jogi Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 :hmmmm:a nie wiem, napisałam jako go szczeniaka:p Quote
funia Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 Już o 18 tej sunia została przekazana Jogi .;) Quote
funia Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 To jest jeden z 4 piesków znalezionych dzisiaj przypadkowo ,w worku i wrzucony do kontenera na śmieci,Ma ok 3 tyg. nie wiem czy przeżyje .Kierownik podstawił je do suki która ma mleko,ta noc jest decydująca. Quote
funia Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 to reszta szczeniąt ze śmietnika. Quote
funia Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 To jest siostrzyczka tej biednej z noskiem rozdwojonym ,co Jogi ja zabrała Quote
funia Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 Jeśli ta 3 przeżyje do jutra to musimy coś wymyśleć i umieścić je gdzieś do czasu kiedy naucza sie jeść .Tragedia ,boże daj im dotrwać ,zeby suka ich nie pogryzła. Quote
nika28 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Jakie cudo z różowym nosem :-o Trzymam kciuki za malucha... :-( Quote
Soema Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Ja to się załamie kiedyś kompletnie wchodząc na ten wątek...:shake::-( Gdyby nie to, że współlokatorki już nie zaakceptują większej liczby psów u nas w mieszkaniu, to bym wzięła kolejnego.. Obyście coś znaleźli, oby te które już się ze schronu wyrwały szybko DSki znalazły i można było kolejnym pomóc... Taka moja cicha prośba na dziś... :oops: Quote
betka-sp Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 no po prostu jakas masakra......czy w Zamościu ludziska nie maja wyobraźni???? SORRY...............jak można takie maluchy wyrzucić????????? :angryy::angryy::angryy::angryy: trzymamm kciuki mocno za malca........rodzieństwo zresztą tez sliczniutkie..........one napewno mają koło 3 tyg. ?? dość spore są.........:crazyeye: Quote
jogi Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Funia matka zastępcza jeśli miała niedawno szczeniaki, albo ma, to nie powinna nic maluchom zrobić. Co oznacza, że zyskamy 1-2 na szukanie DS bądzi Dt, a to już coć. Teraz najwazniejsze są te szkielety, co zostały. Tola zakłada wątek własnie a ja zaraz wstawie zdjęcia drugiego mojego szczeniora Alfy. Jest jeszcze bardziej wychudzona niż Sigma. Chociaz Sigma jest bardziej zaniedbana, tzn sierść w stanie fatalnym, a Alfa ma mięciutka jeszcze zdrową śmierć. Ale jest przerażliwie chuda:-( Sami zobaczcie Quote
jogi Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 więcej zdjęć Alfy http://www.dogomania.pl/forum/f28/szkielety-szczeniakow-schronie-dt-potrzebne-na-cito-132556/#post11878051 DT dla rodzeństa pozostałego w schronie, to sprawa życia lub smierci tych brzdąców:-( Quote
stonka1125 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 a ludziom sie wydaje ze szczeniaczki to takie kuleczki i pewnie wielu z nich nie widziało tak wychudzonego szczeniaka,zgroza! Quote
jogi Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 dokładnie Jak wniosłam do lecznicy po raz pierwszy Sigmę, a dzis Alfe, to ludzie w poczekalni aż jęknęli. A ja je celowo puszczam po gabinecie, niech ludzie widza, niech myślą, niech się zastanawiaja, czy sterylizacja to zło czy wręcz przeciwnie. Już dawno doszłam do wnisku, że tylko przez terapię szokową mozna do ludzi dotrzeć:roll: Quote
Soema Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 No niestety... jak będę miała chwile pomyślę nad jakimś plakatem może.. albo poszukam co dogomaniacy tworzą. U mnie na psiolubnym osiedlu, jest parę osób, które są przeciwne sterylizacji.. Jak widzieli Biszkopta z początkami krzywicy i mega brzuszkiem to uwierzyć nie mogli, ale "sterylizacja to zło"..:roll: Quote
LadyS Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Soema, ja mogę pomóc w plakatach - zarówno (i nawet bardziej) jeżeli chodzi o teksty, ale też o formę graficzną ;) Quote
Soema Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 ladySwallow napisał(a):Soema, ja mogę pomóc w plakatach - zarówno (i nawet bardziej) jeżeli chodzi o teksty, ale też o formę graficzną ;) To możemy coś pomyśleć :) ja chwilowo cierpię na brak czasu.. ale ludzi wypada uświadamiać, często i intensywnie :roll: Quote
LadyS Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Okej, jakbyś znalazła chwilę, to moje gg: 15894479. Można by omówić rozmiar i jak to widzimy i coś bym pokombinowała. Quote
stonka1125 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 to świetny pomysł,zdjęcia takich puchatych szczylków i dla porównania te szkieleciki ze schronów z odpowiednim tekstem,mój wet na bank pozwoliłby to powiesić w poczekalni,zresztą kazdy powinien bo to w końcu kasa(niestety taki świat) Quote
Soema Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Musimy pomyśleć jak to dobrze zorganizować.. Tym bardziej, że marzec jest miesiącem sterylek.. Cała akcja ARKI i nie tylko. Plus list, który przygotowywany jest na Dogo do posłów i władz.. Może to coś zmieni.:roll: Quote
LadyS Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 No i jakby nie było, czasu jest średnio dużo...:roll: Quote
funia Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 tak ,kasia sprawdzała śpią sobie z nia .Dotykała jej cycochów i były mokre ,coć jajby wyssane .Wygląda ,ze bedzie Ok.Jutro ja jadę karmić szkielety ,Zajrze i napiszę Quote
Soema Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 I jak maleństwa, wiadomo już czy suka je zaakceptowała?:roll: Quote
nika28 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Soema napisał(a):I jak maleństwa, wiadomo już czy suka je zaakceptowała?:roll: Właśnie...??? :-( :roll: Quote
Recommended Posts