Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie dzisiaj po południu do naszego domu zawitał nowy syberian husky. Rodowodowo nazywa się BAM Exultamus, ale wołamy na niego Paco. Jego rodzice to: o. ELF Legenda Północy, m. RAKAHANGO Jasatope. Urodził się 2 lutego a więc ma już ponad 4 miesiące. Jest biało-czarny z takim białym zygzakiem na karku, a oczy ma niebieskie. Paco to taki diabełek w ciele anioła. Niestety coś kot chyba go nie polubił. Goniły się po całym domu tak, że aż puchary i kwiatki pospadały. Teraz kot siedzi już kilka godzin pod łóżkiem i warczy na psa. Ale mam nadzieję, że się przyzwyczają do siebie.

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No Paco ma niesamowitą energię. Nawet dwu godzinny spacer go nie zmęczył. Jestem zadowolona bo jak narazie chodzi bez smyczy i wogole nie ucieka tylko cały czas pilnuję się mnie. W domu to cały czas albo goni albo coś gryzie. Postaram się go wziąść na zlot do Katowic.

Posted

Metros nie zmiotłam Blackwolfowi psa sprzed nosa, bo ja go miałam już upatrzonego a poza tym Blakwolf nie chciał jechać wogóle do Bielska i nie wiem w końcu czy kupuje jakiegoś psa.

A na zdjęcia to troszkę musicie poczekać, bo muszę je najpierw zrobić a później znaleźć jakiś skaner.

Posted

Paco miał sześcioro rodzeństwa. Dwa wcześniej pojechały do innych domów (do Wadowic i do Niemiec) a więc nie wiem jak wyglądały. A pozostała trójka to : - piesek srebno-biały, jedno oko niebieskie, drugie brązowe; - suczka srebno-biała, oczy niebieskie; - suczka czarno-biała, oczy niebieskie. A ojciec był brązowo-biały, oczy niebieskie, a matka srebno-biała, oczy niebieskie. Niestety nie zrobiłam zdjęć, bo brat mi zabrał wczoraj aparat, ale pojadę jeszcze do Nikodema to zrobię zdjęcia.

Posted
Jakim cudem się umiałaś zdecydować na psa, mając do wyboru 4?

Wiesz ja chcialam kupić psa a nie suczkę, a więc musiałam wybierać między dwoma psiakami. A dlatego, że chciałam kupić psa czarno-białego dlatego wybrałam Paco :D A zdjęcia rodzeństwa i rodziców to zrobię chyba dopiero za miesiąc, bo Nikodem pojechał do Anglii.

Posted

Tak do konca to nawet nie wiem dlaczego wybrałam jednak psa. Wiem jakie są suczki i tym razem wybór padł na psa. Długo się nad tym zastanawiałam, ale większość doradzała mi psa do skijoringu.

Posted

Na szczęście dzisiaj Paco przespał całą noc, ale wczoraj to ja spałam tylko 1 godzinę, bo cały czas albo coś gryzł, rozwalał w domu, albo sikał i srał :) Na razie boi się jeszcze niektórych rzeczy np. samochodów, psów ale myślę, że się przyzwyczai. Jestem bardzo zadowolona bo się strasznie słucha i chodzę cały czas z nim bez smyczy. Tylko bardzo idzie do ludzi i czsami nie chce iść ze mną.

Posted

Gratulacje :D

To może taraz o jakimś zaprzegu pomyslicie? :wink:

jak bedziesz miała zdjęcia to (jeżeli będziesz chciała) mogę Ci na miejscu zeskanować i zaraz wrzucić na forum. :roll: