Zarazah Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 My też jemy PROformance (zieloną dla psów dorosłych). Na razie psiak nie narzeka i zjada ze smakiem - dostaje ją od marca, czyli od czasu, gdy przestałam podawać karmę dla juniorów. Kupujemy w Krakvecie. Wydaje mi się, że faktycznie tanio - jak się załapiesz na "program lojalnościowy" to jeszcze dostaniesz 5% rabatu. Plus darmowa wysyłka powyżej 99zł. Ja zamówiłam w piątek karmę, zapłaciłam też w piątek, a w poniedziałek po południu karma była już u mnie w domu - więc 1 dzień roboczy, a nie tydzień. Ale zapewnie wszystko zależy od dostępności zamówionych artykułów. Quote
asher Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 W Karmydodomu jest taniej, niż w Krakvecie. A zasady przesyłki takie same ;) Quote
SAWA Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Cena w Krakvet jest doskonała . Sporo dobrego o tym sklepie słyszałam . Quote
KaRa_ Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 SAWA napisał(a):Ja proponuję Adult ,ona jest dla psów aktywnych i dorosłych .Pro Power jest dla bardzo aktywnych psów i pracujących ,oraz dla suk karmiących. Ale czy ona przytyje bo zwyklym Adulcie? Bo z sunia po ostatnio przebytych chorobach wazy 18kg a przewaznie wazyla od 22-25kg. A teraz juz jej odstaja mocno kości miednicy, żebra czuć,że ho ho, ze jak sie glaszcze to czuc jedne kosteczki. A wrescie udalo mi sie, ja do konca wykurowac wiec postanowilam,ze dam jej dobra wysokoenergetyczna karme aby przytyla tak do 24;). Sugerowałam się tym, iż Pro Power ma wartość energetyczną 4310 kcal/kg, a teraz doczytalam,ze Adult ma niewiele mniej bo 4190 kcal/kg. Wiec również powinna na tej karmie ładnie przytyć? Aco do Krakvetu też lubie ten sklep chociaż czasem zdazaja im sie bledy dlatego teraz mam 8% rabatu;). Quote
SAWA Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Tak myślę ,że Adult będzie dobry. Z Pro Pawerem trzeba się zastanowić ,bo jak pies ma sporo ruchu ,to będzie dobry ,ale jak mało się rusza ,to po co mu obciążać organizm. Na przytycie trzeba trochę czasu ,tym bardziej ,że suczka bardzo chorowała. Quote
KaRa_ Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 SAWA napisał(a):Tak myślę ,że Adult będzie dobry. Z Pro Pawerem trzeba się zastanowić ,bo jak pies ma sporo ruchu ,to będzie dobry ,ale jak mało się rusza ,to po co mu obciążać organizm. Na przytycie trzeba trochę czasu ,tym bardziej ,że suczka bardzo chorowała. No to pomyślimy nad Adultem;). Quote
Zarazah Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 KaRa_TC napisał(a):Aco do Krakvetu też lubie ten sklep chociaż czasem zdazaja im sie bledy dlatego teraz mam 8% rabatu;). Ja też:multi: . Zatem policzmy: zielony PRO w cenie 140zł/15kg po rabacie 5% kosztuje 133zł, a po 8% - 128,80. Całkiem przyzwoita cena ;) Quote
ktrebor Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Na Allegro czasem ktoś z Bielska sprzedaje Pro po 105zł za 15kg Quote
SAWA Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Nie zapominajcie ,że karma PROFormance ma formuły w innych cenach i zależy dla jakiego psa i jaka formuła taka cena. Najtańsza jest Maintenance ,reszta już ma wyższą cenę . Quote
BeataSabra Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 SAWA napisał(a):Wczoraj odpisałam ,a co do ciebie nie doszło? niestety nie Quote
Mysha792 Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 jeżeli chodzi już o KrakVet to i tak jest to najtańszy sklep internetowy, ponieważ gdy znajde sklep internetowy, gdzie jest karma tańsza nawet o 50zł (promocja) to załóżmy na Krakvecie RC kosztuje 204zł(15kg) a gdzie indziej 150zł to mam obniżke o 2% (zawsze coś :P ) od ceny konkurencji. Ja zamawiam PROformance low fat u weta ;) Quote
