wtatara Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Allegro z dzisiejszego dnia- Urocza suczka szuka domu. Psinka jest w kryzysowej sytuacji życiowej. Jej właściciel nie jest w stanie ją utrzymać i wychować. Suczka jest zdrowa, przyjazna i z nadzieją w oczach czeka aż ją przygarniesz!!! Sprawa jest pilna piesek jest zdominowany przez reszte psow ucieka z domu i pałęta sie po ulicy bądź jest zamykany w ciemnej komorce i wyje do upadlego...jesli mozesz jej pomóc prosze o kontakt. Mieszkam obok posesji na której jest psinka, od 2 miesięcy ,bezskutecznie niestety,szukam dla niej domu... Zainteresowanych adopcja prosze o kontakt 604 916 867 a oto jej mamusia Miska ma ok 5 lat ...tak mysle...no i niestety nie jest szczepiona...nie wiem czy nadaje sie do adopcji bo ona chyba przyzwyczaila sie do takiego zycia...tzn te moje sasiadki wziely ja z ulicy jak miala niecaly rok( ktos ja wyrzucial i blakala sie) wiec moze jest im wdzieczna za to ze daly jej jakies schronienie....Sunia jest bardzo zaradna jak nie byla uwiazana to potrafila przychodzic do sasiadow i wyjadac jedzenie dla ich psow....jak miala male szczeniaczki to przyciagnela caly worek...niestety zwirku dla kota...ale mysle ze myslala ze to jedzenie i ukradla je naszym sasiadka( ktore mieszkaja z drugiej strony)i przyciagneta do domu....pewnie chciala przyniesc cos dla szczeniakow...Niestety ostatnioz glodu zaczela polowac na kury sasiada( mamy takiego sasiada co ma pare kur) i Miska prawie wszystkie zjadla....nie dziwie sie jak byla glodna ...no i teraz jest uwiazanaprzez te kury... Jest bardzo spokojna..jak jezdzilam z nia do lekarza po sterylce to nie chciala wyjsc z lecznicy tak jej sie podobalo:)...nie przejawiala agresji...ale nie lubi obcych...jak czasem wychodze ze swoim psem to na nas szczeka i chce zjesc mojego psa...ale mysle ze to zazdrosc psiowa...bo jak jestem z nia sama to przytula sie i opiera mi sie na ramionach:) Jedyna wada jest to ze ma rozwalony nos....tzn kiedys rozciela sobie nos i gorna warge...troche tego nosa jej odpadlo...nie wyglada to zbyt estetycznie ale zroslo sie i jest teraz dobrze.... No to taka jest Miska...poczciwa psina Quote
iwonamaj Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 O kurcze, taki psi dzidziuś na łańcuchu... Quote
xxxx52 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 szczeniak przykuty do metalowego lancucha :mad::mad::mad:moze tak przykuja sie" opiekunowie":crazyeye: psa:angryy: Quote
beka Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Wtatara a może napisz że łodź i może któraś ciotka z Lodzi mogła by pomóc... Quote
Kar0la Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Śliczna sunia taka Onkowata. Zaraz porozsyłam link do wątku. Quote
Kar0la Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Ile ta sunia może mieć? Żeby niebawem nie dostała cieczki. :shake: Quote
wtatara Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 zadzwonię i dowiem sie coś więcej Quote
wtatara Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 dziewczyny z Łodzi gdzie jesteście Quote
wtatara Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 czy nie ma nikogo z Łodzi- dziewczyny pomózcie Quote
Kar0la Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Ja jestem z Łodzi, ale niestety nie mam jak pomóc. :shake: Quote
wtatara Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 a mogłabyś jakoś skontaktować się z ta dziewczyną. Może razem coś wymyślicie. Albo daj swój telefon, zadzwonię aby się z Tobą skontaktowała Quote
Kar0la Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Dzwoniłam. Sunia ma około 6 miesięcy. Niestety niebawem może dostać pierwszej cieczki. Bardzo przydałaby się sterylka. Niestety właścicielka psiaków nie dba o nie należycie. Tamte dorosłe psiaki podobno sobie jakoś radzą, ale ta sunia jest najbiedniejsza. Inne psy odganiają ją od miski. Ta Pani z allegro razem z córką dokarmiają trochę sunię, ale to wszystko za mało. Sunia jest zabiedzona. Garnie się do ludzi. Najgorsze jest to, że ogrodzenie nie jest szczelne i sunia biega po ruchliwej ulicy. Czasami jest przywiązywana do budy. Ona zginie pod kołami, albo niebawem dorobi się szczeniąt. Nie całe jej rodzeństwo przeżyło. Jeden czy dwa szczeniaki zginęły z głodu i chorób. Jej dzieci czeka taki sam los. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak pomóc tej sunieczce? Quote
Soema Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Tragedia tyle maleństw.. ale ja się nie dziwię, bo moi sąsiedzi też od małego psa na łańcuchu trzymają :p nie przetłumaczysz.. 40letni, emerytowany wojskowy nie ma czasu zrobić kojca.. Ehh.. DT pilnie potrzebny i sunie trzeba wykraść, zabrać nie wiem :angryy: A ten facet to chce ją oddać, odsprzedać, wiadomo coś?:/ Quote
Kar0la Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Właścicielką jest podobno samotna matka. Nie przelewa się jej. Nie dba o psy. Sunię odda bez problemu. Tylko chętnych nie ma. Sunia nie ma nawet porządnej budy. Ta Pani pwoiedziała, że ta buda nie ma jednej ściany, więc trudno to nawet nazwać budą. Quote
wtatara Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 Robimy ogłoszenia- zrobię ja Allegro.Dajcie linki do portali w tamtych okolicach Quote
wtatara Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 oto drugie Allegro-można robić ogłoszenia [url=http://www.allegro.pl/item478601806_zaswieci_dla_mnie_sloneczko_czy_zgine_pod_kol.html]Zaświeci dla mnie słoneczko czy zginę pod koł (478601806) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Quote
wtatara Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Paciucha dzięki za wspaniały tekst To co pomożesz ogłaszać.słuzę radą Quote
Recommended Posts