Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 993
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

jaka piękna fotka :loveu:

Wyżlica - z Gabi jest pewien problem.....Lothia nie chce jej oddać :crazyeye:

i co tu począć ???

już piszę do Ciebie pw

Posted

Łojezu! ależ się narobiło tutaj tych buldożków.... właśnie przejrzałam pierwszą stronę tego tematu ;/ śliczna jest ta Lusia. nie rozumiem tylko jak rozumieć "wycofana"? w sensie zamknięta w sobie, nie szuka kontaktu, spokojna?
Ona też z pseudohodowli czy jak?
...ehhh wszystkie bym je wzięła... tylko jak potem poradzić sobie z taką gromadą w łóżku chociażby?:eviltong:

Posted

Wycofana znaczy, że potrzebuje kontaktu z człowiekiem ale strach jest silniejszy.
Ja moge napisac na przykłądzie mojej Kropy: leży w jednym miejscu, 3/4 dnia przesypia, je i pije gdy człowiek jest daleko, obawia się równiez załatwiać przy człowieku- co stwarza problemy przy załatwianiu się na dworze, wiele z "demonów" mija przy innych psach- wtedy pies potrafi biegać i cieszyć się życiem. To taka psia depresja pourazowa- tylko, że urazem było całe poprzednie życie.
Jedne psy budza się z letargu bardzo szybko (kwestia miesiąca, dwóch), innym potrzeba kilkunastu miesięcy.

Opisałam moja Krope, która już ma dom. W podobnym stanie był mój prywatny pies (nie buldożek).
Jak jest dokładnie z tą sunią nie wiem. Na pewno część objawów się pokrywa. Takie psu jest potrzebny odpowiedzialny, pewny siebie, zdecydowany i ciepły opiekun.

Posted

Moja Zuzia miała wielkie szczęście, uratowała ją Dorota. Dalej Magda na tymczasie dała jej dom i mega ciepło. Odbudowała się bardzo szybko, nie straciła wiary w człowieka jest taką ukochaną pełną radość bulwą.
Pewnie i bidula wycofana znajdzie swoich, którzy ją pokochają i zrozumieją jej przejściowe kłopoty. Trzeba chcieć i wiedzieć jak, a nagrodą będzie poprawa dobrostanu.
Pozdrawiam
Anka

Posted

Mój Gustaw pozostał taki trochę wycofany, "autystyczny". Czasami żyje jakby we własnym świecie. Cichutki, dużo śpi na posłaniu lub kanapie. Jak krzyczę na dzieci natychmiast biegnie do posłania i zaczyna dyszeć. Na pewno kocha nas bardzo, ale pewien dystans pozostał.
Nie potrafi się też bawić z innymi psami.

Zastanawiam się czy to wynik jego poprzedniego życia, czy charakteru?

Posted

Joanna ja mam dwie bulwy- obie od szczeniaka, jeden - ten z pseudohodowli to radosny świrek skory do zabawy, drugi- z papierami, zamkniety, indywidualista z fobiami, choć zapewniam że żadnych złych przeżyć nie doświadczył! Taki charakter!

Posted

witam , jakis czas temu kontaktowałam sie z p. Lavinią w sprawie adopcji obojętnie którego pieska i cierpliwie czekam na wizyte przedadopcyjną, mam nadzieje że ktos prędzej czy później zajrzy do mnie- do Kalisza, przypomianm się i pozdrawiam

Posted

Witam kochani. Żal mi jest jak ludzie traktują te bezbronne gacopirki:( Przecież one są takie kochane życie bym za nie oddała. Jak będzie trzeba pomóc piszcie od razu do mnie. Pozdrawiam Was Wszystkich serdecznie

Posted

lavinia napisał(a):
witaj Monia, juz rozmawiałyśmy przez telefon :-)

Wanda - uaktualniłam pierwszy post

Witam :) Ale to chyba pomyłka:) ja tu dopiero 1 dzień jestem. Jak znalazłam to forum to az płakac mi sie zachciało:( Biedne Psiotoperki!! Zabiłabym każdego kto robi im krzywde!!! Sama mam buldożka i podziwiam te biedne psinki które przezyły w lesie albo gdzieś na polach:(Mój "synek"jak tylko zawieje wiaterek od razu trzepie dupką i ucieka do domu:) Jakby była jakaś bulinka do przygarnięcia jestem bardzo chętna zby mieć "córeczke" albo kolejnego "synka" :) Pozdrawiam i życze miłej nocy:*

Posted

Witajcie. Dostałam info o buldożce czekającej na adopcję. Nazywa się Amcia. To jej zdjęcie

Wkrótce postaram się powiedzieć o niej coś więcej :cool3:

Posted

[quote name='Margo05']Witajcie. Dostałam info o buldożce czekającej na adopcję. Nazywa się Amcia. To jej zdjęcie

Wkrótce postaram się powiedzieć o niej coś więcej :cool3:

Jezu nie róbcie mi tak!!!!!!! Dostałam palipitacji- toż to moja Kropka! Ale po szelkach poznaje, że to zdjęcie jest z przed miesiąca zanim jeszcze do mnie trafiła :evil_lol: Kropa już ma dom :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...