al'akir Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 jogi ta blue merlaczka u Ciebie na DT wygląda jak szczeniak owczarka austalijskiego:crazyeye: Quote
al'akir Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 zobaczcie przedstawiciela rasy, jakie podobieństwo Quote
betka-sp Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 jogi.... gdzie jesteś??? gdzie fotki mojej ulubienicy???? :mad::mad::mad::mad: Quote
jogi Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 fotek nie będzie chwilowo, bo moja latorośc rzuciła aparatem:mad: tzn jak wychodziłam do pracy to działał, jak wróciłam już nie. Babcia przyznała się do winy:mad: Będziem lać obie;) Tri dalej ma biegunkę, ale je i się bawi, więc się strasznie nie martwię. