Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktos wie jak sie sprawdza Lamb&Rice u psow z problemami skornymi? Suka ma lupiez co jakis czas i matowa siersc. Niby jest wyglada ladnie, a jak sie dotyka, albo czesze to widac ze nie do konca. Pies nie jest chory. Szukam karmy lamb&rice bez dodatku pszenicy i chyba proformance spelnia te wymogi. Ktos ma doswiadczenia?
Teraz daje Maintenance ale nie jestem zachwycona

Posted

Ja od czasu kiedy brat ma dystrybucję tej karmy miałam 2 przypadki problemów skórnych .
Miałam znajomych którzy mają labradorkę z problemami skórnymi suka im się drapała i właśnie przeszli z Maintenance na Lamb& Rice i byli po jakimś czasie zadowoleni ale myslę że to zależy indywidualnie od każdego psa jednemu będzie pomagało a jednemu nie !!! a druga suka to ON która była leczona specjalistyczną karmą weterynaryjną (pies miał na łokciach łysiejące liszaje ) ale ze względu żę nie bardzo była poprawa po tej karmie a jest ona strasznie droga postanowili kupić jagnięcinę z Pro Formance i byli bardzo zadowoleni po karmieniu około 2 tygodni była już lekka różnica liszaje zaczęły schodzić po zkarmieniu kolejnego worka wróciło wszystko do normy w tej chwili nie mają żadnego problemu z sunią .Tak że myślę że warto spróbować !!!!!!!!!:lol:

Posted

PaMa napisał(a):
Tak że myślę że warto spróbować !!!!!!!!!:lol:

to tez mi powiedzial Pan ktory jest dystybutorem tej karmy...
ale pojawil sie inny problem - suka mi tyje...mimo ze obcinam karme - obecna (prof Maintenance) dostaja ok 300 gram dziennie, a wazy 39 kg...
i boje sie, bo L&R ma wiecej bialka i tluszczu...

Maintenance
białko 21,0 %, tłuszcz 12,3 %

Lamb & Rice
białko 23,3 %, tłuszcz 14,4 %

nie sa to jakies drastyczne roznice, ale jednak. Z drugiej strony pewnie kazda karma L&R ma wiecej bialka i tluszczu...a nie chce jeszcze ladowac w psa karm light:roll: i nie wiem - brac L&R ale mniej po prostu dawac?

• 1 month later...
Posted

Agnes napisał(a):
Czy ktos wie jak sie sprawdza Lamb&Rice u psow z problemami skornymi? Suka ma lupiez co jakis czas i matowa siersc. Niby jest wyglada ladnie, a jak sie dotyka, albo czesze to widac ze nie do konca. Pies nie jest chory. Szukam karmy lamb&rice bez dodatku pszenicy i chyba proformance spelnia te wymogi. Ktos ma doswiadczenia?
Teraz daje Maintenance ale nie jestem zachwycona

Polecam L&R na problemy skorne - u mojej sucz podziałało, a zadna inna karma nie pomogła.
Polecam

PROF jest odpowiednio zbilansowany i naprawde dobrze rozwijaja sie na niej psy. Jesli chodzi o szczeniaki to rosną powoli a nie jak po RC-szybko.
Polecam naprawde, kupic worek sprawdzic. Tylko tak mozna przetestowac karme.

• 4 months later...
Posted

Moja suka ma spore problemy żołądkowe. Jest na karmie proformace (hilistic) kurczak z ryżem. Jednak cokolwiek innego zje, np. coś spadnie na podłogę w kuchni, zaraz ma biegunki. Czasem wystarczy kawałeczek serka.

Znalazłam karmę proformacne lamb&rice.... czy waszym zdaniem nada się dla psa z problemami żołądkowymi, z problemami z trawieniem? Macie jakieś doświadczenia w tek kwestii?
Bede wdzięczna za wasze opinie. Pozdrawiam. Magda

• Margo changed the title to PROformance Lamb&Rice