Jump to content
Dogomania

kaganiec podczas samotnosci?a moze cos innego?pomocy:(

Recommended Posts

Posted
Odczekam jeszcze jakis czas i zaczne ja zostawiac pomalu znowu, zaczne od 10 min potem 20 itd moze bedzie wszystko ok
No tak właśnie najlepiej. Ona pewnie jest po prostu opóźniona w rozwoju :wink: i ma ten okres niszczenia troszkę później, niż inne psy.

A do klatki to ja jednak radziłaby Ci jakieś denko zorganizować... Nie mam na razie dobrych pomysłów, gdzie i jak... Ale mam coś takiego i mogę Ci pokazać, jak to wygląda. Myślę, że jakiś spec od blachy aluminiowej łatwo powinien coś takiego umieć zrobić.

Posted
Agi, a może przyciąć płytę pilśniową, zawsze to milsze niż blacha.
I smaczniejsze :evil: . Myślę, że poszłoby w drzazgi. :( Ale spróbować można, bo tanie przynajmniej.
Posted

No wlasnie juz myslalam zeby przyciac jakas plyte na wymiar w srodek, musze chyba wziac wymiary i udac sie do jakiegos pana naczelnika-mechanika od takich rzeczy :wink:

A czy ona jest opozniona w rozwoju hihi no moze ale wiecie jak to jest Pancia jej wyjechala na 2 tyg nagle i palma do glowki strzelila :wink:

Trzeba bylo pozjadac piloty wszystkie jakie sa w domu, telefony i zeby nie bylo za malo to karty kredytowe achh zycie...

A pomyslec jak do domku zawita jeszcze mala dzidzia na ktora powoli czas to ja chyba oszaleje :D a moze osiwieje :wink:

Posted

to jakos do mnie nie przemawia...to czemu Aza gryzie nasze przedmioty, a nie swoje zabawki??

:cry:

Agnes nie przejmuj sie ja mam to samo. Suzi gryzie tylko NAsze rzeczy a najbardziej moje. Na klatke nie za bardzo bylo mnie stac wiec poszlam po najmiejszej linji oporu (zreszta to samo mi podpowiedziala treserka) kaganiec.

Widzie u Suzi zmiany, przestaje grysc wszystko co Nasze jak ja zostawiam na jakis czas sama bez kaganca.

Ale jak wychodze na dluzej zakladam go i jest git :D .

Sproboj!!

Klatka napewno by byla lepsza ale nie zawsze ma sie kase i miejsce na nia.

Do tego stosuje metode pani Jan Fennel z ksiazki "zapomniany jezyk psow" i naprawde widze roznice. Jest spokojniejsza jak mnie nie ma albo jak wracam. Polecam

Powodzenia i nie martw sie, przejdzie jej.

Pozdrawiam,

Rybka i Suzi

Posted

Do Agnes

Ja również uważam że kaganiec nie jest takim złym pomysłem.

Mój pies choć nie duży około 13 kg urządzał demolki godne Doga , fakt było mi go żal , ale stosowałam kaganiec jak zostawał sam. Kupiłam kaganiec skórzany ( bo metalowym akurat mój pies na pewno zrobiłby sobie krzywdę ) taki w którym mógłby swobodnie pić i jak zostawał sam w kagańcu to miał dostęp do całego mieszkania.Trwało to jakiś czas i wydaje mi się że przyzwyczaił się do tego że jak jest sam to nie ma co robić ( no bo nie może) i idzie spać. Nastepnie zostawiałam go tylko w kuchni bez kagańca jak szłam na zakupy na około 15-30min i tak stoniowo z duszą na ramieniu zostawiałam go na dłużej.Okazało się że jak zostaje sam to śpi.Od dawna już zostwiam mu całe mieszkanie do dyspozycji , włacznie z tym iż często na ławie w pokoju leży czekolada lub jakieś ciastka i nic nie rusza. Jak zostaje sam to udaje się do kuchni i do koszyczka pod stół i tam sobie śpi - tak mu się zakodowało , albo wyrósł.

życze powodzenia

aha i jeszcze jedno klatka na pewno jest lepsza bo taki piesek nie musi mieć wolnego pyszczka żeby narozrabiać - łapki i pazurki też są skuteczne.No ale może z twojego psa nie taki straszny szatan jak z mojego :D

pozdrawiam

Posted

dziekuje bardzo za odpowiedz:) nareszcie jest ktos kto rozumie, ze klatka troche kosztuje...mniejsza z tym

Prosze napisz mi rybka co to za metoda:) i jak uczyliscie psa zostawiac w kagancu? co stopniowo robiliscie? od poczatku:) ja mam kaganiec plastikowy - taki jest zly?

Posted

Przepraszam, ale przypomnial mi sie dowcip:

Jeden starszy pan do drugiego starszego pana:

- Poszedlem do doktora i on mi zabronil pic, palic i jesc tluste, ale potem poszedlem do drugiego prywatnie i on mi pozwolil.

Posted

A ja dzis zaryzykowalam i wychodzac do pracy zostawilam Tekile calkiem luzna w mieszknku... ciekawe czy jak wroce bedzie wszystko ok czy istna demolka i niebede wiedziala od czego zaczac sprzatanie...

Posted
A ja dzis zaryzykowalam i wychodzac do pracy zostawilam Tekile calkiem luzna w mieszknku... ciekawe czy jak wroce bedzie wszystko ok czy istna demolka i niebede wiedziala od czego zaczac sprzatanie...

I co i jak?!?!?!

Moja mama robi takie eksperymenty z Kreską, jak wychodzi na krótko, bo jednak jak idziemy wszyscy do pracy to pokoje są zamykane....

Ale Kreska od kilku tygodni nic a nic nie rozrabia, czyżby wyrosła? 8)

Agnes, jaki to jest plastikowy kaganiec? Jakoś nie kojarzę takiego wyrobu :roll:

Posted

HMMMMM tragicznie nie bylo ale dobrze tez nie!

Sciagnela taki ale natatnik wszystkie kartki wyrwala i pociela w drobny maczek, wiec troche zbierania mialam i oprocz tego pozanosila na swoje poslanie moje buty ale na szczescie byly nietkniete.

Ale zaskoczyla mnie bo podczas mojej obecnosci w domu spostrzeglam jakas taka dziwna cisze zaczelam sie skradac zeby zobaczyc co robi a ona kuzwa z pilotem ( ostatnim juz :() walczy sobie, o rany myslalam ze umre na ten widok, ale na szczescie w pore wlecialam do pokoju bo pilot ocalal!!! :)

niewiem co dalej... na razie dzis znowu zostala na troszke w klatce.

Posted

coztego kaganiec taki brazowy...u mnie jest tragicznie! przez tydzien cwiczylam - najpierw po 5 min pod koniec tyg wyszlam na godzine, bylo oki. Dzisiaj znowu wyszlam na 30 min tylko i pogryzla kilka rzeczy!:( co ja mam robic? prosze pomozcie...jak nauczyc ja samontosci w kagancu?

Posted

Musi jej sie to kojarzyc z czyms przyjemnym np nagroda.

Ze jak zostanie grzeczna w kagancu to odrazu dostaje jakis smakolyk.

Wkladajac jej kaganiec ciesz sie jak glupia :wink: i jak sobie da zalozyc daj nagrode.

Mysle ze pozytywnie da rade ja nauczyc.

Tylko zeby jej kaganiec sie kojarzyl z czyms przyjemnym a nie wychodzenie twoim z domu.

Zakladaj jej czasami jak jestes z nia.

Ja mam taki pomysl a moze ktos inny ma lepszy :)

Badz dzielna a wszystko bedzie ok. Przejdzie jej napewno troche cierpliwosci. Trzymam kciuki :angel: .

Moja Suzi odluczyla zjadac wszystko jak nas nie ma dzieki kagancowi. :D