Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam 17 lat i psa(suke) mix dobermana.Zamierzam kupić za 6 miesięcy amstaffa czy możecie mi polecić hodowle ? no i czy dam rade z wytresowaniem go? od paru lat interesuje sie tą rasą ale troche mam obaw czy dam sobie rade itp.

• 3 weeks later...
Posted

Musisz brać szczeniaka z hodowli gdzie kładzie się nacisk na socjalizacje z innymi psami, wybierając z miotu patrz na charakter - lepiej brać psiaka który jest gdzieś pośrodku hierarchii w stadzie ale to już powinien ci hodowca podpowiedzieć który jaką ma pozycje.
Ale to też rożnie bywa ja miałam w miocie suczkę bardzo dominacyjną która rządziła szczylami a jak poszła do nowego domu pod porządkowała się starszej suce.
Co do hodowli, wybierz tę która ma doświadczenie i odchowane kilka miotów - hodowca będzie umiał już rozróżnić jaki psiak ma charakter i dla kogo się nadaje.

Amstaff jest psem bardzo przyjacielskim, szybko uczącym się, uwielbiającym prace z człowiekiem. Jeśli od początku pokaże się gdzie jest jego miejsce w stadzie nie sprawia żadnych kłopotów wychowawczych. Jest to wpsaniały przyjaciel rodziny :p

Posted

crazy dobrze mówi i co ważne dobra hodowla pies z dobrym pochodzeniem daje silna gwarancje że to będzie pies o stabilnej psychice ułatwi Ci to jego wychowanie + hodowca zawsze pomoże podpowie :multi: