Cekinka13* Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Dziś przed cmentarzem w Mińsku Maz. ok. 10 osób stało i rozmawiało o psie, domyśliłam się, że o tym, który stał u ich stóp. Usłyszałam: "biedaczek...", "szkoda psa...", "jak tak można?"... Z ciekawości podeszłam bliżej i zapytałam, co się stało... "Nie widziała pani? Jakiś dupek go tu przed chwilą porzucił, wywalił z samochodu!" :angryy::angryy::angryy: Zapytałam, czy ktoś zeoferowałby mu DT, nawet za kasę... i tłum szybko się rozszedł i zostałam sama jak palec z psem :angryy:. A co ja mogłam zrobić? :shake: Dałam psiakowi jeść, pić no i poszłam... Nie mogłam wziąć go ze sobą, bo nie miałabym gdzie umieścić go powrocie od domu... Psiak jest bardzo przyjazny, bardzo lubi pieszczoty... Jest do kolana i nie ma więcej niż rok. Wygląda jak przerośnięty posokowiec bawarski. Mieszkańcy Mińka... pomóżcie!!! :-(
anndzia Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Zdjęcia! Biedaczek, mogę tylko podrzucić :shake:
nika28 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Właśnie, Cekinka13* masz zdjęcia ??? :roll: :-(
Folen Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Evita jest z Mińska, napiszcie do niej, może będzie mogła jakoś pomóc.
edyta3. Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Ja jestem z Mińska i mogę pomóc :), nawet jeszcze dziś, mogę dać jej dom tymczasowy, Cekinko, gdzie jest ten cmentarz? Pojadę i go poszukam
Cekinka13* Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 edyta3. napisał(a):Ja jestem z Mińska i mogę pomóc :), nawet jeszcze dziś, mogę dać jej dom tymczasowy, Cekinko, gdzie jest ten cmentarz? Pojadę i go poszukam :multi::multi::multi: Dzięki za pomoc!!! :loveu: A cmentarz... hm... to jest ten niedaleko parku w Mińsku, koło jeziora... Wiesz, o który chodzi?
edyta3. Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Wiem, mieszkam niedaleko, zaraz jadę poszukać pieska
nika28 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Ale się cieszę !!! :multi: Mam nadzieję że się znajdzie... Czekamy na wieści !
edyta3. Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Przepraszam za brak informacji, ale mam urwanie głowy. Psiak u mnie, więcej napiszę po powrocie z pracy
nika28 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 [quote name='edyta3.'] Psiak u mnie, więcej napiszę po powrocie z pracy Super że się znalazł :multi:. Czekamy na szczegóły i zdjęcia :cool3:
Cekinka13* Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 edyta3. napisał(a):Psiak u mnie :multi::multi::multi: Czekamy na szczegóły i zdjęcia - jak pisze Nika :p
edyta3. Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Już piszę :), psiaka spotkałam wczoraj ok. godz. 18, siedział przed wyjściem na cmentarz, nie musiałam po niego wychodzić z auta, otwarłam drzwi, zawołałam go i po chwili siedział mi na kolanach :). Był głodny i spragniony. Dogadał się z moim psiakiem :) Sony (tak go nazwałam) jest kochany, słodki, sympatyczny, posłuszny, mądy, po prostu ideał, zakochałam się w nim :), bardzo lubi dzieci. Niestety nie mam jak zrobić mu zdjęć
edyta3. Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Dodam jeszcze, że nauczyłam dziś Sonyego chodzić na smyczy. Psiak załatwia się na dworzu i toleruje koty oraz inne psy, ewidentnie jest mixem posokowca bawarskiego
Recommended Posts