Kika Posted July 21, 2006 Author Posted July 21, 2006 [LEFT]Szczerze mówiąc to ja nie widzę żadnych rewelacji w Krak-vecie. U wielu dystrybutorów masz te same ceny , a przy kolejnych , czy wiekszych zamówieniach zawsze o rabatach można porozmawiac. A na dodatek karma trafia pod Twoje drzwi na drugi dzień- jaka w tym róznica? [/LEFT] Quote
SAWA Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Dokładnie.:lol: Beata Sabra ,wysłałam wiadomość ,dotarła? Quote
anetta Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Moja sunia je PRO (senior) od blisko miesiaca. Karma ta byla wogole nie planowana (wygralam ja) ;) Wczesniej jadla Nutre Nuggets. Moge powiedziec ze koopki sa ladne i male :eviltong: W sumie takie same jak po NN, zadnej rewelacji :roll::lol: Quote
anetta Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Nie seniorek a ten oszolomek w banerku :cool3: Wygralismy 3 kg i juz jest mniej niz polowa :eviltong: Nie moge powiedziec ze jej smakuje, poniewaz wszystko co sie rzuci do miski zjada z predkoscia swiatla :roll::evil_lol: Jakby jej wrzucic chleb z chrzanem to tez by zjadla :evil_lol::stupid::megagrin: Quote
SAWA Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Na banerku widzę dwa ,ale czy to seniorek ,że je seniorka? czy to ten skaczący ,czy ten jamniorek? Jeśli to piesek trenujący ,to seniorek za ubogi dla sportowca. Powinnaś dobrać inną formułę dla aktywnego pieska .Oczywiście wiem ,że wygrałaś ,ale jeśli zechcesz kupić PROF ..,to pamiętaj ,że musi być dobrana do wymagań psa. Quote
anetta Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Spoko, spoko ;) On nie jest seniorkiem, ale wygral karme dla seniorow no i Kaja z tego skorzystala :) On je NN niebieska. Quote
jarbey Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Hej.Wlasnie zakupilem karme dla szczeniat duzych ras Proformance.Ostatnie trzy miesiace, pies (10 miesieczny Labrador)byl karmiony gotowanym.No i teraz podajac mu sucha karme nie chce jej jesc.Nie jest to wina samej karmy oczywiscie ale pewnie przyzwyczajenia.Generalnie do 7 miesiaca byl na suchym pokarmie,wiec to dla niego nie nowosc.Jest to jednak dla mnie nowa sytuacja,ze nie rusza jedzenia.Wczesniej zmiatal wszystko,lacznie z wylizywaniem podlogi naokolo miski.Stad tez moje pytanie.Czy mam uzbroic sie w cierpliwosc i nie zmuszac go do jedzenia az sam zglodnieje i zacznie jesc?W koncu przeciez glod zwyciezy nad jego upodobaniami kulinarnymi;)Akurat tu zadalem to pytanie,gdyz wczesniej dlugi czas sledzilem posty na temat tej karmy,zanim zdecydowalem sie ja kupic.Co o tym sadzicie?Pozdrawiam wszystkich,Jarek Quote
Cathedral Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Moja psina też nie jest amatorem suchego. Niestety nie mogę sobie pozwolić na ten komfort, aby ignorować jego kulinarne fochy, gdyż pies za mało waży. PRO też go trochę w ząbki kuło na początku - wtedy dostawał do tego pokruszoną wędlinę, albo trochę mięsa z konserwy. Czasami zalewałam rosołkiem z kawałkami mięska. Teraz zjada samą. To są sposoby, żeby wymusić jedzenie na psie niejadku. Jeśli Twoja psina jest zdrowa, to spokojnie może opuścić kilka posiłków bez szkody dla zdrowia. Quote
Marcino1978 Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 tym bardziej przy takich temperaturach :) nie wiemjak u Was ale ja wystawiam zarełko dopoero koło 20:razz: Quote
SAWA Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Moje dorosłe też jedzą koło 20 .One jednak jedzą tylko suche i wiedzą ,że jak nie zjedzą od razu ,to jedzonka nie będzie .Karmienie trwa tyle ,że nie wypalę papierosa ,a miski puste i wylizane.:lol: Quote
Mysha792 Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 moja psina je troszke później, tak po 21:00 :P a rano je tak o 7:00-8:00 ;) A upały dają we znaki niestety, psiak nie ma zbyt duzego apetytu przy takim upale, w południe nigdzie z nią nie wychodze bo za gorąco, siedzimy w ogrodzie i sie chlodzimy, wychodzimy na spacery wczesnym rankiem i wieczorem tak od 19:30-21:00 i jest spoko ;) Quote
Recommended Posts