Itske Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Pozwoliłam sobie przekopiować zdjęcia szukam psiaka dla dobrego domku - tzn. mam dobry domek dla psiaka - pan na emeryturze, pani pracuje, dzieci dorosłe, wnuków niet, dużo czasu, chęci i miłości, minus - brak doświadczenia wwychowaniu psa, płeć i wygląd obojetny, byle był raczej sredni/duży a nie mały. w poniedzialek pokazę zdjecia - czyli w środku tygodnia powinni już zdecydować, którego psiaka z dogo biorą czy ew. jest mozliowśc transportu do warszawy - stamtąd ją zabiorę do Gdańska Quote
szafirkowa Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Soema napisał(a):Ja też nie znam, ale jest niezastąpiona MAPA DOGO :eviltong: powysyłam pw z zaproszeniami ;) Jestem... Tylko jak ja mogę tu pomóc? Quote
anovip1 Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 :shake: :shake: :shake: Prymityw :-( okropność :-( maleństwo na łańcuchu i w budzie :-( Biedniusia ,śliczniutka sunieczka. Domeczek dla maleństwa potrzebny!!! Quote
Soema Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 szafirkowa napisał(a):Jestem... Tylko jak ja mogę tu pomóc? Może znasz kogoś, kto by ją przetrzymał kilka dni po sterylce..:oops: tak tylko pytam.. Biedne maleństwo.. Quote
szafirkowa Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Soema napisał(a):Może znasz kogoś, kto by ją przetrzymał kilka dni po sterylce..:oops: tak tylko pytam.. Biedne maleństwo.. NIKT z moich znajomych nie może/ nie chce przygarnąć psa, choćby na chwilę. Sprawidziłam to, kiedy szukałam domu dla suczki, którą znalazłam. Nie moge pomóc w sprawie DT, przykro mi. Gdzie dokładnie jest ta niunia? Tzn. w której części Łodzi? Quote
Itske Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Poanwaim pytanie - czy jest ew. mozliwośc transportu do w-w lub gdańska? Quote
Ayia Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Biegniemy na spacerek na noc... :painting: Quote
wtatara Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 facet odezwał się w sprawie suni , więć poczekajmy Quote
Kar0la Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Wtatara jaki facet? Ktoś z ogłoszenia jest zainteresowany sunią? Byłoby super jakby szybko znalazła dom. Itske napisał(a):Pozwoliłam sobie przekopiować zdjęcia szukam psiaka dla dobrego domku - tzn. mam dobry domek dla psiaka - pan na emeryturze, pani pracuje, dzieci dorosłe, wnuków niet, dużo czasu, chęci i miłości, minus - brak doświadczenia wwychowaniu psa, płeć i wygląd obojetny, byle był raczej sredni/duży a nie mały. w poniedzialek pokazę zdjecia - czyli w środku tygodnia powinni już zdecydować, którego psiaka z dogo biorą czy ew. jest mozliowśc transportu do warszawy - stamtąd ją zabiorę do Gdańska Itske jeśli ta sunia znajdzie dom to może Państwo byliby zainteresowani inną sunią? Quote
wtatara Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 facet z Allegro jest zainteresowany sunią. Kontaktuje się ze mną a ja mu piszę że musi skontaktować się z Panią z łodzi. Myślę ze się juz do niej odezwał Quote
wtatara Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 nie wiem zaczynam watpić w tę adopcję. Facet nie odzywa się to tej Pani co wystawiła sunię Quote
Kar0la Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Więc może warto zainteresować się tym domem co napisała Itske? Ta Pani co ją ogłaszała wyda ją pewnie każdemu chętnemu i nie wiadomo gdzie sunia trafi. Quote
chom85 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 ten pan kontaktowal sie z moja mama...mial sie jeszcze odezwac ale niestety cisza.... no i nie zalezy mi zeby komu kolwiek opchnac sunie!!! szukam dla niej naprawde dobrego domu...zbyt duzo sie wycierpiala...nie mozemy tracic nadziei... Quote
chom85 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 szafirkowa napisał(a):NIKT z moich znajomych nie może/ nie chce przygarnąć psa, choćby na chwilę. Sprawidziłam to, kiedy szukałam domu dla suczki, którą znalazłam. Nie moge pomóc w sprawie DT, przykro mi. Gdzie dokładnie jest ta niunia? Tzn. w której części Łodzi? niunia mieszka na ulicy Chocianowickiej...okolice Lodz Ruda Quote
Kar0la Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 chom85 napisał(a):ten pan kontaktowal sie z moja mama...mial sie jeszcze odezwac ale niestety cisza.... no i nie zalezy mi zeby komu kolwiek opchnac sunie!!! szukam dla niej naprawde dobrego domu...zbyt duzo sie wycierpiala...nie mozemy tracic nadziei... Może źle to ujęłam. Nie chodziło mi o to, że wydasz ją do komukolwiek nawet jeśli to będzie zły dom. Chodziło mi o to, że na dogo są pewne zasady wydając psa. Kontole przed i poadopcyjne, umowa adopcyjna, obowiązek sterylizacji itd. Zwiększa to prawdopodobieństwo znalezienia dobrego domu. Wydając psa bez umowy i sprawdzenia warunków za jakiś czas można stracić kontakt z opiekunami psa. Oczywiście czasami nawet te sprawdzone domy okazują się nieodpowiedzialne. Czy myślałaś o podpisaniu umowy adopcyjnej z nowym domkiem? Masz może jakieś nowe zdjecia suni? Napisz proszę o niej więcej informacji. Coś o charakterze itd. Quote
wtatara Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 chom 85, czyli Ty jestes córką ten pani ,która dała ogłoszenie suni Quote
chom85 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 ogloszenie na allegro ja wistawilam:) niestety nie ma mnie teraz w Polsce bo jestem na stazu i moja mama czuwa nad psinka...nr telefonu na allegro to jej a mailowy adres jest moj...:)troche to zagmatfane no ale tak wyszlo...poprostu nie przestaje szukac domu dla Malenstwa:) Quote
chom85 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Kar0la napisał(a):Może źle to ujęłam. Nie chodziło mi o to, że wydasz ją do komukolwiek nawet jeśli to będzie zły dom. Chodziło mi o to, że na dogo są pewne zasady wydając psa. Kontole przed i poadopcyjne, umowa adopcyjna, obowiązek sterylizacji itd. Zwiększa to prawdopodobieństwo znalezienia dobrego domu. Wydając psa bez umowy i sprawdzenia warunków za jakiś czas można stracić kontakt z opiekunami psa. Oczywiście czasami nawet te sprawdzone domy okazują się nieodpowiedzialne. Czy myślałaś o podpisaniu umowy adopcyjnej z nowym domkiem? Masz może jakieś nowe zdjecia suni? Napisz proszę o niej więcej informacji. Coś o charakterze itd. spoko...:) wiem ze trudno jest znalezc dobry dom bo ludzie sa tacy dziwni najpierw biora psa a potem dziwne rzeczy roba... pierwsze slysze o umowie adopcyjnej:) tak naprawde to pierwszy raz szukam domu dla tej biednej psiny na tak duza skale...wogole to dzieki za zaangazowanie...powoli tracilam nadzieje a teraz mysle ze sie w koncu uda... ze zdjeciami jest kiepsko otoz napisalam ponizej ze mnie nie ma obecnie w Polsce wracam na swieta dopiero , a teraz psiaka doglada moja mama... prosilam ja zeby zrobila zdjecia ale mama jak to mama pozno wraca do domu po pracy i jest juz ciemno ale mam nadzieje ze w so zrobi nowe zdjecia bo chcemy dac ogloszenie na stronie Niechcianych...z Lodzi... co do charakteru to Malenstwo jest bardzo pogodne jak kazdy szczeniak troche psoci i niesamowicie tuli sie w ramiona i chce sie bawic...jest bardzo bystra znalazla sobie( jako jedyna ze szczeniakow) dziure w plocie i wybierala sie na wycieczki...dlatego min jest niestety uwiazana bo inaczej zginelaby juz pod kolami samochodu...niestety prawdziwy wlasciciel nie interesuje sie nia bo jest to juz 3 psiak na tym niecszczesnym podworku... Siostry Malenstwa znalazly domy a ona bidulka zostala sama;( bardzo sie do niej przywiazalam i dlatego zalezy mi na znalezieniu dla niej cieplego domku.. Quote
wtatara Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 cieszę się że kochasz zwierzęta i chcesz im pomagać. Mama mówiła mi ze nie jestes w Polsce. Możesz wkleić banerek suni- tzn. sa to takie małe zdjęcia w podpisac, jak się na nie kliknie pokazuje się wątek. Banerek suni jet też w moim podpisie Quote
wtatara Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 zaznaczasz to małe zdjęcie -kopiuj wchodzisz w szybkie meni edytuj szygnaturę i wklejasz Quote
Soema Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 A jak to psie dziecko? Za dużo tych biednych psiaków :placz: Quote
Recommended Posts