Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A teraz trochę folkloru;)
Wypowiedz naszego administratora o sterylkach:roll:
Nie ma potrzeby sterylizacji psów - mówi. - Jest to drogie, a w schronisku nie mogą się one rozmnażać, bo są w osobnych kojcach. Gdybyśmy to zrobili, wiele z nich nigdy nie znalazłoby właściciela, bo po sterylizacji psiaki tracą temperament.
źródło: dziennikwschodni.pl/

Posted

Tola, a zaadoptowano chociaż jakieś z tych 30?
U nas odrobaczanie robi swoje i normalne jedzenie też, mój Mały już nawet po jedzeniu nie ma takiego pękatego brzuszka, tylko wczoraj miał lekką biegunkę, dziś wszystko w normie. :)

Będzie miał silny charakter, zdominował Nancy - sama mu swojego gryzaka oddaje, jak on tylko podejdzie i warknie. Od miski też ją odgania, więc trzeba je pilnować, albo dawać jedzenie osobno.

Posted

Soema napisał(a):
Tola, a zaadoptowano chociaż jakieś z tych 30?
U nas odrobaczanie robi swoje i normalne jedzenie też, mój Mały już nawet po jedzeniu nie ma takiego pękatego brzuszka, tylko wczoraj miał lekką biegunkę, dziś wszystko w normie. :)

Będzie miał silny charakter, zdominował Nancy - sama mu swojego gryzaka oddaje, jak on tylko podejdzie i warknie. Od miski też ją odgania, więc trzeba je pilnować, albo dawać jedzenie osobno.

Jutro bede chyba w schronie to policzę maleństwa...

Posted

[quote name='Tola']A teraz trochę folkloru;)
Wypowiedz naszego administratora o sterylkach:roll:
Nie ma potrzeby sterylizacji psów - mówi. - Jest to drogie, a w schronisku nie mogą się one rozmnażać, bo są w osobnych kojcach. Gdybyśmy to zrobili, wiele z nich nigdy nie znalazłoby właściciela, bo po sterylizacji psiaki tracą temperament.
źródło: dziennikwschodni.pl/
Bez komentarza :flaming:

Posted

Torusia napisał(a):
Co tam u maleństwa,jak zdrówko?:loveu:

Maleństwo odrobaczone, na pół dnia stracił tylko apetyt i raz miał biegunkę. Teraz koopki są, takie jak być powinne :lol: dokucza, ma apetyt. Tylne łapki już prostuje, bo wcześniej chodził jak żaba.
Postaram się zrobić mu dobre zdjęcia i ogłoszenia. Nie ma sensu żeby się do mnie przyzwyczajał, jak jest zdrowy. Powinien miec już swoich ludzi :)

Posted

Nawet nie mam ochoty pytać ile ich jest w sumie..:-(
ehh, a mój mały leży mi na kolanach, wystawia pełny brzuszek do miziania i patrzy tymi swoimi cudnymi oczkami.. Już chyba nawet nie są takie smutne jak były. Mam nadzieję, że szybko znajdzie swoich ludzi.

Posted

Soema napisał(a):
Nawet nie mam ochoty pytać ile ich jest w sumie..:-(
ehh, a mój mały leży mi na kolanach, wystawia pełny brzuszek do miziania i patrzy tymi swoimi cudnymi oczkami.. Już chyba nawet nie są takie smutne jak były. Mam nadzieję, że szybko znajdzie swoich ludzi.

Bo Twój mały to szczęściarz.
Pysio mu sie smieje i juz chyba nie pamieta, gdzie był jeszcze niedawno.
I niech mu się tak szczęsci przez całe życie:loveu:
A do szczeniaków prawie nikt nie zaglada..

Posted

Jego zdjęcia z opisem wysłałam do Salibinki, której znajomi szukają niewielkiego pieska, a warunki mają wprost idealne. Podesłałam jej też link do tego wątku, jak nie mój to może któryś z tych się spodoba.
Niestety, nawet jak Mój Biszkopcik znajdzie dom to dopiero chyba pod koniec lutego będę mogła wziąć kolejnego pieska :roll::-(
To maleństwo to tylko kochać :loveu: najlepiej mu się leży/śpi jak najbliżej mnie, wspina się na kolana, tuli - cudowny jest. Ustawił sobie Nancy, choć czasem przed nią ucieka, bo ona to wulkan energii, a on jeszcze malutki i by chętnie spał do góry brzuszkiem cały czas :lol: zresztą jak wszystkie psiny w schronie..:-(

Jak się na niego nie zdecydują to jutro wystawię ogłoszenia ;)

Posted

dziewczyny ja ciągle jestem w temacie, ale na razie pomóc nie mogę. Tylko co patrzę na te udręczone maleństwa, to łzy same płyna z oczu:-(

Posted

Na piątek stan był taki --maleńkich bez matek ok 11,z matkami w sumie ok15 ,na zewnątrz większe trochę ok 8 ,piszę około bo trudno było je zliczyc robiło sie ciemno i bardzo sie przemieszczały .

Posted

Torusia napisał(a):
Biszkopcika rodzeństwa nie widziałam,są za to 3 inne maleństwa,które ktoś za wcześnie odłączył od matki no i kolejne nowe:placz:

Potwierdzam - nie ma rodzeństwa Biszkopcika:roll:

Posted

A Biszkopcikowi kroi się domek fajny :lol: ale za kilka dni będzie już wiadomo czy na pewno to TEN domek. Starszym Paniom, sąsiadkom, które zakochały się w małym będę starała się polecić troszkę starszą bidę. Może coś z tego wyjdzie :roll: