Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Czyżby w tym roku "zielone granice " Berlina się powiększyły ? Teren wystawy oraz dojazd do nich był ( jest )poza strefą zieloną . Chyba ,ze ktoś oprócz wystaw zamierza pozwiedzać miasto ;)

Posted

luizan napisał(a):
Ważna informacja dla zmotoryzowanych !!! Nie zapomnijcie o wcześniejszym zakupie plakietki, jeśli oczywiście nie chcecie zapłacić mandatu :)

przepaszam - jakiej plakietki ???

Posted

[quote name='jolka11']Jestem leniwa jeśli chodzi o pisanie :lol::lol:

info tutaj [url=http://www.roadlook.pl/aktualnosci/zielone-strefy-w-niemieckich-miastach-pelna-informacja-dla-polakow.html]Zielone strefy w niemieckich miastach (pe

• 1 month later...
Posted

Darvin napisał(a):
orientuje się ktoś z Was co to jest Archive w formularzu zgłoszeniowym ??

Gdzie ty to widziales? Ja przeszukalam cale Zgloszenie.
ale najlepiej jest zglosic online. Jezeli cos przetlumaczyc to chetnie

Magi

Posted

to wiele wyjaśnia :D dzięki za podpowiedź. Mam tylko nadzieje że tam ludzie mówią po angielskiemu ;) bo sama strona dotycząca wystawy nie jest za bardzo przetłumaczona :/

Posted

jezeli twoj Pies byl juz kiedys w Berlinie meldowany online,to otrzymal po zameldowaniu Nummer .To wystarczy tylko ten Nummer zapisac i juz sa wszysktie dane zapisane w Zameldowaniu.A jak nie,to poprostu zostawic to miejsce na nummer wolne.

Magi

Posted

Magi napisał(a):
jezeli twoj Pies byl juz kiedys w Berlinie meldowany online,to otrzymal po zameldowaniu Nummer .To wystarczy tylko ten Nummer zapisac i juz sa wszysktie dane zapisane w Zameldowaniu.A jak nie,to poprostu zostawic to miejsce na nummer wolne.

Magi

dziękować bardzo :)

Posted

Mam pytanie. Prawdopodobnie pojadę z psem do BER. Będzie to jej pierwszy wyjazd za granicę. Jakie dokumenty psa muszę mieć ze sobą (np do Niemiec). Coś oprócz książeczki weterynaryjnej potrzeba? Z mapki widać, że wystawa jest poza zieloną strefą (prawie na granicy). Czy wiecie może czy warto przez Poczdam jechać. Wtedy z autostrady nie zjadę i nie będę po Berlinie się kręcić?

Posted

rutA napisał(a):
Mam pytanie. Prawdopodobnie pojadę z psem do BER. Będzie to jej pierwszy wyjazd za granicę. Jakie dokumenty psa muszę mieć ze sobą (np do Niemiec). Coś oprócz książeczki weterynaryjnej potrzeba? Z mapki widać, że wystawa jest poza zieloną strefą (prawie na granicy). Czy wiecie może czy warto przez Poczdam jechać. Wtedy z autostrady nie zjadę i nie będę po Berlinie się kręcić?

dla psa musisz mieć paszport, wydają go uprawnieni lekarze przez Głównego Inspektora Weterynarii, wystarczy do niego czytelny tatuaż, jeżeli nie można go łatwo odczytać to wymagany jest czip. Koszt paszportu to około 50 zł, a czip to 100zł bynajmniej u mojego lekarza ;)

Posted

Darvin napisał(a):
dla psa musisz mieć paszport, wydają go uprawnieni lekarze przez Głównego Inspektora Weterynarii, wystarczy do niego czytelny tatuaż, jeżeli nie można go łatwo odczytać to wymagany jest czip. Koszt paszportu to około 50 zł, a czip to 100zł bynajmniej u mojego lekarza ;)

Wielkie dzięki. Nie wiedziałem o paszporcie. :/

Posted

Darvin napisał(a):

Serio trza isc do Inspektora Weterynarii po paszport dla psa??? Weterynarz go nie moze wystawic?