Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak śpimy

Tak pozujemy

Tak machamy :lol:

A tak chowamy się przed odkurzaczem :diabloti:

Dziś wieczorem pan, który przyniósł nam kolację (z pizzeri:oops:) zakochał się w Biszkopciku :eviltong: dałam mu swój numer i obiecałam, że jak coś to pomogę im znaleźć jakiegoś pieska małego. Musi skontaktować się z żoną, bo oni Yorka kiedyś chcieli :stupid:

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[LEFT]W niedzielę zrobiłam Biszkoptowi jedno, jedyne ogłoszenie na Cafeanimal.pl.. Dziś ukazało się ono w Metrze. Miałam około 10 telefonów, jak na razie. Z całej południowej Polski, póki co :) założyłam wątek na Adoptuje psa. Są fajne 3 domki, niesprawdzone, ale może jakaś bida znajdzie dom. Jak nie to ja będę do nich dzwonic, gdyby krakowski domek się rozmyślił.

To samo było jak Roxi była w Metrze, ponad 20 telefonów. Dzwonili przez kilka dni. Nancy podobne też była, ale ludzi odstrasza nużyca. Może warto iśc w tym kierunku i ogłaszać schroniskowe szczeniaki. Ogłoszenia wybierane są losowo, ale jest spora szansa. W niektórych schronach nie ma szczeniąt, a w zamojskim jest aż nadto..:shake:
[/LEFT]

Posted

Biszkopt jedzie jutro do domku :Cool!::Cool!:
:bigcool: :bigcool:
Będzie mieszkał z młodym małżeństwem w Krakowie.
Osobom, które dzwoniły z Metra staram się pomóc znaleźć innego psiaka..
Zamość dla nich za daleko..:roll:

Posted

:multi::multi::multi:
Ciesze się bardzo:multi:
Jeszcze raz dziekuję za Biszkpcika i jego domek:lol:
Słodziak z niego wielki:loveu:
Szkoda, ze nie chcą więcej naszych szczeniaków:roll:

Posted

Biszkopt już w swoim domku :lol: moim zdaniem super ludzie, młode małżeństwo, ciepłe, miłe, no i zakochane w małym ;)
Cały komplet na niego czekał: nowiutkie posłanie, gryzaki, miski, zabawki i karma Royal Canin dla szczeniąt :) jak byłam w trakcie dawania wskazówek, m.in. o upodobaniach małego do załatwiania się na dywanach, zaniepokoiło mnie, że nie widzę Biszkopta. W jednym, jedynym pokoju, gdzie jest wykładzina, a do którego państwo zamówili specjalną bramkę, żeby psiak nie wchodził, Biszkopt zrobił ogromną koopę :diabloti: pięknie się przywitał.:cool1:

Posted

Mówiłam im żeby sobie wzięli drugiego, ale nie chcą na razie :mad: odezwę się za jakiś czas :eviltong: szkoda, że do Zamościa tak daleko, bo mogłabym na te 1,5tyg wziąć kolejnego psiaka i na pewno by dom znalazł. Nawet dziś dzwonili ludzie z Metra. Teraz ludzie decydują się na adopcje psiaków, nie wiem czego akurat teraz... Ale dużo osób szuka szczeniaka, a u Was to szczególny "wysyp", a po schronach szczeniaków brak - na szczęście..

Posted

Soema napisał(a):
Mówiłam im żeby sobie wzięli drugiego, ale nie chcą na razie :mad: odezwę się za jakiś czas :eviltong: szkoda, że do Zamościa tak daleko, bo mogłabym na te 1,5tyg wziąć kolejnego psiaka i na pewno by dom znalazł. Nawet dziś dzwonili ludzie z Metra. Teraz ludzie decydują się na adopcje psiaków, nie wiem czego akurat teraz... Ale dużo osób szuka szczeniaka, a u Was to szczególny "wysyp", a po schronach szczeniaków brak - na szczęście..

Soema, to ogromna szansa dla malych. Jesli ktos zgodzi sié pojechac za zwrotem kosztów, zaplacé za transport, jesli mozesz wziác kolejnego malca.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Soema, to ogromna szansa dla malych. Jesli ktos zgodzi sié pojechac za zwrotem kosztó, zaplacé za transport, jesli mozesz wziác kolejnego malca.

Raczej mogę, w nauce mi nie przeszkadzają, a świadomość, że można uratować mu życie wynagradza ciągłe wietrzenie pokoju :diabloti:
planuję wrócić w piątek 30 do domu, biorę Nancy ze sobą - bo mojego Skarba nikt nie chce adoptować i tak sobie siedzi i jeździ ze mną :roll: fizycznie nie dam rady zabrać dwóch psiaków i torby, bo wracam sama busem i mi nie pozwolą, więc jak coś to musiałabym zostać w Krk chwilę dłużej. Metro to duża szansa dla szczeniąt, więc przeważnie jak jakiś szczeniak się tam ukaże to jeden na kilkanaście dzwoniących domków okazuje się naprawdę fajny.

Posted

zostało 7 szczeniąt z matką ,ale są w trakcie leczenia .2 z matką i około 6 w boksie dla szczeniąt bez matek:shake:Dużo szczeniąt poszło w ciągu tygodnia ,więc teraz nie ma tak żle aczkolwiek to tylko kwestia czasu..........

Posted

Byłysmy dzisiaj z funia w schronie - szczeniaków mniej, oby to na dłuzszy czas.
Wrzucam zdjecia tych maleństw, które sa na zewnątrz:-( bez matek

Ta na pierwszym planie najbardziej piszczy:-(

Posted

A ta chudzina ile ma ma, wiadomo coś o niej?:-(
edit: Zdjęcie zniknęło :oops:

Tola jakby się Wam udało zrobić psiakom zdjęcia indywidualnie, wystawiłabym je na cafeanimal, na DT dopiero pod koniec lutego mogę wziąć, albo teraz na tydzień..:roll:

Posted

Soema napisał(a):
A ta chudzina ile ma ma, wiadomo coś o niej?:-(
edit: Zdjęcie zniknęło :oops:

Tola jakby się Wam udało zrobić psiakom zdjęcia indywidualnie, wystawiłabym je na cafeanimal, na DT dopiero pod koniec lutego mogę wziąć, albo teraz na tydzień..:roll:

Postaramy się.
A zdjecie chudzinki przeniosłam w ostatni post do wątku
http://www.dogomania.pl/forum/f28/miniaturowe-sunie-czekaja-na-pomoc-dt-potrzebne-na-cito-129506/

Posted

[quote name='Soema']Zmiana planów, wyjeżdżam chyba dopiero 10 lutego do domu, ale chyba nie ma pilnej potrzeby DT u Was?
Na razie są te szczeniaki, których zdjecia wrzuciłam no i ten maluszek z matką - jednego juz wydali do adopcji, a to została chyba dziewczynka, jest malenka, nie chciałabym, aby została w schronisku...

I mamusia