doddy Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Dnia 31.10.2008r. w Łomiankach znaleziono młodego amstaffa. Pies jest zadbany, więc liczymy że uda się odnaleźć jego właścicieli. Obecnie psiak przebywa u nas w fundacji. Quote
lavinia Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 ciotka, on biegał w piątek wieczorem po mojej ulicy razem z chłopcami, którzy chodzili po domach strasząc myślę, że on tutejszy jest - powiedziałam tym chłopakom, zeby się przeszli z nim po okolicy, moze trafi do domu.... ja go tak na 80% kojarzę, dam znać, jeśłi sobie przypomnę Quote
doddy Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Mamy 2 kolejne dramaty... prosimy Was po raz kolejny o pomoc. LAGUNA - umierająca amstaffka w polu. http://www.dogomania.pl/forum/f28/umierajaca-astka-w-polu-z-glutem-z-kleszczami-nie-mogaca-wstac-z-wielkim-brzuchem-123993/ ARASH - zagłodzony amstaff, odebrany właścicielom. http://www.dogomania.pl/forum/f28/zaglodzony-amstaff-ofiara-okrucienstwa-ze-strony-wlasciciela-koszmar-123864/#post11171299 Quote
doddy Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Byliśmy dziś w Łomiankach i w części Warszawy by porozwieszać ogłoszenia o znalezieniu Lesia (Lesław to jego najnowsze imię). Porozwieszaliśmy ogłoszenia na większości przystanków, sklepów, aptek, pocztach itp. Niestety nie ma śladów by ktokolwiek szukał psa... Jakby szukał już dawno by go odzyskał... Natomiast jeden Pan z Łomianek bardzo chciał by został tatusiem dzieci z jego sunią amstaffką... Quote
doddy Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 Karol teraz mający nowe imię Lesio nadal u nas. Dziś mija 16 dni od znalezienia. Niestety nie udało nam się odnaleźć właściciela. Schroniska poinformowane, ogłoszenia wywieszone ale bez skutku. W tym tygodniu Lesio przejdzie zabieg kastracji. Po 14 dniach szczepienia, chip i może powoli iść do adopcji. Quote
andzia69 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 nikt nie szuka takiego ładnego psa:-( pewnie wyjechał za granicę:angryy: Quote
doddy Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Jutro kastracja Lesia. :diabloti: Quote
doddy Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Lesio po kastracji czuje się bardzo dobrze. Mam ogromną prośbę, jeśli ktoś ma czas niech poogłasza Lesia w necie. 0 603 291 153 to tel do ogłoszeń. I tekst: LESIO - ok. 1,5 roczny pięknej urody amstaff, brązowy pręgowany z białymi znaczeniami, uszy cięte został znaleziony w październiku w Łomiankach pod Warszawą. Pomimo wywieszenia ogromnej ilości ogłoszeń nie udało nam się odnaleźć jego właścicieli. Lesio obecnie przebywa pod opieką AST Fundacji na Rzecz Zwierząt Niechcianych. Jeżeli w ciągu najbliższych dni nie zgłosi się jego prawowity właściciel, fundacja będzie szukać dla niego nowego opiekuna. Przed adopcją Lesio zostanie wykastrowany, zaszczepiony oraz zachipowany. Lesio jest psem domowym, nauczonym życia w domu, mieszkaniu. Grzecznie zostaje pod nieobecność właściciela nawet po 8-9h. Trzyma potrzeby fizjologiczne do czasu spaceru. Lesio jest psem, który będzie idealnym kompanem do szkolenia w zakresie posłuszeństwa, co nie ukrywamy także jemu by się przydało. Szukamy dla Lesia raczej domu bez innych zwierząt oraz małych dzieci. Lesio obecnie przebywa w domu tymczasowym w Warszawie, gdzie są obserwowane jego reakcje i zachowania, by przyszły właściciel mógł jak najwięcej się od nas dowiedzieć. W sprawie adopcji prosimy o kontakt z wolontariuszką fundacji AST, u której Lesio obecnie przebywa. Ona będzie w stanie najwięcej o nim powiedzieć. 0 603 291 153 adopcjebullowatych@wp.pl Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych - AST - Strona glówna Quote
doddy Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Lesio w dniu dzisiejszym ma zdjęcie szwów i jest formalnie do adopcji. Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu Lesia. Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych - AST - LESIO - wyjątkowo piękny amstaff Tu można kopiować tekst do ogłoszeń. ;) Quote
Jenny19 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Melduję ,że chłopak ma już trochę ogłoszeń.Linki wrzuciłam na niebieskim forum.;) Quote
doddy Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 Cisza totalna. Tylko o Kluske teraz dzwonią jak jedzie do domu. :lol: Quote
andzia69 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 doddy napisał(a):Cisza totalna. Tylko o Kluske teraz dzwonią jak jedzie do domu. :lol: to jak zwykle...Kasia - a gdzieś mignęła mi bullka z opk. W-wy pręgowana..w jakimś schronie...wiesz coś o niej? Quote
doddy Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 O suni z Wawy nie wiem. Wiem o psie z Piotrkowa. Quote
ruda76 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 doddy napisał(a):Cisza totalna. Tylko o Kluske teraz dzwonią jak jedzie do domu. :lol: TO w Piotrkowie jest jeszcze ten bullek:-( Quote
andzia69 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 [quote name='doddy']O suni z Wawy nie wiem. Wiem o psie z Piotrkowa. a to mnie cosik się pokiełbasiło - już mi mózg dymi więc wszystko możliwe:shake: to o tego piesa mi chodziło..i nie wiem skad on Quote
ruda76 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 [quote name='andzia69']a to mnie cosik się pokiełbasiło - już mi mózg dymi więc wszystko możliwe:shake: to o tego piesa mi chodziło..i nie wiem skad on z Piotrkowa andzia:roll: Quote
doddy Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 Andzia, na szczescie tego bulla zabierają dziewczyny od bullterrierów do hotelu w sobotę. Wiec choć o jednego psiaka mniej do zmartwień. Ja się niepokoję Swarzędzem i Słupskiem na razie... Quote
doddy Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 Zastrzelić się idzie... kolejny bulliś jest w Pabianicach... Te bulle to jak amstaffy powoli... Quote
andzia69 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 doddy napisał(a): Ja się niepokoję Swarzędzem i Słupskiem na razie... po wczorajszej wypowiedzi tego mądrali to nie wiem czy jest sie czym martwic:angryy: przecież z tego wynika, że w tym Swarzędzu to przesiew robia lepszy od nas:cool3: ech....:-( Quote
doddy Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 Ja w Swarzędu byłam... i może na ludzi nie mogłam narzekać ale na warunki owszem. To za małe schronisko na taką ilość zwierząt. Quote
doddy Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Widziałam Lesia w sobote. Wygląda cudnie. Pobrudził mnie całą, taki radosny się chłopak zrobił :lol: Jutro jedzie na chipowanie i szczepienie na wirusówki. Tylko niestety domu mu brakuje. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 I co u przystojniaka slychac ? Jakis odzew w sprawie domku ? Quote
doddy Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Lesio dziś godzine temu zamieszkał w nowym domu w Oławie. Dziękuje Adze1234 za pomoc, Uranowej za DT i zawiezienie Lesia do nowego domu i ogłaszającym. Quote
andzia69 Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 oby wszystkie fundacyjne piesecki znalazły sie szybko w nowych domkach:multi::multi::multi: bo ziiiimno, brr:shake: powodzenia w nowym domku Lesiu:multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts