harimi Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Moją sunię wzięłam ze schroniska i po miesiącu spuściłam ją ze smyczy na chwilę. Trochę szalała i uciekała ode mnie, ale później się uspokoiła i jak zawołam 'do mnie', to przyszła. Kiedy mogę ją próbować zwolnić ze smyczy? Czy mam czekać, aż upłyną 2 miesiące? Miał ktoś już podobne doświadczenia? Quote
Squ Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 harimi napisał(a):Moją sunię wzięłam ze schroniska i po miesiącu spuściłam ją ze smyczy na chwilę. Trochę szalała i uciekała ode mnie, ale później się uspokoiła i jak zawołam 'do mnie', to przyszła. Kiedy mogę ją próbować zwolnić ze smyczy? Czy mam czekać, aż upłyną 2 miesiące? Miał ktoś już podobne doświadczenia? Suka ma opanowaną komendę ''do mnie" ? Jeśli przychodzi na zawołanie to można ją spuścić. Ale tylko jeśli ma naprawdę opanowaną tą komendę. Jeśli nie, to przeczytaj co napisała Behemot stronę wcześniej. Quote
harimi Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 No, jeszcze to jest "praktycznie zawsze", więc żeby było abslotnie, to będziemy musiały jeszcze się pouczyć...:) Quote
Squ Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Proponowałabym jeszcze poćwiczyć na długiej lince,a potem spróbować spuścić na ogrodzonym terenie. Jeśli wszystko będzie ok to można przejść do spuszczania na bardziej otwartych przestrzeniach ;) Powodzenia Quote
Recommended Posts