Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No tak ,to jest problem .Jeśli boisz sie utuczenia ,to zdecydowanie polecam Maintenance ,ale musisz obserwować sucz ,czy to zalecane dawkowanie nie będzie za wysokie ,jeśli zobaczysz ,że suczka trochę nabiera ciałka ,to zmniejsz dzienną porcję.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok dzieki wielkie. Suka jest po sterylizacji, jesc moglaby ciagle i widze, ze jesli dostanie obecnej karmy za duzo to odrazu jej idzie w brzuszek ;) Dlatego uwazac musze napewno. Dzieki raz jeszcze - dzisiaj pewnie zamowimy jedzonko i zobaczymy jaki bedzie efekt.
Jeszcze jedno - SAWA nie jestes dystrybutorem tej karmy?:) Czy mi sie cos pokrecilo?

Posted

Nie, nie jestem dystrybutorem PROFormance .Karmę sprowadza firma WICKO i jest to firma mojego męża .Mamy od ponad 20 lat hodowlę ONków i jeszcze w między czasie dodatkowo były inne rasy .Z myślą właśnie o naszych psach wpadliśmy na pomysł importu do Polski dobrej karmy ,takiej jaką będę mogła dawać swoim psom ,bo od wielu lat karmię tylko suchą karmą i ten system karmienia bardzo mi pasuje. Nie zajmuję sie ani sprzedażą ,ani nie interesuję się tym. Natomiast o karmach wiem sporo ,a o PROFormance chyba najwięcej ,bo karmię od bardzo dawna tylko PROF...

Posted

mila-2 ,czy masz coś przeciw? Ja sądzę ,że dokładnie odpowiedziałam na pytanie i chyba staram się profesjonalnie doradzać .Jeśli coś ci się nie podoba ,lub sądzisz ,że kłamię ,albo wprowadzam kogoś w błąd ,to napisz ,a nie takie głupie uśmieszki.

• 1 month later...
Posted

W fizyce cząstek mianem sequestering oznacza się procedurę izolowania, odzielania poszczególnch cząstek, dokonuje się to poprzez wprowadzenie tzw. agenta / nośnika czynnego, który rozdziela i zapobiega ponownemu łączeniu elementów.

W przemyśle spożywczym to trochę takie marketingowe mambo-jambo.

Załóżmy, że chcesz łyknąć porcję witamin. Możesz łyknąć pigułę multiwitaminy, możesz też łykać pojedyńczo witaminę C, B itd.

Niektórzy żywieniowcy twierdzą, że lepiej przyswajalne są witaminy serwowane pojedyńczo.

Posted

Troszkę pomyliłaś pojęcia ,bo Seqestring nie jest to bąba witaminowa ,a wiązanie minerałów .Zdecydowanie lepsze od chellatowania i daje tą pewność ,że minerały zawarte w karmie są wolno uwalniane i odpowiednio transportowane w organiźmie ,a ich przyswajalność jest prawie 100% .Ostatnio dowiedziałam się ,że tylko Amerykanie mają patent na seqestring ,nawet wodę mineralną robią już za pomocą seqestringu.Myślę ,że nie ma karmy na Polskim rynku z tą formą wiązania minerałów ,a tylko PROFormance taką metodę stosuje w swoich karmach.Jeśli znacie jakieś inne karmy mające seqestring ,to bardzo proszę piszcie.:lol:

Posted

Bąba witaminowa to tylko obrazowy przykład. Sequestering to metoda separowania cząsteczek - tak by np minerały nie wchodziły w interakcję ze sobą, czy też witaminami. Największym problemem sequesteringu w przemyśle spożywczym, jest używanie owgo agenta czy też nośnika, a więc substancji separującej, czyli kolejna chemia.

Posted

Nie ,jest to jak najbardziej naturalna metoda wiązania tych minerałów i nie ma tu chemi.Do tego są stosowane rośliny więc bardzo naturalne metody .

Posted

SAWA napisał(a):
Myślę ,że nie ma karmy na Polskim rynku z tą formą wiązania minerałów ,a tylko PROFormance taką metodę stosuje w swoich karmach.Jeśli znacie jakieś inne karmy mające seqestring ,to bardzo proszę piszcie.:lol:

Eagle Pack ;)

Posted

Faktycznie ,na polskiej stronie nie ma informacji tak obszernej jak na amerykańskiej.Fajnie ,że są już takie karmy jak PROFormance i Eagle ,co mają na tak wysokim poziomie produkowaną karmę i potrafią wdrożyć nowoczesne metody do swoich produktów.:multi:

• 1 month later...
Posted

Lamb&Rice -dla psa 35 kilo wagi podaje się wg.zaleceń producenta 340gram karmy dziennie ,a dla psa o wadze 6 kilo -około 95 gram dziennie .
PRO POWER - dla psa 35 kilo wagi zalecana dawka to 305 gram dziennie ,a dla psa 9 kilowego ,to będzie około 80 gram dziennie. :p

• 3 weeks later...
Posted

mój pies skye terrier waży 15,5kg ma rok i 2 mce ale ostatnio zaczął tak jakby "ulewac",odbija mu się głośno po jedzeniu a czasami właśnie zamiast tego ulewa to co właśnie zjadł lub częściej wypił. Poza tym nie mamy z nim żadnych problemów.Czy kupic mu Proformance Premium Adult czy L&R?

Posted

lepszy będzie L&R ponieważ jest przeznaczony dla psów o wrażliwym przewodzie pokarmowym.Z tego co wiem od importera to jest to najlepiej sprzedawana karma i niestety już jest jej bardzo mało,więc trzeba się spieszyć z zamówieniami.
Pozdrawiam.

Posted

A co dystrybutorka w Gliwicach nie miała tej karmy ? O ile pamiętam (jak karmiłam jakiś czas temu) to ceny były takie jak w sklepach internetowych.