karaluszek Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 czy wiadomo co u maleństw i ich mamy ? Mam chętnego na takiego maluszka. Quote
ANETTTA Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 trzymajcie reke na pulsie a co z małymi psiakami Quote
Frotka Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 W poniedziałek bernardynka została przewieziona ze szczeniakami do hotelu, na koszt Krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami. Quote
ANETTTA Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 zrzekli sie psa i szczeniorków bez problemu ..czy cos sie wydarzyło Quote
Ank@ Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 No to zaczynam ogłaszać gromadkę. W jakim wieku są szczeniaki i jakiej płci? Quote
Ank@ Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 witam przyjme szczeniaka rasy bednardyn mieszkam w prywatnym domu z ogrodem przyjme za darmo lub za symboliczna sume przyjme lub kupie za symboliczna sume bernardyna Quote
ANETTTA Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 uwazajcie na pseudo ..spr domek ..ja wiem Wy to wiecie ....ale przypominam Quote
Frotka Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Jest osoba zainteresowana adopcją. Na razie opłaca bernardynce hotel. Co do adopcji wszystko wyklaruje się dopiero za kilka tygodni. Zresztą i tak na razie nie można rozdzielić jej ze szczeniakiem (ostatecznie jest tylko jeden). Quote
Frotka Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Jeśli adopcja się uda bernardynka i szczeniak wyjadą do Wielkiej Brytanii... prywatnym samolotem :crazyeye: . Zaadoptuje je osoba kóra zgłosiła tę interwencję i od lat działa na rzecz ochrony praw zwierzat w Anglii. Quote
Frotka Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Więcej informacji będzie mieć Ksera, bo to ona spotka się za kilka dni z osobą zainteresowaną adopcją bernardynów. Ta osoba przylatuje specjalnie po to, żeby osobiście porozmawiać o adopcji, co jest oczywiście dużym plusem ale może się okazać, że z uwagi na wydłużone formalności sensowniej będzie wydać psy do adopcji w Polsce. Quote
Ank@ Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Frotka napisał(a):Jeśli adopcja się uda bernardynka i szczeniak wyjadą do Wielkiej Brytanii... prywatnym samolotem :crazyeye: . Zaadoptuje je osoba kóra zgłosiła tę interwencję i od lat działa na rzecz ochrony praw zwierzat w Anglii. :-o:-o:-o No to się bernardynce uda :loveu: Quote
ANETTTA Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Trzymam kciuki anie chca jeszcze kilku beni Quote
Asior Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 jeśli mowa o bernardynach.. w schronisku jest bernardynka, która nie wichodzi z budy nawet na jedzenie :( Muszą ją siłą wyciągać z budy, jak idzie do lekarza... Jest totalnie załamana i jak tak dalej pójdzie to nie wróżę jej nic dobrego :placz: Quote
Ksera Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Nie wiadomo co z wyjazdem suni, bo to ciężki pies, przez 2 tygodnie widywałam tylko głowę, panicznie boi się ludzi, z budy wychodziła tylko jak nikogo nie było. Nie targałam jej na siłę, bo uważam, że wszystko ma swój czas i teraz czas na fotki Nuki, która już mnie kocha ponad życie, ale niestety tylko mnie. Przed obcymi ucieka złowrogo warcząc, nie wiem czy by ugryzła, ale nie wykluczam tej opcji. Może u nas znalazłby się dla niej dom, gdzie przed adopcją ktoś chciałby ją przez kilka dni poznawać przyjeżdżając do mnie. Nuka nie lubi innych psów. Kwarantanna dla niej i małego do wyjazdu trwa 6 miesięcy, to trochę długo:roll:. Szczenior piesek, cudny, ogromny, włochaty, mięciutki szczenior. Quote
Frotka Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Jakie ładne zdjęcia :loveu::loveu::loveu: Quote
Ank@ Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Śliczna sunia, kluska też wspaniała. Ile to maleństwo ma ? Quote
Ksera Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Mały ma jakieś 5 max 6 tygodni, je już sam, jest tłusty jak parówa:loveu:, Nuka już go coraz mniej karmi, zaczyna przybierać, bo chudziutka była strasznie, no i robali tona, właśnie z tym walczymy. Quote
Asior Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Anetta pisze tu bo masz zawaloną skrzynkę ;) wypytałam kierownika o tą załamaną bernardynkę.. nie mają jej zdjęć bo na razie ona jest na kwarantannie, czyli tak jakby nie należy do schroniska.. jak skończy to pewno ją obfotografują i coś więcej się dowiem... Quote
Ksera Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Proszę o wstawienie Nuki na stronę adopcyją bernardynów. Jeżeli znalazłby się jakiś dom w Polsce i szybko byłoby super, nie musiałaby czekać w kojcu na 6 miesięczną kwarantannę, to kochana, choć przerażona suka. Quote
ANETTTA Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 skrzynka juz pusta http://www.dogomania.pl/forum/f757/bernardyny-w-potrzebie-115718/index27.html#post11449583 czekam na fotki Quote
Asior Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Anetta, wysłałam Ci zdjęcia suńki ze schronu.... Quote
Recommended Posts