kbk Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Czy można zastosowac fiprex w pipetkach na 3-3,5-miesiecznym szczeniaku? Quote
joanika Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Można stosować u szczeniaka powyżej 8 tygodnia czyli u Twojego 3 miesięcznego szczeniaka możesz zastosować, tylko dobierz odpowiednią pipetke (S do 10 kg) Quote
Muszelka Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Na Frontline (Fiprex jest jego polskim odpowiednikiem) podają, żeby nie stosować poniżej 10tyg. i 2kg masy ciała - więc jeśli maluch ma powyżej 2kg nie ma problemu. Jeśli szczeniak jest na granicy przedziałów wagowych np. waży 9kg to trzeba się liczyć, że "wyrośnie" z preparatu i nie będzie on działał jak trzeba, gdy maluch przekroczy "graniczną" wagę. Quote
Agnes7621 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Mam 8 tygodniowego labradora. W poniedziałek w południe dałam mu kilka kropelek Fiprexu między łopatki. We wtorek rano pies nie byl w stanie podnieść się z posłania. Na każdy dotyk przeraźliwie skomlał. Miał przeczulicę, strasznie szybki odech i tempę. Zawiozłam go do weta. Wet stwierdził silne zatrucie. Powiedział że o ile Frontline jest bezpieczny to polski odpowiednik Fiprex jest na innym nośniku i jest strasznie toksyczny. Nie pierwszy raz ma psa zayrutego tym środkiem. Moja Gaja przeżyła, dochodzi do siebie ale jeszcze dostaje kroplówki wzmacniające i zastrzyki. Uważajcie na ten środek. Quote
Cockermaniaczka Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Agnes po co zakladasz dwa akie same watki??? Wystarczylo sie dowiedziec czy mozna uzywac takich preparatow dla szczeniakow... Quote
Recommended Posts