Agnes Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Czy ktos wie jak sie sprawdza Lamb&Rice u psow z problemami skornymi? Suka ma lupiez co jakis czas i matowa siersc. Niby jest wyglada ladnie, a jak sie dotyka, albo czesze to widac ze nie do konca. Pies nie jest chory. Szukam karmy lamb&rice bez dodatku pszenicy i chyba proformance spelnia te wymogi. Ktos ma doswiadczenia? Teraz daje Maintenance ale nie jestem zachwycona Quote
PaMa Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Ja od czasu kiedy brat ma dystrybucję tej karmy miałam 2 przypadki problemów skórnych . Miałam znajomych którzy mają labradorkę z problemami skórnymi suka im się drapała i właśnie przeszli z Maintenance na Lamb& Rice i byli po jakimś czasie zadowoleni ale myslę że to zależy indywidualnie od każdego psa jednemu będzie pomagało a jednemu nie !!! a druga suka to ON która była leczona specjalistyczną karmą weterynaryjną (pies miał na łokciach łysiejące liszaje ) ale ze względu żę nie bardzo była poprawa po tej karmie a jest ona strasznie droga postanowili kupić jagnięcinę z Pro Formance i byli bardzo zadowoleni po karmieniu około 2 tygodni była już lekka różnica liszaje zaczęły schodzić po zkarmieniu kolejnego worka wróciło wszystko do normy w tej chwili nie mają żadnego problemu z sunią .Tak że myślę że warto spróbować !!!!!!!!!:lol: Quote
Agnes Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 PaMa napisał(a):Tak że myślę że warto spróbować !!!!!!!!!:lol: to tez mi powiedzial Pan ktory jest dystybutorem tej karmy... ale pojawil sie inny problem - suka mi tyje...mimo ze obcinam karme - obecna (prof Maintenance) dostaja ok 300 gram dziennie, a wazy 39 kg... i boje sie, bo L&R ma wiecej bialka i tluszczu... Maintenance białko 21,0 %, tłuszcz 12,3 % Lamb & Rice białko 23,3 %, tłuszcz 14,4 % nie sa to jakies drastyczne roznice, ale jednak. Z drugiej strony pewnie kazda karma L&R ma wiecej bialka i tluszczu...a nie chce jeszcze ladowac w psa karm light:roll: i nie wiem - brac L&R ale mniej po prostu dawac? Quote
Axusia Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Agnes napisał(a):Czy ktos wie jak sie sprawdza Lamb&Rice u psow z problemami skornymi? Suka ma lupiez co jakis czas i matowa siersc. Niby jest wyglada ladnie, a jak sie dotyka, albo czesze to widac ze nie do konca. Pies nie jest chory. Szukam karmy lamb&rice bez dodatku pszenicy i chyba proformance spelnia te wymogi. Ktos ma doswiadczenia? Teraz daje Maintenance ale nie jestem zachwycona Polecam L&R na problemy skorne - u mojej sucz podziałało, a zadna inna karma nie pomogła. Polecam PROF jest odpowiednio zbilansowany i naprawde dobrze rozwijaja sie na niej psy. Jesli chodzi o szczeniaki to rosną powoli a nie jak po RC-szybko. Polecam naprawde, kupic worek sprawdzic. Tylko tak mozna przetestowac karme. Quote
Migori Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Moja suka ma spore problemy żołądkowe. Jest na karmie proformace (hilistic) kurczak z ryżem. Jednak cokolwiek innego zje, np. coś spadnie na podłogę w kuchni, zaraz ma biegunki. Czasem wystarczy kawałeczek serka. Znalazłam karmę proformacne lamb&rice.... czy waszym zdaniem nada się dla psa z problemami żołądkowymi, z problemami z trawieniem? Macie jakieś doświadczenia w tek kwestii? Bede wdzięczna za wasze opinie. Pozdrawiam. Magda Quote
Recommended Posts