Juta Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 slator63 napisał(a):Może i ta informacja dotycząca zmian regulaminu wystaw kogoś zainteresuje!!!! Ab dem 01.01.2009 sind "heiße Hündinnen" auf internationalen und nationalen Hundeausstell-ungen zugelassen. Od 01.01.2009 na międzynarodowych i krajowych wystawach psów suki w cieczce są dopuszczane. No to ładnie :crazyeye:. Ale czy dotyczy to tylko tej wystawy czy wystaw wogóle? Quote
Darvin Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Napisał slator63 Od 01.01.2009 na międzynarodowych i krajowych wystawach psów suki w cieczce są dopuszczane. no według tego to wszystkie :p Quote
luizan Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Die Jüngstenklasse wird ab dem 01.01.2009 wie jede andere Klasse auch platziert. A jak byście to przetłumaczyli? Quote
Magi Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 luizan napisał(a):Die Jüngstenklasse wird ab dem 01.01.2009 wie jede andere Klasse auch platziert. A jak byście to przetłumaczyli? Tu chodzi o klasse szczeniakow.Do tej pory w Niemczech psy w klasie Szczeniat byly tylko oceniane bez przyznawania miejsc. Od tego Roku w tej klasie poza ocena bedzie pieskom tez przyznawana 1, 2, 3 i 4 lokata. dodam od siebie- W Niemczech dla najlepszych Szczeniakow nie ma Ringu Honorowego:cool3: Magi Quote
Dream Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Czy ktoś przyjeżdża do Berlina już w piątek? Gdzie mieszkacie? Quote
pierozek_monika Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Sosnowiec - wyjeżdżam w nocy z soboty na niedzielę Quote
musia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Słuchajcie !!! Ile zapłacę na miejscu za I termin zgłoszeniowy / 1 pies.?? Pytam bo w Norymberdze 50 Euro - a w Berlinie?? Quote
Tecia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Dream napisał(a):Czy ktoś przyjeżdża do Berlina już w piątek? Gdzie mieszkacie? My się meldujemy w piatek a mieszkamy w Touristenhaus Grunau (Dahme Str 6) Kawałek o dwystawy ale tanio wiec rano troszke wczesniej wstaniemy i napewno sie nei spoznimy:) Quote
Dream Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Tecia napisał(a):My się meldujemy w piatek a mieszkamy w Touristenhaus Grunau (Dahme Str 6) Kawałek o dwystawy ale tanio wiec rano troszke wczesniej wstaniemy i napewno sie nei spoznimy:) My w Ludwigswelde, trochę daleko od Was niestety, a już myślałem o jakimś wieczornym spacerku ;) Quote
Dream Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 musia napisał(a):Fajnie by było , bo gdzieś słyszałam 60 euro Ja zgłaszałem w pierwszym terminie. Na potwierdzeniu, które przyszło napisali mi 55euro. Zaprotestowałem e-mailem i otrzymałem odpowiedź, że płacę 45euro. A co się okaże na miejscu to zobaczymy :D Quote
musia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Dream napisał(a):Zapłacisz EUR 45 Fajnie by było , bo gdzieś słyszałam 60 euro Quote
musia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Ja właśnie realnie przewiduję 60 euro. A na potwierdzeniu mam - płatność - 45 euro. (najwyżej miło się rozczaruję) No i zobaczę ile zapłacę w Dreźnie za krajówkę ======================== My jedzemy jutro późnym wieczorem na sobotę bezpośrednio. Acha, sprawdzcie sobie sędziów. Nam zmieniono z Kliebensteina na Ninę Karlsdotter . I jest też jakby lista sędziowania. Oczywiście gończy idzie ostatni. Ale z 6 grupy ocenia tylko 14 psów. Quote
Impresja&Simarilion Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 No to szykuje sie spora seterkowa ekipa :P super!! Quote
Śnieżynka Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 a Ja mam prośbe jak by ktoś miał katalog to mógł by wstawić stawke Chińskiego Grzywacza :D Bardzo Ładnie proszę :) Quote
Darvin Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Dream napisał(a):My już na miejscu ;) to zajmij miejsce w kolejce po numerki ;) słyszałem że tam się dłłłłługo czeka :/ my będziemy koło 8 rano Quote
musia Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Wyniki : gończy polski (mój) OPUS Kłusująca Sfora - kl. champ. - VDH, CAC, BoB, Sieger Berlin ATOS Piękna Wieś - kl. użytk. - VDH, Res-CAC HOLKA Wiślański Trop - kl. poś. - VDH, CAC, Sieger Berlin ============================= wnk GRAF z Czarnego Podmuchu - VDH, CAC, CACiB, BoB, Sieger Berlin ********************* na wyżłach 1 był irland z Polski, a 3 też z Polski - Waimar. Quote
Basik Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Wielgachne gratulacje!!!!!!!!!!!! Piszcie co jeszcze wiecie - byla beaglica z Polski, nic nie wiem na jej temat... Były dogi niemieckie z Polski - wiem, że sunia Akira Acra Serenczas VDH CAC CACIB - co dalej - piszcie!!!!!!!!!!! Quote
sylrwia Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Z wyżłów kontynentalnych z Polski: Wyżły niemieckie krótkowłose psy BAR"Porto" von der Nachtweide - dosk,Zw. Mł, NJwR, Mł.Zw.Berlina, Malomkozi SOMA- dosk, VDH, CAC, Res.CACIB GRAF z Czarnego Podmuchu- dosk, VDH, CAC, CACIB, BOB, Zw Berlina BRUNO v.Kalkrieser Berg - dosk, VDH, CAC, Wyżły weimarskie krótkowłose pies Le Fol Du Vent Fala Love’a - dosk,, VDH, CAC, CACIB, BOB, BOG III, Zw Berlina (ukończył IntCH) suka Bromhund Werwa - - dosk, Zw Młodzieży, NJwR, Mł. Zw.Berlina (ukończyła Mł Ch VDH) Wyżeł węgierski krótkowłosy pies FORYŚ z Tałchejów - dosk, VDH, CAC, CACIB, BOB, Zw.Berlina Quote
Darvin Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 pare fotek z VII http://gallery.me.com/donat.w/100432 login: wyzlyteam haslo: wyzlyteam Quote
Dream Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 [quote name='Darvin']to zajmij miejsce w kolejce po numerki ;) słyszałem że tam się dłłłłługo czeka :/ my będziemy koło 8 rano Co prawda to prawda, ale na szczęście koleżanka Tecia pomogła :D Wszystkim gratulujemy sukcesów i dziękujemy za przemiłe towarzystwo ;) Quote
Tecia Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 [quote name='Dream']Co prawda to prawda, ale na szczęście koleżanka Tecia pomogła :D Wszystkim gratulujemy sukcesów i dziękujemy za przemiłe towarzystwo ;) Hihihi:) Oj Dreamer-ku bez przesady z tą pomoca:) mnie bardziej pomagała się pomoc rodaków przy wjeździe gdzie poczciwi Niemcy pięknei w kolejce stali a my jako Ci cwańsi na skroty:) A tak serio to Wielkie gratulacje dla wszystkich polskich psiaków !!! Polskie brytyjczyki są bezkonkurencyjne !!! Nasze chlopaki tez sie dostroiły:) Irish Melody LUCKY LUKE - ex I, Anw. Dt Ch. VDH Lofty Desperado - ex.I Anw Dt. Jug. Ch. VDH Lofty Dakota - ex. II Res. Anw Dt. Jug. Ch. VDH Quote
Recommended Posts