Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sylrwia']Dream, Tecia macie może spisane lub ufocone wyniki z Waszego ringu?
Niestety nie, pamietam tylko zwyciezcow klas :) w rudych sukach nie jest to bardzo trudne bo oprocz juniorow wszystko wziely polskie suki:)
co do chlopakow to klasa uzytkowa i mlodziez dla Polski:)
Gdybyc chciala cos konkretniej to pytaj:)

Posted

Tecia napisał(a):
Niestety nie, pamietam tylko zwyciezcow klas :) w rudych sukach nie jest to bardzo trudne bo oprocz juniorow wszystko wziely polskie suki:)

a kto miał u Was BOB, ten sam pies/suka miał BOG i jestem ciekaw ;)

Posted

Darvin napisał(a):
a kto miał u Was BOB, ten sam pies/suka miał BOG i jestem ciekaw ;)

BOB-a i BOG-a wzieła suka:)
Indian Summer Sky Diervilla
i tym zwycięstwem zakończyła championat Niemiec:)

Posted

Tecia napisał(a):

Ok wlasnie obrabiam katalog i jak skoncze to pouzupelniam wygranych :)

Posted

dzisiaj na Międzynarodowej Wystawie w Berlinie
lhasaczki z Czańca zaszalały :multi: :terazpol:

:loveu: LORD DART VADER z Czańca :loveu:
&
:loveu: FRENCH FAIRNESS z Czańca :loveu:
BEST IN SHOW Par !!!

oprócz tego Vaderek r.CAC i r.CACIB za lhasakiem z USA który wygrał BIS w Poznaniu
a 20sto miesięczna French wygrała klasę otwartą I CAC niestety w porównaniu o CACIBA uległa dużo starszej Championce z Danii

I TAK JESTEM PRZEDUMNA, cieszą mnie takie wyniki, na dużych międzynarodowych wystawach, w międzynarodowych stawkach :multi:
chociaż coż, żal tych CACIBów ;)

GRATKI DLA WŁAŚCICIELI
HODOWLI "NASZA SFORA" :terazpol: :multi:

Posted

witamy !
czy ktoś ma jakiekolwiek zdjęcia z wyboru BOG VIII lub z dzisiejszych finałów BIS, ewentualnie z ringu springer spanieli ? będziemy bardzo wdzięczni.

Posted

lordsett napisał(a):
witamy !
czy ktoś ma jakiekolwiek zdjęcia z wyboru BOG VIII lub z dzisiejszych finałów BIS, ewentualnie z ringu springer spanieli ? będziemy bardzo wdzięczni.

Niestety nie, Olę widziałam jeszcze przed wejściem na ring,życzyłam dołożenia konkurencji i spełniło się.:multi:Dobry dzień wczoraj miałam z tymi życzeniami, na anglikach też ponaglałam sędziego jak res CACIB przyznawał i wyszło na moje.:evil_lol:

Wielkie gratki dla wszystkich tych bardzo zadowolonych i tych mniej .

Posted

Czy na wszystkich ringach były przyznawane po jednym tytule dla psów, jeden CAC i to z porównania.Chodzi o to , że mimo, że pies wygrał nie dostawał CAC-a , dopiero w porównaniu z psem z klasy pośredniej lub otwartej
Podobnie było w sukach.Czy u Was też tak sędziowano?:razz:

Posted

Dorina napisał(a):
Czy na wszystkich ringach były przyznawane po jednym tytule dla psów, jeden CAC i to z porównania.Chodzi o to , że mimo, że pies wygrał nie dostawał CAC-a , dopiero w porównaniu z psem z klasy pośredniej lub otwartej
Podobnie było w sukach.Czy u Was też tak sędziowano?:razz:

CAC w niemieckich wystawach jest przyznawany 1 na płeć. Otrzymuje go pies i suka , które wygrywają porównanie. U nas pies , który przegrał dostał Res-CACa

I był też przypadek , gdy suka wygrała suki , a nie dostała CACa ( sędzina stwierdziła , że nie przyzna)

Posted

to ja do polskich sukcesow dolacze CACIB, CAC, BOB, VDH Sieger Berlin i znalezienie sie w finalowej stawce na grupie a takze ukonczenie interchampionatu przez mojego malamuta:multi:

Posted

Wielkie dzięki za odpowiedź, byłam zaskoczona, bo wygrałam klasę i dostałam res CAC, powiedziano mi że od stycznia w Niemczech właśnie przyznaje się tylko jeden CAC na psy i jeden na suki.Szkoda:placz:,ale gratuluję wszystkim którym się udało zdobyć wszystko lub tylko trochę:multi:

Posted

[quote name='musia']CAC w niemieckich wystawach jest przyznawany 1 na płeć. Otrzymuje go pies i suka , które wygrywają porównanie. U nas pies , który przegrał dostał Res-CACa

I był też przypadek , gdy suka wygrała suki , a nie dostała CACa ( sędzina stwierdziła , że nie przyzna)
@ Musia - miło było poznać osobiście:)

A z tymi niemieckimi wystawami to nie tak do końca i nie takie proste. Trzeba się się dokładnie przyjrzeć, co jest wpisane w karcie ocen.
Anw. Dt.Ch.VDH i CAC to dwie różne sprawy. To pierwsze to wniosek na championa Niemiec "ogólnozwiązkowego" a ten drugi na "klubowego". Ot i cała różnica. CAC jest przyznawany jeden na płeć a Anw. jeden na klasę. Przynajmniej tak powinno być.

Tu link do ichniego najnowszego regulaminu wystaw:
http://vdh.de/media/pdf/ausstellungsordnung_de.pdf

Ja już to przerabiałem, w 2005 własnie w Berlinie wygraliśmy klasę, w karcie wpisali nam Res.Anw. i Res.CAC, a później (już przy pisaniu wniosku o championat) centrala i tak nam uznała ten Res. Anw. jako pełny wniosek na championa Niemiec.:lol:

A wszystkim wygranym :terazpol:w Berlinie gratulacje. Niektórzy to zaszaleli, kogo nie spotkałem, to zwycięzca:multi:.