Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hej,

proszę o adres, wyślę coś do ocieplenia budy.;)
kaczadupka@gmail.com

pzdr.

[quote name='wtatara']trzeba by było zapytać czy jest zaszczepiona, odrobaczona,odpchlowa oraz kupić porządną karmę. Na tych zdjęciach to je sam chleb. Jak będzie mieć więcej kalorii będzie jej cieplej.A moze ma ktoś jakieś koce do oddania aby ocieplic bude

Posted

jeśli jest możliwość regularnego karmienia suki wysokoenergetyczną karmą, to oczywiście ją zakupimy. możemy też zapewnić opiekę weterynaryjną, tylko dobrze żeby znalazł się ktoś, kto się tym zajmie, bo powiem szczerze że nie wiem kiedy w najbliższym czasie będę wolniejsza... jednak najpilniejszą potrzebą w jej przypadku jest NORMALNY DOM...

Posted

Psiakowi przyda sie kazda ciepla rzecz...nie jest ona sama ...jeszcze jest jej mama( przywiazana do komorki....ma teraz koldre...ale i tak jest jej zimno...obecnie szukam dla niej budy)i starszy brat( ma bude....ze sloma wiec jest mu cieplo)...psiaki najbardziej potzrebuja jedzenia...niestety chleb juz nie wystarcza a sasiedzi nic juz im nie daja jesc:(
Dlaczego sa uwiazane?? bo najlatwiej uwiazac psa wtedy sie nie placze...( wiem to straszne).Malenstwo jest uwiazane bo uciekalo przez dziury w ogrodzeniu...latalam je wszystkie ale ona jest taka sprytna ze i tak wychodzila...i biegala miedzy smochodami...no i ten lancuch uratowal ja przed tragiczna smiercia...jak bylam w Polsce to chodzilam do niej bawilam sie z nia....spuszczalam z tego okropnego lancucha...psiak mial dobrze a teraz niestety zostala sama sobie( dobrze ze moja mama troche dziala)...wiecie myslalam ze znajde dla niej dom przed zima ale niestety przedluza sie to w nieskonczonosc...zostala sama ,jej siostry maja dobre domy...

Posted

nata od jadzi napisał(a):
jeśli jest możliwość regularnego karmienia suki wysokoenergetyczną karmą, to oczywiście ją zakupimy. możemy też zapewnić opiekę weterynaryjną, tylko dobrze żeby znalazł się ktoś, kto się tym zajmie, bo powiem szczerze że nie wiem kiedy w najbliższym czasie będę wolniejsza... jednak najpilniejszą potrzebą w jej przypadku jest NORMALNY DOM...

karma sie przyda...z tym czasem to troche gorzej...moja mama za bardzo tez nie ma czasu duzo pracuje, a ja jak wspominalam jestem teraz za daleko...bede pomiedzy 22.12 2008-5.01.2009 w domu wiec wtedy mozemy zaltwic jakas wizyte u lekarza( Psiak nie byl szczepiony...). Oczywiscie po karme moja mama podjedzie jakby co...

Posted

Kar0la napisał(a):
Co te psiaki mają za życie... :-(
Dobrze, że mamusia jest już ciachnięta. To przynajmniej nie będzie więcej rodzić.

Ach...gdyby nie ta sterylka to by znowu byly male...wogole to wyobtazcie sobie ze jak Miska (mama)sie oszczenila to te sasiadki nie zauwazyly...( tak sie interesuja psem) dopiero ja poszlam na podworko i znalazlam 4 urocze suczki...szkoda pisac co tam sie dzieje...i dzialo...
dzieki Niechcianym i zapomnianym wysterylizowalismy Miske i sunia radzila sobie dopoki jej tez nie uwiazali( tak jak pisalam ona teraz jest tez bardzo biedna bo nie ma nawet budy...przywiazana jest do komorki i w dwiach ma dziure...moja mama wlozyla jej tam kldre ale to za duze pomieszczenie i jejst tam zimno...dlatego szukam cieplej budy...)

Posted

jeśli ubierałybyśmy pieniążków na karmę to może by mama kupiła. Po co płacić za wysyłkę , jak można za to kupić karmę.
Jeśli chcecie dla chetnym na składkę podam konto i potem całą kwote wyślę Pani. Zbieralibysmy też na weta i szczepienia, co Wy na to. W tytule i pierwszym poście napisałabym i wpisywałabym wszystkie zebane kwoty. Czekam na decyzję. Napiszę w tytule o ciepłych kocach

Posted

Cioteczka Halbina z dogo ma Pana, ktory szuka mlodego husky lub wilczurka... Pan ten ma dom i duzy teren. Podeslalam Halbinie informacje o tej suczynce zeby przekazala Panu... moze sie uda...

Posted

Sabina02 napisał(a):
Cioteczka Halbina z dogo ma Pana, ktory szuka mlodego husky lub wilczurka... Pan ten ma dom i duzy teren. Podeslalam Halbinie informacje o tej suczynce zeby przekazala Panu... moze sie uda...

dziękuję Ci

Posted

wczoraj mama odebrala karme...zaniosla czesc wlascicielce, ale sama bedzie karmila psiaki( na tych wlascicieli nie ma co liczyc bo okazalo sie ze jeszcze maja karme ktora dalysmy im 3 miesiace temu)

Malenstwo siedzi w budzie zakopane w slome...jest jej juz cieplutko i mama mowi ze wyglada na czesciowo zadowolone...buda jest ciepla i juz nie przecieka...czasami tylko niestety szczeka rozpaczliwie ale to pewnie dlatego ze potrzebuje tulakow...kiedys szczekalo non stop...

teraz niestety najbardziej pokrzywdzona jest jej mama( Miska) bo nie ma gdzie sie schowac jak pada deszcz tzn moze do zimnej komorki( szukam dla niej budy)
w komorce ma poscielone ale to za duze pomieszczenie by trzymalo cieplo

Starszy brat Malenstwa ma dobrze tez zakapuje sie w slome...

Mysle ze dorosle psiaki beda szczesliwe jak beda mialy pelne brzuszki...

Malenstwu do pelni szczescia potrzebny jest ktos kto bedzie mogl jej poswiecic troche czasu i przytulic ja jak bedzie smutna....nie chce zeby skonczyla jak jej rodzina...czyli mama i brat...oni juz sie przyzwyczaili do takiego zycia...a Malenstwo jest zbyt mlode zeby tak zyc!

Posted

dzięki za informacje,kurcze, musimy coś zrbić z mamusią. Moze Twoja mama lub Ty zrobiłybyscie zdjęcia. Wtedy zastanawiałybysmy się wspólnie co zrobić.Będziesz w Polsce, moze będziesz mieć więcej czasu to pomyślimy