

Mogę też zrobić mu Allegro.

Myślę, że psiak nie będzie musiał długo czekać na domek, bo jest cudny i młodziutki. :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

echhhh biedny psiak.
Takie cudeńko i tak po chamsku potraktowane...
Też współczuję temu dziecku- i to bardzo!
Czasami myśle ze ludzi też powinno się kastrować, za głupote..
.

Posted

Mam osobę zaintersowaną adopcją, ale nie jestem przekonana do tego pana. Pan jest z Kwidzyna, założył wątek w przygarnę psa o przygarnięciu labka, później założył drugi o przygarnięciu beagla albo spaniela. Piszę z tym panem już od jakiegoś czasu, ale nie przekonał mnie zbytnio do siebie... :roll:

Także jakby zadzwonił ktoś z Kwidzyna, to go tam dobrze przepytajcie. ;)

Posted

Dziękuję, Asiu.
Dzwoniła dziś młoda dziewczyna, ale chciała gotowego psiaka, który będzie mógł zostawać sam w domu przez 8-9 godz. dziennie. Ten się nie nadaje.
Popradziłam adopcję starszego psa. Jeśli macie takiego na forum to podam jej nr tel. na PW.

Widzisz, kiedy piszę, że kontakt wyłącznie telefoniczny, nie dzwonią z pseudo ani "gawędziarze". Takim szkoda pieniędzy na telefon.

Posted

Witajcie:) ja wczoraj wieczorem wróciłam z w-wy i lublina, nie było mnie przez cały tydzień przy necie. A gdzie dokładnie jest ten dom, bo ja bez samochodu jestem, a jakby trzeba było podjechac to musze sobie zorganizować rozkład jazdy transportu publicznego;) Bo jeśli jeszcze nikt nie podjechał to ja pojadę:p

Posted

pisałam już do Elzy, że zadzwonię do nich jutro i bym podjechała w środę, bo najłatwiej będzie mi się tam dostać busem, a jutro święto i nie jeżdzą zbyt często. Jeśli macie jakieś sugestie co do pytań przedadopcyjnych to piszcie, żebym niczego nei zapomniała, bo ja mam ostatnio odwieszenia post factum..

Posted

Mnóstwo telefonów.
[COLOR="Red"][SIZE="3"]Czy jest ktoś na spanielowym forum, kto ogarna całość logistycznie ?
[/SIZE][/COLOR]
[B]Magda[/B], dom jest dziwny, na dworze dwa psy a ten ma być domowy.
Zwróć uwagę jaką opiekę mają tamte psy, bo nie można dbać o jedne, a o inne nie.
[B]Snoopy [/B]nie jest ułożony, gdy zostaje sam zaczyna wyć, pragnie towarzystwa, oni twierdzą, że sobie z tym poradzą. Natomiast nie chcą, by pies miał kontakt z tymi z podwórka.
To mi wyglada na brak obycia wogóle. Zawsze mogę się mylić, a co mi tam.:razz:

Jeszcze kilka domków czeka.

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Ze spanielowego ja jestem.
Czy nie ma innych fajnie zapowiadających się domków? :roll:[/QUOTE]

Dawaj do siebie tel., bo tak to my się nie dogadamy.:cool1: