agata51 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Za którymś razem na pewno się uda. Nie tracimy nadziei, Tareńko. Quote
ciapuś Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Cioteczki bardzo ,bardzo proszę porozsyłajcie wieści o Tarze do wszystkich znajomych na dogo i nie tylko. Tara jest już gotowa do dt ,są też fundusze na jego opłacenie i dalsze zajęcie się jej łapą. Ona bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem i oswojenia się z warunkami domowymi Czy uda nam sie jej pomóc? Quote
rybon36 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 napiszcie cos o tej Tarze w pigułce, czy jest jakieś rtg, żebym mogła zerknąć, czy ona obligatoryjnie ma mieszkać w domu, czy może w budzie badzo solidnej, mamy u nas kulawego kazanka z takim samym złamaniem tylko nie straym , poskładanego, z tym , że prawej przedniej, on zajmuję jedna ogromną budę, może mogę jej pomóc ortopedycznie w zamian za jej towarzystwo dla Kazanka, Kazanek ma około roku ale nie więcej Quote
ciapuś Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Tara miała grzybice i świerzba i na początek tym sie zajęliśmy.Obejrzał jej łapę wstępnie też weterynarz i stwierdził że jest to stare złamanie i łapa źle się zespoliła ale na operacje nie ma szans.Wiadomo że przy zmianach skórnych żadne zabiegi nie wchodziły w grę więc skupiłyśmy się na leczeniu skóry .Teraz skóra jest już podleczona i przymierzamy się do zabrania jej na prześwietlenie i przesłanie zdjęć do Warszawy do dobrego ortopedy.Tara jest bardzo zamknięta w sobie i dobrze by było aby trafiła do mieszkania aby poznać bardziej ludzi i zrozumieć że nie trzeba się ich bać a przebywanie z nimi może być przyjemne:evil_lol: Quote
malawaszka Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 myślę, że trzebaprzemyśleć propozycję rybon - poza mieszkaniem budzie na pewno bedzie miała też kontakt z ludźmi, opiekę wet na miejscu - i to nie byle jaką :razz: a siedząc w schronisku tego nie ma - a przecież można dalej szukać dla Tary mieszkania, ale niech już nie będzie w schronisku! Poza tym nie wiemy czy ona sobie od razu poradzi w mieszkaniu - nie była nigdy pewnie w takiej bliskości z ludźmi Quote
ciapuś Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Ja oczywiście bardzo poważnie myślę o propozycji rybon. W najbliższym czasie(może nawet jutro) zabieram sunie na prześwietlenie tej łapy i zobaczymy czy kwalifikuje się do zabiegu.Jak tylko będą zdjęcia mamy je przesłać do doc Strydza z Warszawy który jest specjalistą od tego typu urazów. Quote
rybon36 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 kochani , moje oferta obejmuje rtg i diagnostykę ortopedyczną oraz ew zabieg ale nie cisnę, i tak czyjeś diagnozy muszę sama sobie skorygować, zajmuję się tym od lat, Dr Strydza czy jak mu tam nie znam. Pomyślałam, że wylewność Kazanka wobec psów i ludzi pomoże suni a w efekcie zamiast włóczyć ją po szpiatlach i diagnozować można to zrobić w jednym miejscu ale nie cisne w żadnym razie, tylko dajcie mi znać do wieczora , co postanowiliście, bo rozgłosiłam wszem i wobec sprawę wakatu w kojcu i dlatego w każdej chwili mo że się zgłosić jakiś potrzebujący lokator a wtedy nie odmówię, jeśli nie będzie nic pewnego. Kochamy kazanka i nie chcemy, żeby był samotny na święta a jak mam suni pomóc z tym złamaniem, to też się trzeba spieszyć, bo w święta nie będę operować. Pomyślcie dziewczynki:cool3: Quote
ciapuś Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Jestem już po rozmowie z rybon Wszystko ustalone :multi::multi::multi: Tara jedzie najprawdopodobniej w poniedziałek po lepsze życie :cunao::cunao::cunao: Quote
malawaszka Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 :loveu::loveu::loveu: i nic nie mówię tylko zaciskam :kciuki: :loveu::loveu::loveu: Quote
rybon36 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 tak, zdecydowalismy, że ponieważ nade wszystko jesteśmy lecznica a właściwie przychodnia dla zwierząt i lekarzami wet, więc wśród tylu stetek potrzebujących tu na dogo pierwszeństwo mają te zwierzaki, które bardziej od innych potrzebuja pomocy medycznej a Tara potrzebuje nie tylko medycznej ale i specjalistycznej chirurgicznej a zatem mojej, naszej Quote
rita60 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 ciapuś napisał(a):Jestem już po rozmowie z rybon Wszystko ustalone :multi::multi::multi: Tara jedzie najprawdopodobniej w poniedziałek po lepsze życie :cunao::cunao::cunao: :multi::multi::multi:dziekujemy rybon:Rose: Quote
agata51 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Szerokiej drogi, Taro-szczęściaro! :bigcool::bigcool::bigcool: rybon36 :iloveyou: Quote
rybon36 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 hmmm, ja jeszcze niczego nie zrobiłam, najpierw zobaczę co się da zrobić, potem jak mam to zrobić, potem kiedy mam to zrobić a potem zrobię a potem zobaczę jak mi wyszło i dopiero poczekam ze 2 miesiące a potem będzie się można wypowiadać, poza tym czy sunia nas polubi, czy ....wiele jest tych czy. Moje pierwsze czy jest takie, czy sunia ma jakieś badania np krwi, jak nie to od tego zaczniemy. Jeśli ma ok 8 lat jak się dowiedziałam Quote
Dorothy Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 cioci rybon36 wystaja skrzydelka spod sweterka, a burza wlosow ukrywa fakt posiadania aureoli :loveu: ja jestem przeszczesliwa ze Tara moze przyjechac i dostala szanse. :calus: Quote
rybon36 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 tylko, że inne zwierzaki nie będę miały z tego powodu domku na święta:-( Quote
ciapuś Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Ja jutro prawdopodobnie będę u Taruni to dowiem sie czy da rade do poniedziałku zrobić jej badania krwi Quote
rybon36 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 no te, które zostały zgłoszone na watek o zapotrzebowaniu na dużą , kudłatą sunię do nas, te, które tymczasowo nie zostały wybrane:shake: Quote
Dorothy Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 rybon36 napisał(a):tylko, że inne zwierzaki nie będę miały z tego powodu domku na święta:-( ktore?? nie kumam ciociu rybon :-( Quote
ciapuś Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 do poniedziałku sunia będzie miała zrobione badania krwi Quote
Dorothy Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 o rany wiem :shake: to odwieczny problem moj tez ale znalazlam dobre zdanie NIE MOZNA POMOC WSZYSTKIM ALE KAZDY MOZE POMOC KOMUS daj link do watku gdzie oferowalas miejsce? Quote
agata51 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Rybon36, wiadomo, że w przypadku Tary tych "czy" jest aż nadto. Ale chwała ci za to, że chcesz się z tym zmierzyć. Bo kto inny chciałby? Quote
anovip1 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Taruniu w twoim nieszczęściu zaświeciła gwiazdka ogromnej nadziei :lol: Ciocia Rybon już się tobą odpowiednio zaopiekuje :multi: Quote
rybon36 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 oto link: http://www.dogomania.pl/forum/f97/dla-olbrzymiej-kudlatej-moze-byc-brzydka-niemloda-125774/index6.html Quote
Recommended Posts