Kaśka Posted June 14, 2003 Posted June 14, 2003 Spróbuj przemywać roztworem kwasu borowego. Dostaniesz go w zwykłej aptece. Jest to bardzo łagodny środek,przemywałam nim nawet oczy mojej śwince morskiej kiedy pył z trotów podrażniał jej śluzówki. To działa, a podaje się to nawet dzieciom. Quote
party Posted June 15, 2003 Posted June 15, 2003 Mozliewe, nuczka mila tak w zeszlym roku, i wet kazal jakimis ziolkami, mama parzyla, ja przemywalam, w tym roku naszczescie nie ma porblemu :) Quote
party Posted June 15, 2003 Posted June 15, 2003 Jakos tak ;) Bo [amietam ze jakos mnie pieklo oczy ( spieklam powieki:) ) i nuce tez sie wtedy cos dzialo :), wszytskiego sie dowiem dokladni wieczorkiem od mamy o tych ziolkach Quote
Kaśka Posted June 15, 2003 Author Posted June 15, 2003 Może to jest tak: Barwnikiem w oczach jest melanina(ta sama, ktora jest odpowiedzialna za opalanie naszej skóry), psy o jaśniejszych oczach mają jej mniej i może to jest przyczyną tych wszystkich problemów. :-? Quote
Kaśka Posted June 15, 2003 Author Posted June 15, 2003 A powinna chociaż czasem. Tyle rzeczy się tu o niej wypisuje :lol: :lol: :lol: Quote
party Posted June 15, 2003 Posted June 15, 2003 Jakby ona zajela twoje miesce, to ciebi bysmy nawet tu nie widzieli ;) A ty bys kompa nie widziala :D Quote
basia Posted June 16, 2003 Posted June 16, 2003 Ceik też ma kłopoty z niebieskim oczkiem. Byłam u trzech wetów. Jeden - że coś z trzecią powieką :-? ; drugi - uczulenie :( ; trzeci - że husky tak mają :o . Polecam lekturę artykułu zamieszczonego na mojej stronce w dziale ciekawostki, pt. "Spójrzmy prawdzie w oczy, czyli co kryją w sobie oczy siberian husky". :) http://strony.psy.pl/ceik Quote
wiosna Posted June 16, 2003 Posted June 16, 2003 moim pieskom tez latem ropieja oczy, teraz wlasnie sie zorientowalam ze bardziej te niebieskie.. przemywam im to zielem swietlika - troche ponmaga, ale zdrowe calkiem sie robia dopiero na jesien.. Quote
party Posted June 16, 2003 Posted June 16, 2003 Biedacy :( Dobrzeze Nuczka juz w tym roku tak nie ma ..uf Quote
Grzegorz Posted June 16, 2003 Posted June 16, 2003 Hej! Moja Hebe miała od małego przewlekłe zapalenie spojówek, dostała na to krople od weta, ale długo jej nie mogło przejść, na szczęście od paru tygodni jest spokój z oczkami, lecz czasem jeszcze ma taką dziwną wydzielinę... ale moja wydaje mi się że łapie to z kurzu i ziemi bo ciągle ryje ( dlatego nazywamy ją ryjówka ). A starszyu nigdy nie miał problemu z oczami. Sam bym chyba z kroplami nie eksperymentował, bo może trzeba podać jakieś z antybiotykiem ( moja takie miała, nie pamiętam nazwy.) A co do słoneczka, to możliwe zwłaszcza że widać jak mróżą oczy gdy ostro świeci, moje na szczęście przesypiają cały dzień ( upały i słońce ) z tyłu domu w budzie bo tam mają suuuper chłodno.... Pozdrowionka... Quote
iceangel4444 Posted June 17, 2003 Posted June 17, 2003 Na szczęście mój nie ma takiego problemu. Ale co to za krople, że nie działają, czy w ogóle coś działa? Quote
party Posted June 17, 2003 Posted June 17, 2003 i teraz widac, ze niebieskie sa jednak slabsze :( Quote
agacia Posted June 17, 2003 Posted June 17, 2003 Azja na szczescie jak do tej pory nie miala problemow z oczami :P Quote
iceangel4444 Posted June 17, 2003 Posted June 17, 2003 Jak 9 lat nic nie bylo to da rade i u mnie, mam nadzieje Quote
iceangel4444 Posted June 20, 2003 Posted June 20, 2003 Ale w różowych to świat by im się juz calkiem zakręcił. :D Quote
iceangel4444 Posted June 20, 2003 Posted June 20, 2003 Wiesz wiosna podsunelas mi wlasnie pomysl. Quote
iceangel4444 Posted June 20, 2003 Posted June 20, 2003 Wiesz wiosna podsunelas mi wlasnie pomysl. 8) Quote
Recommended Posts