lavinia Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 uaktualniłam pierwszy post - są nowe buldożki szukające domu :-(
lavinia Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 jaka piękna fotka :loveu: Wyżlica - z Gabi jest pewien problem.....Lothia nie chce jej oddać :crazyeye: i co tu począć ??? już piszę do Ciebie pw
Inez de Villaro Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 lavinia...ale myślę, że wyżlica wybierze sobie może innego buldożka, jest ich w końcu dość dużo ;)
kalinka87 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Łojezu! ależ się narobiło tutaj tych buldożków.... właśnie przejrzałam pierwszą stronę tego tematu ;/ śliczna jest ta Lusia. nie rozumiem tylko jak rozumieć "wycofana"? w sensie zamknięta w sobie, nie szuka kontaktu, spokojna? Ona też z pseudohodowli czy jak? ...ehhh wszystkie bym je wzięła... tylko jak potem poradzić sobie z taką gromadą w łóżku chociażby?:eviltong:
agata-air Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Wycofana znaczy, że potrzebuje kontaktu z człowiekiem ale strach jest silniejszy. Ja moge napisac na przykłądzie mojej Kropy: leży w jednym miejscu, 3/4 dnia przesypia, je i pije gdy człowiek jest daleko, obawia się równiez załatwiać przy człowieku- co stwarza problemy przy załatwianiu się na dworze, wiele z "demonów" mija przy innych psach- wtedy pies potrafi biegać i cieszyć się życiem. To taka psia depresja pourazowa- tylko, że urazem było całe poprzednie życie. Jedne psy budza się z letargu bardzo szybko (kwestia miesiąca, dwóch), innym potrzeba kilkunastu miesięcy. Opisałam moja Krope, która już ma dom. W podobnym stanie był mój prywatny pies (nie buldożek). Jak jest dokładnie z tą sunią nie wiem. Na pewno część objawów się pokrywa. Takie psu jest potrzebny odpowiedzialny, pewny siebie, zdecydowany i ciepły opiekun.
Wiola.od.Gacka Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Moja Zuzia miała wielkie szczęście, uratowała ją Dorota. Dalej Magda na tymczasie dała jej dom i mega ciepło. Odbudowała się bardzo szybko, nie straciła wiary w człowieka jest taką ukochaną pełną radość bulwą. Pewnie i bidula wycofana znajdzie swoich, którzy ją pokochają i zrozumieją jej przejściowe kłopoty. Trzeba chcieć i wiedzieć jak, a nagrodą będzie poprawa dobrostanu. Pozdrawiam Anka
joannaw Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Mój Gustaw pozostał taki trochę wycofany, "autystyczny". Czasami żyje jakby we własnym świecie. Cichutki, dużo śpi na posłaniu lub kanapie. Jak krzyczę na dzieci natychmiast biegnie do posłania i zaczyna dyszeć. Na pewno kocha nas bardzo, ale pewien dystans pozostał. Nie potrafi się też bawić z innymi psami. Zastanawiam się czy to wynik jego poprzedniego życia, czy charakteru?
Inez de Villaro Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Joanna ja mam dwie bulwy- obie od szczeniaka, jeden - ten z pseudohodowli to radosny świrek skory do zabawy, drugi- z papierami, zamkniety, indywidualista z fobiami, choć zapewniam że żadnych złych przeżyć nie doświadczył! Taki charakter!
netti1 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 nowości na bazarku! http://www.dogomania.pl/forum/f99/swieta-u-buldozkow-mega-bazar-na-splate-dlugow-w-lecznicy-125635/#post11308532
MartaKalisz Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 witam , jakis czas temu kontaktowałam sie z p. Lavinią w sprawie adopcji obojętnie którego pieska i cierpliwie czekam na wizyte przedadopcyjną, mam nadzieje że ktos prędzej czy później zajrzy do mnie- do Kalisza, przypomianm się i pozdrawiam
Inez de Villaro Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 zapraszamy na nowy bazarek na buldożki od cioci kalinki87 http://www.dogomania.pl/forum/f99/buty-sweterek-lampka-inne-piekne-rzeczy-na-buldozki-126477/#post11375117
koszalinianka Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Ponieważ ciężko mi się przebić przez cały watek bardzo proszę o napisanie czy jest jakiś buldożek do adopcji ... mam fajny domek dla bulwy.
Inez de Villaro Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 witam koleżankę z Koszalina...są jeszcze chyba jakies bulwy do adopcji...napisz coś o domku jakies informacje, możesz na pw do lavinii jeśli tu nie chcesz... pozdrawiamy
wanda szostek Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Napiszcie które jeszcze do adopcji na pierwszej stronie. Mało kto ma czas przedzierać się przez cały wątek
Monia i Pepi Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Witam kochani. Żal mi jest jak ludzie traktują te bezbronne gacopirki:( Przecież one są takie kochane życie bym za nie oddała. Jak będzie trzeba pomóc piszcie od razu do mnie. Pozdrawiam Was Wszystkich serdecznie
lavinia Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 witaj Monia, juz rozmawiałyśmy przez telefon :-) Wanda - uaktualniłam pierwszy post
Monia i Pepi Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 lavinia napisał(a):witaj Monia, juz rozmawiałyśmy przez telefon :-) Wanda - uaktualniłam pierwszy post Witam :) Ale to chyba pomyłka:) ja tu dopiero 1 dzień jestem. Jak znalazłam to forum to az płakac mi sie zachciało:( Biedne Psiotoperki!! Zabiłabym każdego kto robi im krzywde!!! Sama mam buldożka i podziwiam te biedne psinki które przezyły w lesie albo gdzieś na polach:(Mój "synek"jak tylko zawieje wiaterek od razu trzepie dupką i ucieka do domu:) Jakby była jakaś bulinka do przygarnięcia jestem bardzo chętna zby mieć "córeczke" albo kolejnego "synka" :) Pozdrawiam i życze miłej nocy:*
netti1 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/f99/buldozek-na-pomoc-buldozkom-do-17-grudnia-127033/
Gosia>>> Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Czy sunie z pierwszego postu są nadal do adopcji?? Jeśli tak to jaki mają stosunek do zwierząt i ludzi?
Inez de Villaro Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Tak, sunie sa do adopcji nadal...napisz w sparwie Dżesi do emdziolek- ona ma ją nadt to najwięcej będzie wiedziała...jeżeli chodzi o Lusi to jest ona pod opieka Kociego Świata..ktos pewnie odezwie sie
Margo05 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Witajcie. Dostałam info o buldożce czekającej na adopcję. Nazywa się Amcia. To jej zdjęcie Wkrótce postaram się powiedzieć o niej coś więcej :cool3:
agata-air Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 [quote name='Margo05']Witajcie. Dostałam info o buldożce czekającej na adopcję. Nazywa się Amcia. To jej zdjęcie Wkrótce postaram się powiedzieć o niej coś więcej :cool3: Jezu nie róbcie mi tak!!!!!!! Dostałam palipitacji- toż to moja Kropka! Ale po szelkach poznaje, że to zdjęcie jest z przed miesiąca zanim jeszcze do mnie trafiła :evil_lol: Kropa już ma dom :)
lavinia Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 kolejna bidulka...Margo pisz, gdy tylko będziesz coś wiedziała.....
Recommended Posts