Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zuzię znalazłam na ulicy... Siedziała obok drogi przy kościele... Później dowiedziałam się, że "mieszkała" w wielkim kojcu na plebanii, ale ksiądz o niej zapomniał i wyjechał... Maleństwo dzieci karmiły chrupkami i herbatnikami i w końcu ktoś ją z kojca wypuścił...:oops:

Zuzia to suczka nakolankowa - Ma śmieszne krótkie nóżki i większa pewnie nie urośnie. Jest bardzo żywa , jak to pieski w tym wieku. Trzymam ją u p. Wieśka, ale tam jest tak dużo psów, że wkrótce będę musiałą ją zabrać bo sąsiedzi protestują. Zuzia jest zaszczepiona i odrobaczona.

SZUKAM CHOCIAŻ TYMCZASU! Ratujmy Zuzię od schroniska!

Zdjęcia wkleję wieczorem.:oops:

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podobno świat jest piekny- z mojego kojca niewiele było widac..
podobno ludzie są dobrzy - chyba tak, bo kiedy mój Pan mnie porzucił karmili mnie chrupkami i suchym chlebem..
Podobno umre w schronisku - jak wiele innych szczeniąt..
szkoda... tak chciałabym zobaczyć ten cały piekny swiat.-Mógłbys mi go pokazac , gdybyś chciał.? Moglibysmy pójsc na spacer, gdzieś ,gdzie rosna drzewa a suche liście szeleszcza pod łapkami..biegłabym obok , zaglądając ci w oczy z cała moją psią miłością! wiem,że to niewiele...-ale proszę Cię, uratuj mnie. Zuzia

Zuzia-wesołe psie dziecko, ofiara ludzkiej głupoty ma wylądować w schronisku. w miejscu, gdzie psy bezwzglednie walcza o miejsce, o pozywienie , gdzie panuja smiertelne choroby- gdzie delikatny szczeniak jest bez szans.
jedyną szansą Zuzi jest człowiek ,który znajdzie kąt dla maleńkiego pieska w swoim domu i w swoim sercu.

-moze cos sie przyda z tego tekściku?:oops:

Posted

Mimiś :loveu: Piekny tekst! Dzisiaj jeszcze zrobie allegro!:p

A mogłabys napisąć taki ładny dla "boksi" Szpilki z mojego podpisu...?:oops: