Jump to content
Dogomania

KOSZALIN - stary szkielet BUKA. Zdarzył mu się na stare lata cud...:-)

Recommended Posts

Posted

kinga napisał(a):
kochana.
tego to mi dwa razy powtarzać nie trzeba
znajdę Ci na całe stado bab-od-kóz :loveu:

...co nie zmienia faktu, że wkrótce, jak się domyślam, Najbardziej Prężną Babą Od Kóz w całej okolicy...

- będziesz TY? :p

Właśnie nie :-(
Bo ja nie mam aż tyle miejsca żeby wypasać stado szarańczy :placz:
Chociaż uwielbiam kozy, ale one zostawiają po sobie pustkowie.
Mogłabym wziąć jakimś cudem dwie, góra trzy :-(

A ta baba nie chce ich podzielić. Bo to jest rodzina :stupid:
Prosiłam o grupki albo pary żeby było łatwiej znaleźć domki. Są bardzo ładne jako kosiarka do ogródka w sam raz. I nawożą. Jest sporo korzyści ...
A ona je trzy lata trzyma w zgliszczach, pod zwaloną blachą.
Żerują w całej wsi ale nikogo to nie rusza bo gospodarstwa już dawno opuszczone. Niebawem będą to zalewać i powstanie gigantyczny zbiornik :angryy:
I szukam sposobu na tę potworną staruchę :snipersm:

Już raz znalazła radnego który zapewniał że do agroturystyki weźmie całą "rodzinę" ale adresu jej nie podał a sam ma działkę 6 arów i na tym dom.
I ona mi dzwoni czy on ich czasem na mięso nie chce...
Pewnie że nie :splat:

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:angryy:Już kilka minut przerzucam strony w nadziei że znajdę jakieś informacje o Buku ale teraz odnoszę wrażenie że jestem na jakimś kozim wątku! Wybaczcie ale z założenia to był psi wątek, z którego przy okazji podobno- nie sprawdzałam- "zrobiono" na allegro bestię zagryzającą kozy. Ja w tym tytule ironii nie znalazłam.Czy te kozy tu są konieczne? Przejdźcie na pw i nie zmuszajcie ludzi do zaczytywania się sprawami kozich zdjęć. Sorry!!

Posted

Camara napisał(a):
a mówiłam, że się zacznie :siara:

Przepraszam Camara,ale dopiero zobaczyłam to ogłoszenie na Allegro i wiesz co może masz rację że to bardziej przyciągnie:oops:. Po prostu jak zobaczyłam te wystraszone oczy to na słowo Bestia reagowałam za bardzo impulsywnie. Przemyślałam sprawę i stwierdzam, że jak ktoś to doczyta do końca to rzeczywiście poczuje współczucie dla Buki a nie odrazę. Jeszcze raz przepraszam i obiecuję,że zanim coś skomentuję to oglądnę i przemyślę. Przecież nikt dla Buki nie chce źle:oops:

Posted

Gonia13 napisał(a):
Przepraszam Camara,ale dopiero zobaczyłam to ogłoszenie na Allegro i wiesz co może masz rację że to bardziej przyciągnie:oops:. Po prostu jak zobaczyłam te wystraszone oczy to na słowo Bestia reagowałam za bardzo impulsywnie. Przemyślałam sprawę i stwierdzam, że jak ktoś to doczyta do końca to rzeczywiście poczuje współczucie dla Buki a nie odrazę. Jeszcze raz przepraszam i obiecuję,że zanim coś skomentuję to oglądnę i przemyślę. Przecież nikt dla Buki nie chce źle:oops:

Młodośc,ach młodośc ;),ale uwagi słuszne,bo koleżanki niesforne czasami są:cool3:
Ale wracając...myślę,że nic złego nie ma w rzuceniu tu sprawy kóz do adopcji (zwłaszcza,że bohater wątku chociaż teoretycznie powiązany z nimi jest). Rozmowy na wątkach obecnych tu dogokoleżanek obejmują szeroki zakres tematów ze skutkiem raczej pozytywnym,tzn. właściciele wątków znajdują domy,najczęściej właśnie u tych koleżanek:evil_lol:,ale jednak. Zdarza się równie często,że postacie dodatkowe,o których mowa przypadkowa jest:cool3:,także lądują w fajnych domach:p.
A ja osobiście Bukę-Bukiego przeproszę. (Dziwne to imię,czemu facet-Buka:roll:,Buki to rozumiem)

Posted

emilia2280 napisał(a):
Kinga na pierwszej stronie pisze ze Buka jest w wolierze 1,5m na 1,5m z betonowá posadzká. Czy w tym schronisku nie dajá siana na podloze? Teraz w zimie chociaz?

Buka ma budę,trochę mała,ale na razie jego,brakuje mu ruchu

Posted

emilia2280 napisał(a):
Kinga na pierwszej stronie pisze ze Buka jest w wolierze 1,5m na 1,5m z betonowá posadzká. Czy w tym schronisku nie dajá siana na podloze? Teraz w zimie chociaz?

teraz Buka został przeniesiony z woliery do boksu.
Czyli ma kawałek miejsca dla siebie w budynku (co prawda z ażurową ścianą, ale w budynku) - oraz kawałek błota przed boksem, o podobnych wymiarach, co wcześniej.
Tzw. wybiegi przed boksami - na skutek braku melioracji - często przy takiej pogodzie, jak obecna - tworzą jedną błotnistą kałużę.
I biada psom, którym to przeszkadza... nieraz widuję, jak usiłują przecisnąć się tuż przy siatce, po czymś mniej grząskim - na głupie siku :shake:.

Myślałam, ze Bukę uda się przebadac prywatnie, sprawdzić, jaki jest stan jego zdrowia.
Wskutek ostatnich zmian w schronisku - nie ma takiej możliwości.
I myślę, ze obecnie nikt raczej nie zauważy, czy on sie czuje lepiej, czy gorzej.
A jeśli nawet zauważy- z pewnością nie będzie się przejmował starym psem.
Bo schronisko to nie hospicjum... co usłyszałam niedawno.

Posted

a propos Camarowego allegro i kontrowersyjnego tytułu

wczoraj mimochodem pokazałam Bukę w necie, nawet nie na allegro - OBCEMU. Przy Buce było owo hasło: "zagryza kozy", w dalszym tekście wytłumaczone.

OBCY w psach siedzi z doskoku, bardziej kibicując.
Więc pokrywa się z potencjalnym, statystycznym czytelnikiem allegro.
Pokiwał głową.
Ze jednak brzmi odstraszajaco dla ludzi z zewnątrz.
tym bardziej słowo: bestia.

...te niuanse, dla nas oczywiste - moga być zupełnie nieczytelne dla ludzi "nierobiacych w psach".

Camara? moze daj ten tytuł allegro ze znakiem zapytania?

Posted

[quote name='Angelika8']Młodośc,ach młodośc ;),ale uwagi słuszne,bo koleżanki niesforne czasami są:cool3:
Ale wracając...myślę,że nic złego nie ma w rzuceniu tu sprawy kóz do adopcji (zwłaszcza,że bohater wątku chociaż teoretycznie powiązany z nimi jest). Rozmowy na wątkach obecnych tu dogokoleżanek obejmują szeroki zakres tematów ze skutkiem raczej pozytywnym,tzn. właściciele wątków znajdują domy,najczęściej właśnie u tych koleżanek:evil_lol:,ale jednak. Zdarza się równie często,że postacie dodatkowe,o których mowa przypadkowa jest:cool3:,także lądują w fajnych domach:p.
A ja osobiście Bukę-Bukiego przeproszę. (Dziwne to imię,czemu facet-Buka:roll:,Buki to rozumiem)
No wiem, ale bardzo mi ten sie ten pies wyrył w pamięci, a wczoraj miałam fatalny dzień i nie wytrzymałam!!! :oops: Wszystkich, którzy czują się urażeni moją wypowiedzią przepraszam - kozy też:evil_lol: Życzę im dobrze bo każdy zwierzak zasługuje na szacunek . A ten pies nie ma na imię w gruncie rzeczy Buk???Nie Buka? tak mi przeszło przez myśl teraz

Posted

[quote name='Gonia13']No wiem, ale bardzo mi ten sie ten pies wyrył w pamięci, a wczoraj miałam fatalny dzień i nie wytrzymałam!!! :oops: Wszystkich, którzy czują się urażeni moją wypowiedzią przepraszam - kozy też:evil_lol: Życzę im dobrze bo każdy zwierzak zasługuje na szacunek . A ten pies nie ma na imię w gruncie rzeczy Buk???Nie Buka? tak mi przeszło przez myśl teraz

A wiesz jak ja tak przy nim stoję,a On mi patrzy w oczy to:mdleje:

Posted

Angelika8 napisał(a):
Kinga,a kto to ten OBCY:cool3:,brzmi trochę jak bestia:evil_lol:

OBCYCH jest kilkoro, zaprzyjaźnionych, choć nie przez psy.
działają na ogół jak zimny prysznic
uczą obiektywizmu.
i, że nie cały świat kręci się wokół tego, co nasz...

...znacie pewnie to uczucie zadziwienia, że ktoś, kogo lubicie i szanujecie, nagle myśli ZUPEŁNIE inaczej...:roll:

Posted

Angelika8 napisał(a):
A wiesz jak ja tak przy nim stoję,a On mi patrzy w oczy to:mdleje:

Na mnie tak działają wszystkie psie spojrzenia, przez to już nieraz w domu kłótnia była. Nie wyobrażałam sobie mieć tylko 1 psa. Niestety mam tylko 1 zazdrośnika i jak się tylko pojawiała jakaś "bezdomna" konkurencja to dochodziło do bitwy i musiałam szukać domku dla biednego nieszczęśnika:shake:

Posted

U mnie wszystkie zazdrosne musiały się polubic i mam cztery sztuki (piąta w drodze;))

Kinga,tak,tak Obcy też mogą byc pożyteczni i nie tylko ze względu na swój obiektywizm,ale zawsze można im cosik "przedstawic" podkreślając oczywiście jakie mają wspaniałe wnętrze :cool3:

Posted

Angelika8 napisał(a):
Na razie ~ sza;)~, ale w sobotę będzie u mnie Czoper:multi:.
Gosiu, wróciłaś już?

Wrocilam, wrocilam...fajnie bylo, ale siem skonczylo bylo :diabloti:

Czoper jest na stronie schronu? Ile jeszcze psow pomiescisz? :evil_lol:

Posted

samoglow napisał(a):
Wrocilam, wrocilam...fajnie bylo, ale siem skonczylo bylo :diabloti:
Czoper jest na stronie schronu? Ile jeszcze psow pomiescisz? :evil_lol:

Nie,ma już dom,ale z mojej strony padła deklaracja,że w razie czego;) może u nas "poczekac"