Soema Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Matko moja.. a do mnie jutro sunia na tymczas przyjeżdża :roll: oby przeżyła... Będę pytać, myśleć, ale wszędzie pełno psiaków :-( Quote
funia Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 dzisiaj o 6 ,to biedne psie maleństwo umarło nie miało siły walczyć ......:placz::placz::placz:. dobrze ,że nie w schronie tylko w ciepłym domku :placz::placz::placz::placz: Dajmy jej na imię ISKIERKA ,a wierzyłam że przeżyje :placz::placz: myślę ,że człowiek który wyrzucił ją po giełdzie na lotnisku w niedzielę [bo taką wersję znamy od kierownika] i skazał na straszna śmierć na takim zimnie i w taki sposób odpowie za to ,jeśli nie tu na ziemi to tam na górze.......... Nie możemy pozwolić na kolejne porzucane zwierzęta po giełdzie ,musimy coś z tym zrobić ,kolejna giełda już za5 dni..................:mad::mad: Quote
betka-sp Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 o mamo...jak tak można....biedne niczemu niewinne maleństwo........ Quote
Soema Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 .....:placz: (*)... W Sandomierzu też odbywa się giełda zawsze w soboty.. no i poniedziałki :angryy: ostatnio jak byłam, to widziałam ponad 35szczeniąt ON z różnych miotów i kilkadziesiąt innych szczeniaków wszystkich "ras" :angryy: nikt tego nie kontroluje, nikt nie sprawdza.. Co można zrobić? czekać do końca giełdy i zabierać te psiaki, które "przypadkiem":mad: się zgubią i zostaną :placz:? Macie jakieś pomysły jak temu zaradzić?:roll: Quote
betka-sp Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 straż miejska... sie tym nie interesuje...ani w jakich warunkach trzymane sa te psiaki przez handlarzy....szlag człowieka zalewa jak sie na to patrzy :angryy::angryy::angryy::angryy: Jak nasza Tri sie czuje>???? Quote
Tola Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Funia przekazala mi tę widomość dzisiaj raniutko:-( Biedna malutka:-( Wczoraj miałam nadzieję, ze ciepły dom, czułosc i leki pomogą:-( Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 kur... :angryy: życzę temu skur...:angryy: żeby sam tak skończył. Debil jeden. Ręce opadają po prostu, żeby go szlak trafił. Przydałby się psi Dexter. Quote
beka Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 To na 100 % sunia z miotu mojej tymczasowiczki.. Funia mówiłaś że z przystanku zgarnięto wtedy piec szt. Czy biedakom sie udało??? Quote
Tola Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 beka napisał(a):To na 100 % sunia z miotu mojej tymczasowiczki.. Funia mówiłaś że z przystanku zgarnięto wtedy piec szt. Czy biedakom sie udało??? Ale konczą te psie dzieci:placz::placz::placz: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 no oczywiście, przecież te maleństwa muszą mieć ciepło. "Moja" niunia, która jest tymczasowiczką Beki mruczała jak kociczka kiedy ją szczelnie okryłam grubą kołdrą :loveu: biedna maleńka dziewczynka... Quote
Tola Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 TZ rozmawiał dzisiaj z wetem, który badał wczoraj maleńką - zmarła w wyniku wyziębienia:placz: Quote
funia Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Beka ,z relacji kierownika to z przystanku jest tylko twoja mała , a tri co jest u Jogi jest właśnie z piątki szczeniąt ,które jako że były pieskami ''szybko poszły'' a ona biedna sama w budynku została oddzielona bo cyt''ona słaba jakaś jest'' ---to słowa kierownika.A była tam już 12 dzień . Dobrze ze nie została tam dłużej bo odeszłaby jak dzisiaj Iskierka:-(:-( Quote
jogi Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 moja mała tez ma się dobrze. Szaleje, rozrabia. Pokochała moją zamojską Tosię z wzajemnoscia zresztą:loveu:. Jutro jak wrócę wczesniej to postaram sie pstryknąc im fajne fotki, to ciocie zobaczą jak się dziewczyny bawią;) Quote
betka-sp Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 jogi napisał(a):moja mała tez ma się dobrze. Szaleje, rozrabia. Pokochała moją zamojską Tosię z wzajemnoscia zresztą:loveu:. Jutro jak wrócę wczesniej to postaram sie pstryknąc im fajne fotki, to ciocie zobaczą jak się dziewczyny bawią;) koniecznie foteczki wrzuć..... :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
betka-sp Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 maleństwa sliczne..czemu nikt do was nie zaglada..............:mad::mad: Quote
beka Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Po odstawieniu antybiotyku znów rzadka kupa ...:( i skubana dalej nie chce jeść Quote
betka-sp Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 beka napisał(a):Po odstawieniu antybiotyku znów rzadka kupa ...:( i skubana dalej nie chce jeść może lakcid ... na uregulowanie flory bakteryjnej jelit.....i delikatna dieta.... musi sie to w końcu uregulować.......... Quote
funia Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 zdjecia w piatek ,jak dozyje reszta...... Quote
beka Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 betka-sp napisał(a):może lakcid ... na uregulowanie flory bakteryjnej jelit.....i delikatna dieta.... musi sie to w końcu uregulować.......... tylko że ona w ogóle nie chce jeść, ani miesko, ani puszki (dla kociąt też nie), gerberki kuja w zęby, tylko ta kaszke ryżową na mleku dla niemowląt, ale przecież musi coś zacząć jeść. Jest chuda okropnie :(:(:( Quote
jogi Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 moja też ma luźma kupę, ale wszsyko je jak odkurzacz alegro mojej księżniczki :loveu: zjawiskowy 3 mczny szczeniak - suczka blue merle (498829300) - Aukcje internetowe Allegro Quote
betka-sp Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 ja piasiam....cudeńko............serio serio........:-o:-o Quote
Tola Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Pozwoliłam sobie skopiowac zdjęcie malutkiej:loveu: Sliczna jest:loveu: A drugie maleństwo bez zmian:roll: Trzeba chyba porobic badania. Quote
beka Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Byłam u lekarza wet z malutka. Dostała kroplówkę, i dwa zastrzyki (antybiotyk i cos jeszcze) Jutro też idziemy. Dzis prawie nie jadła w ogóle :( Quote
Recommended Posts