ElzaMilicz Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Snoopy to 9-miesięczny spaniel. Przymilny jak szczenię i nieokiełznany jak szczenię. :p Dotąd traktowany jak dziecko... Ono ma się wkrótce urodzić, więc pies stał się niepotrzebny. Wyprowadzono go przed klatkę i ostatni raz zatrzaśnięto mu drzwi przed nosem. Właściwie tak wyglądały jego spacery toteż Snoopy nie zdziwił się wcale. Jednak po kilku godzinach oczekiwania zniecierpliwił się i zaczął głośno lamentować pod blokiem. Mieszkańcy osiedla nagle stracili słuch i wzrok. Pies czekał i popłakiwał przez trzy doby. W końcu poszedł w świat szukać czegoś do zjedzenia. Miał szczęście, bo dwa kilometry dalej spotkał CZŁOWIEKA, który nie mógł patrzeć na jego biedę i postanowił mu dać tymczasowe schronienie. Człowiek ów zadał sobie trud odnalezienia właścicieli i co usłyszał ? [SIZE="3"][SIZE="3"]"Będziemy mieli dziecko, teraz nie mamy czasu, żeby zajmować się psem. Może pani z nim zrobić co pani chce. My go już nie chcemy !!!" A ja współczuję temu dziecku...:shake: Snoopy jest młody, łagodny i wesoły. Uwielbia ludzi, za tymczasową opiekunką przepada. Zgadza się z innymi psami. Czeka na dom w Miliczu, niedaleko Wrocławia. Kontakt: Elza 692 438 657 Quote
halbina Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 ludziom to się w głowie przewraca... :angryy: Quote
Asia & Ginger Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 O matko, co za bezduszne istoty z tych właścicieli! :-o :shake: :angryy: :mad: Zaraz wrzucam psiaka na forum spanielowe i na wątek adopcyjny spanieli na dogo. Mogę też zrobić mu Allegro. Myślę, że psiak nie będzie musiał długo czekać na domek, bo jest cudny i młodziutki. :loveu: :loveu: :loveu: Quote
ElzaMilicz Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Z każdą pomoc w ogłoszeniach będę wdzięczna. :) Quote
NadziejaA Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 echhhh biedny psiak. Takie cudeńko i tak po chamsku potraktowane... Też współczuję temu dziecku- i to bardzo! Czasami myśle ze ludzi też powinno się kastrować, za głupote.. . Quote
halbina Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 głupota niestety jest dziedziczna na ogół... i jeszcze przykład robi swoje... :roll: Quote
Asia & Ginger Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Allegro Snoopiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=477273536 Quote
Asia & Ginger Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Mam osobę zaintersowaną adopcją, ale nie jestem przekonana do tego pana. Pan jest z Kwidzyna, założył wątek w przygarnę psa o przygarnięciu labka, później założył drugi o przygarnięciu beagla albo spaniela. Piszę z tym panem już od jakiegoś czasu, ale nie przekonał mnie zbytnio do siebie... :roll: Także jakby zadzwonił ktoś z Kwidzyna, to go tam dobrze przepytajcie. ;) Quote
ElzaMilicz Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 Dziękuję, Asiu. Dzwoniła dziś młoda dziewczyna, ale chciała gotowego psiaka, który będzie mógł zostawać sam w domu przez 8-9 godz. dziennie. Ten się nie nadaje. Popradziłam adopcję starszego psa. Jeśli macie takiego na forum to podam jej nr tel. na PW. Widzisz, kiedy piszę, że kontakt wyłącznie telefoniczny, nie dzwonią z pseudo ani "gawędziarze". Takim szkoda pieniędzy na telefon. Quote
ElzaMilicz Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Jest fajny domek dla Snoopiego, potrzebna wizyta przedadopcyjna koło Bolesławca. Las rąk ??? Quote
Asia & Ginger Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Z Bolesławca znalałam: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/19146.html"]magda z.[/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/12872.html"]Seaside[/URL] Quote
magda z. Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Witajcie:) ja wczoraj wieczorem wróciłam z w-wy i lublina, nie było mnie przez cały tydzień przy necie. A gdzie dokładnie jest ten dom, bo ja bez samochodu jestem, a jakby trzeba było podjechac to musze sobie zorganizować rozkład jazdy transportu publicznego;) Bo jeśli jeszcze nikt nie podjechał to ja pojadę:p Quote
ElzaMilicz Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 [B]Magda[/B] z nieba mi spadasz. :) Wysyłam PW. Quote
Asia & Ginger Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 To ja grzecznie i cierpliwie czekam na wyniki wizyty przedadocyjnej. :cool3: :multi: Quote
paros Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='Asia & Ginger']To ja grzecznie i cierpliwie czekam na wyniki wizyty przedadocyjnej. :cool3: :multi:[/QUOTE] I ja :lol: Quote
magda z. Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 pisałam już do Elzy, że zadzwonię do nich jutro i bym podjechała w środę, bo najłatwiej będzie mi się tam dostać busem, a jutro święto i nie jeżdzą zbyt często. Jeśli macie jakieś sugestie co do pytań przedadopcyjnych to piszcie, żebym niczego nei zapomniała, bo ja mam ostatnio odwieszenia post factum.. Quote
ElzaMilicz Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Mnóstwo telefonów. [COLOR="Red"][SIZE="3"]Czy jest ktoś na spanielowym forum, kto ogarna całość logistycznie ? [/SIZE][/COLOR] [B]Magda[/B], dom jest dziwny, na dworze dwa psy a ten ma być domowy. Zwróć uwagę jaką opiekę mają tamte psy, bo nie można dbać o jedne, a o inne nie. [B]Snoopy [/B]nie jest ułożony, gdy zostaje sam zaczyna wyć, pragnie towarzystwa, oni twierdzą, że sobie z tym poradzą. Natomiast nie chcą, by pies miał kontakt z tymi z podwórka. To mi wyglada na brak obycia wogóle. Zawsze mogę się mylić, a co mi tam.:razz: Jeszcze kilka domków czeka. Quote
Asia & Ginger Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Ze spanielowego ja jestem. Czy nie ma innych fajnie zapowiadających się domków? :roll: Quote
ElzaMilicz Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 [quote name='Asia & Ginger']Ze spanielowego ja jestem. Czy nie ma innych fajnie zapowiadających się domków? :roll:[/QUOTE] Dawaj do siebie tel., bo tak to my się nie dogadamy.:cool1: Quote
Asia & Ginger Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Dawaj do siebie tel., bo tak to my się nie dogadamy.:cool1:[/quote] Wysłałam PW. ;) Quote
Recommended Posts