Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 584
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agata51 napisał(a):
Zulus został przeniesiony w inne miejsce? Przecież nikt go tam nie dojrzy!

Piesku... :loveu:

Nie ,Zulus jest tam gdzie był tylko jeszcze jeden boks jest obok dostawiony

Posted

Zulusiątko jest rzeczywiscie mniej widoczne przez ten nowy boks, ale przewaznie porzesiaduje na budzie, wiec nie da sie go nie zauwazyc :evil_lol:.

Ja mam teraz cholernie trudno go wyprowadzac, bo te male przy budach obok go kasaja przy wyprowadzaniu i zulus sie wkurza. Moze go przepne do budy Tora tam pod drzewem przy samej furtce, mialabym wtedy metr i juz jestesmy na polu...
Bylam z Zulusiatkiem w poniedzialek, wyprowadzam go tylko jak jest ania bo sama nie daje rady. No i ostatnio potworek zaczal stawiac opor przy wracaniu do budy, przykre strasznie bo wczesniej tak nie robil. :placz::placz:

Posted

Mam jedna fotke bo mi bateria padla :angryy:

Nie pisalam bo nie mam czasu na nic, caly tydzien bylam w schronisku. Zulusa na spcery biorę jak juz jest ciemno, bo jest snieg i dobrze widac. Spacery z nim sa trudne, mnie ukrywam. Potforek jak sie rozbryka to potrafi wywalic, przeciagnac pare metrow po sniegu :diabloti:
Normalnie jak mam kalosze to jade jak na lozwach. Zulusa mozna by wynajmowac i kade na nim zarabiac, takie bydle silne i pelne energii.
Mam teraz na niego sposob. Dostalam od wirt opiekunki 10 metrowa linke i mam zawsze zapas zeby sie przygotowac na szarp-niecie :cool3:
Na zuluska trzeba sposob miec. Ale jak pojdziemy na taki spacerek za zakladem i 2 polem, na tej dlugiej lince, to moze sie calkiem niezle wychasac.
Zulusiatko zaczelo sie rozkokaszac. Jak go tak glaszcze i klepe to zaczyna rece podgryzac i tak fajnie hrumkac.
Musze mu zrobic fiotke jak lezy taka zaba rozklapiona wielka i jezor wywala rozkoszujac sie glaskaniem. Zulus jest cudowny, naprawde. Dlaczego go nikt nie chce :placz::placz::placz:

Posted

Nie myslalam kiedykolwiek, ze to bedzie Zulus, ale juz postanowilam.
Moi rodzice maja 12 letniego rotweilera. Ostatnio mial byc uspiony, bo ledwo zipal, okazalo sie ze mial 7 litrowego torbiela, jest po operacji, ale widze ze to chyba jego ostatni rok u nas, bo juz ledwo chodzi i zipie. Operacja sie udala, ale niestety widac z dnia na dzien ze pies jest coraz slabszy...
Moi rodzice zufaja mi w kwestii psa i ja im wybiore nastepnego, mysle o Zulusie, tylko mam nadzieje ze nie bedzie wskakiwal za ogrodzenie i podlewal ogrodu, bo jest specjalnie wydzielony, bo nasz rotek spalil podsikiwaniem ok 40 tui..
Oczywiscie to plany dalekie, ale gdyby nie pojechal do tego czasu ...:cool3: