Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pozwoliłam sobie przekopiować zdjęcia szukam psiaka dla dobrego domku - tzn. mam dobry domek dla psiaka - pan na emeryturze, pani pracuje, dzieci dorosłe, wnuków niet, dużo czasu, chęci i miłości, minus - brak doświadczenia wwychowaniu psa, płeć i wygląd obojetny, byle był raczej sredni/duży a nie mały.
w poniedzialek pokazę zdjecia - czyli w środku tygodnia powinni już zdecydować, którego psiaka z dogo biorą
czy ew. jest mozliowśc transportu do warszawy - stamtąd ją zabiorę do Gdańska

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szafirkowa napisał(a):
Jestem...

Tylko jak ja mogę tu pomóc?

Może znasz kogoś, kto by ją przetrzymał kilka dni po sterylce..:oops: tak tylko pytam..
Biedne maleństwo..

Posted

Soema napisał(a):
Może znasz kogoś, kto by ją przetrzymał kilka dni po sterylce..:oops: tak tylko pytam..
Biedne maleństwo..

NIKT z moich znajomych nie może/ nie chce przygarnąć psa, choćby na chwilę. Sprawidziłam to, kiedy szukałam domu dla suczki, którą znalazłam.
Nie moge pomóc w sprawie DT, przykro mi.

Gdzie dokładnie jest ta niunia? Tzn. w której części Łodzi?

Posted

Wtatara jaki facet? Ktoś z ogłoszenia jest zainteresowany sunią?
Byłoby super jakby szybko znalazła dom.

Itske napisał(a):
Pozwoliłam sobie przekopiować zdjęcia szukam psiaka dla dobrego domku - tzn. mam dobry domek dla psiaka - pan na emeryturze, pani pracuje, dzieci dorosłe, wnuków niet, dużo czasu, chęci i miłości, minus - brak doświadczenia wwychowaniu psa, płeć i wygląd obojetny, byle był raczej sredni/duży a nie mały.
w poniedzialek pokazę zdjecia - czyli w środku tygodnia powinni już zdecydować, którego psiaka z dogo biorą
czy ew. jest mozliowśc transportu do warszawy - stamtąd ją zabiorę do Gdańska

Itske jeśli ta sunia znajdzie dom to może Państwo byliby zainteresowani inną sunią?

Posted

ten pan kontaktowal sie z moja mama...mial sie jeszcze odezwac ale niestety cisza....
no i nie zalezy mi zeby komu kolwiek opchnac sunie!!! szukam dla niej naprawde dobrego domu...zbyt duzo sie wycierpiala...nie mozemy tracic nadziei...

Posted

szafirkowa napisał(a):
NIKT z moich znajomych nie może/ nie chce przygarnąć psa, choćby na chwilę. Sprawidziłam to, kiedy szukałam domu dla suczki, którą znalazłam.
Nie moge pomóc w sprawie DT, przykro mi.

Gdzie dokładnie jest ta niunia? Tzn. w której części Łodzi?

niunia mieszka na ulicy Chocianowickiej...okolice Lodz Ruda

Posted

chom85 napisał(a):
ten pan kontaktowal sie z moja mama...mial sie jeszcze odezwac ale niestety cisza....
no i nie zalezy mi zeby komu kolwiek opchnac sunie!!! szukam dla niej naprawde dobrego domu...zbyt duzo sie wycierpiala...nie mozemy tracic nadziei...

Może źle to ujęłam. Nie chodziło mi o to, że wydasz ją do komukolwiek nawet jeśli to będzie zły dom. Chodziło mi o to, że na dogo są pewne zasady wydając psa. Kontole przed i poadopcyjne, umowa adopcyjna, obowiązek sterylizacji itd. Zwiększa to prawdopodobieństwo znalezienia dobrego domu. Wydając psa bez umowy i sprawdzenia warunków za jakiś czas można stracić kontakt z opiekunami psa. Oczywiście czasami nawet te sprawdzone domy okazują się nieodpowiedzialne.
Czy myślałaś o podpisaniu umowy adopcyjnej z nowym domkiem? Masz może jakieś nowe zdjecia suni? Napisz proszę o niej więcej informacji. Coś o charakterze itd.

Posted

ogloszenie na allegro ja wistawilam:) niestety nie ma mnie teraz w Polsce bo jestem na stazu i moja mama czuwa nad psinka...nr telefonu na allegro to jej a mailowy adres jest moj...:)troche to zagmatfane no ale tak wyszlo...poprostu nie przestaje szukac domu dla Malenstwa:)

Posted

Kar0la napisał(a):
Może źle to ujęłam. Nie chodziło mi o to, że wydasz ją do komukolwiek nawet jeśli to będzie zły dom. Chodziło mi o to, że na dogo są pewne zasady wydając psa. Kontole przed i poadopcyjne, umowa adopcyjna, obowiązek sterylizacji itd. Zwiększa to prawdopodobieństwo znalezienia dobrego domu. Wydając psa bez umowy i sprawdzenia warunków za jakiś czas można stracić kontakt z opiekunami psa. Oczywiście czasami nawet te sprawdzone domy okazują się nieodpowiedzialne.
Czy myślałaś o podpisaniu umowy adopcyjnej z nowym domkiem? Masz może jakieś nowe zdjecia suni? Napisz proszę o niej więcej informacji. Coś o charakterze itd.

spoko...:) wiem ze trudno jest znalezc dobry dom bo ludzie sa tacy dziwni najpierw biora psa a potem dziwne rzeczy roba...
pierwsze slysze o umowie adopcyjnej:) tak naprawde to pierwszy raz szukam domu dla tej biednej psiny na tak duza skale...wogole to dzieki za zaangazowanie...powoli tracilam nadzieje a teraz mysle ze sie w koncu uda...
ze zdjeciami jest kiepsko otoz napisalam ponizej ze mnie nie ma obecnie w Polsce wracam na swieta dopiero , a teraz psiaka doglada moja mama... prosilam ja zeby zrobila zdjecia ale mama jak to mama pozno wraca do domu po pracy i jest juz ciemno ale mam nadzieje ze w so zrobi nowe zdjecia bo chcemy dac ogloszenie na stronie Niechcianych...z Lodzi...

co do charakteru to Malenstwo jest bardzo pogodne jak kazdy szczeniak troche psoci i niesamowicie tuli sie w ramiona i chce sie bawic...jest bardzo bystra znalazla sobie( jako jedyna ze szczeniakow) dziure w plocie i wybierala sie na wycieczki...dlatego min jest niestety uwiazana bo inaczej zginelaby juz pod kolami samochodu...niestety prawdziwy wlasciciel nie interesuje sie nia bo jest to juz 3 psiak na tym niecszczesnym podworku...
Siostry Malenstwa znalazly domy a ona bidulka zostala sama;( bardzo sie do niej przywiazalam i dlatego zalezy mi na znalezieniu dla niej cieplego domku..

Posted

cieszę się że kochasz zwierzęta i chcesz im pomagać. Mama mówiła mi ze nie jestes w Polsce.
Możesz wkleić banerek suni- tzn. sa to takie małe zdjęcia w podpisac, jak się na nie kliknie pokazuje się wątek. Banerek suni jet też w moim podpisie