Tatsu Posted June 14, 2003 Posted June 14, 2003 Sluchajcie tak sie zastanawiam ostatnio nad tym czy istnieja w polsce jakies miejsca gdzie mozna zostawiac swoje psiaki jak np. idzie sie do pracy ? Np. w USA bardzo popularne jest zatrudnianie osob ktore zajmuja sie psami pod nieobecnosc wlasciciela, badz poprostu zabieraja je na dlugie spacery. Z tego co wiem w Gdansku jest nawet jakis koles ktory do swojego zaprzegu podczepia inne psiaki na zasadzie wybiegania psow dla ich wlascicieli ktorzy nie maja na to czasu. Coz zeby nie zostac tu zlinczowanym sie wytlumacze. Szukam wlasnie pracy po calej polsce. I zastanawiam sie co bedzie gdy dostane prace nie w swoim miescie. Nie zostawie Silme rodzicom w domu. Z drugiej strony ona nigdy nie byla sama w domu i nie wiem jak sie zachowa. A ja jednak na te kilka godzin dziennie bede musial do pracy wychodzic. Co o tym sadziecie i czy slyszeliscie cos o "przedszkolach" dla psow? Quote
PaYooK Posted June 14, 2003 Posted June 14, 2003 ELO!!! nie slyszalem o przedszkolu dla psa ale wydaje mi sie ze to dobry pomysl bo po co pies by mial sie kisic w domu sam... a tak by spedzal z kims czasiq kiedy pana w domu nie ma... Quote
karelek Posted June 14, 2003 Posted June 14, 2003 jak bedziesz pracowal w okolicach dolnego sl to psinke mozesz zostawiac u mnie :P Quote
Tatsu Posted June 14, 2003 Author Posted June 14, 2003 Wielkie dzieki bede pamietal. Natmiast ja poprostu wole za wczasu bo skladam wszedzie gdzie szukaja takich niewyuczalnych jelopow jak ja :) Quote
Kaśka Posted June 14, 2003 Posted June 14, 2003 Nie znam niczego tak zorganizowanego jak "przedszkole". Ale znam panią, która zatrudniła się u chłopaka, który studiuje i zajmuje się jego dobermanem. Ja na twoim miejscu poszukałabym znajomych z ogrodem i bez uprzedzeń, po prostu psiarzy i podrzucała im psiaka na te kilka godzin. 8) :lol: Quote
party Posted June 15, 2003 Posted June 15, 2003 U nas poprostu jeszcze nie wszyscy przywiazuja duza wage do psow, ich uczuc, itp. Nie mowie wlasnie ze wszysyc, bo widze z forum, ze wiele rzeczy robicie pod nie :) U mnie w domu, tez jes tak zaplanowane, zeby Nuka nigdy sama na dlugo nei zostawala,ew. jedzie wtedy np. do pracy z tata, i biega po lesie. Ale jak sami wiecie wiele ludzi nadal puszcza psy na caly zdien na samowolke :( a co tu dopiero mowic o jakims przedszkolu :( z reszta pewnie szly by za tym pieniazki Quote
pampero Posted June 15, 2003 Posted June 15, 2003 A u nas tj. w okolicach Zielonej Góry jest psie przedszkole, ale jak funkcjonuje to nie wiem, bo tam jeszcze nie byłem. :wink: Quote
Tatsu Posted June 15, 2003 Author Posted June 15, 2003 Powiem to tak 10 psiakow na jedna osobe przy dobrze ogrodzonym nie za malym terenia. 100zl miesiecznie za 8 godzin dziennie dla milosnika psow na emeryturce czy tez wogole bez pracy to i tak nienajgorszy zarobek :) Moze oczywiscie za bardzo cukierkowo to widze ale patrzac na te wszystkie panie z PZK ktore nic innego i tak nie robia w zyciu (akorat znam kilka takich osob) to wcale by im to nie zaszkodzilo :) Quote
Kaśka Posted June 15, 2003 Posted June 15, 2003 Popieram :thumbs: U mnie nie ma takiego problemu. Po pierwsze zawsze jest ktoś w domu, a po drugie mam dwie sunie-siostrzyczki, które razem prawie nigdy się nie nudzą. A mam jeszcze taki bonus, że matce wolno brać jedną do pracy. Quote
iceangel4444 Posted June 17, 2003 Posted June 17, 2003 No pomysł niezły. Trzebabyłoby to niźle zorganizować. A ty Tatsu mieszkasz w bloku czy w domku z ogródkiem. Quote
Tatsu Posted June 20, 2003 Author Posted June 20, 2003 Obenie z rodzicami - 4 ha ziemi w tym staw i 6 ha lasu na zadupiach Gdanska. Niestety nie ogrodzone :(. Ale zamierzam dostac wkoncu jakas prace i sie wydostac z tad i zabarc mala. A prace zazwyczaj najlatwiej dostac w duzych miastach. Np do 7 lipca bede wiedzial czy przypadkiem nie wyladuje w Lodzi. Quote
wiosna Posted June 20, 2003 Posted June 20, 2003 ja znam kilka osob ktore biora psy 'w hotel' - tzn pieski zostaja u nich albo na czas pracy wlascicieli, albo na weekendy.. u kumpeli placi sie za to 10 zl za dobe za jednego psa z wyzywieniem. mozna znalezc czasem u wetow ogloszenia ze ktos zajmie sie psami.. ;) Quote
iceangel4444 Posted June 20, 2003 Posted June 20, 2003 A można miec zaufanie do wyrzywienia w takich miejscach. Quote
wiosna Posted June 20, 2003 Posted June 20, 2003 ona wyzywienie uzgadnia z wlascicielem psa.. ;)) Quote
iceangel4444 Posted June 20, 2003 Posted June 20, 2003 A to to inna sprawa, a tak swoja droga to tanio jak na caly dzień. Quote
wiosna Posted June 21, 2003 Posted June 21, 2003 nom ja tez.. ale nie chcialabym musiec zostawic psy w domu.. moje siedza w kojcach na szczescie, tak to by byla jedna wielka demokla jakby zostaly same... :)) Quote
iceangel4444 Posted June 21, 2003 Posted June 21, 2003 Ale moze kiedys jak nie bedziemy miec innego wyjscia to taki hotel sie bardzo moze przydac. Quote
wiosna Posted June 21, 2003 Posted June 21, 2003 hmm.. to ja kiedys otworze taki hotel dla huskych.. bedzie bieganie, polowania, hmmm.. zabawa, spanie w brudnych lapach na lozku [koniecznie z czysta posciala] i.. nie wiem co jeszcze,.. cos sie wymysli ;pp Quote
Agga Posted June 22, 2003 Posted June 22, 2003 hmm.. to ja kiedys otworze taki hotel dla huskych.. bedzie bieganie, polowania, hmmm.. zabawa, spanie w brudnych lapach na lozku [koniecznie z czysta posciala] i.. nie wiem co jeszcze,.. cos sie wymysli ;pp Ten pomysł z hotelem do dobra rzecz :D A najlepsze jest to, że psiaki mogłyby spać w czystej pościeli :wink: Quote
wiosna Posted June 23, 2003 Posted June 23, 2003 oczywiscie psiaki beda mialy do dyspozycji psie towarzystwo, wspaniale jedzonko, kojce z klimatyzacja [;pp] staw do plywania [taki z blotkiem i taki czysty] i wogole bedzie fajnie.. tylko sponsora trzeba znalezc.. ;pp Quote
Recommended Posts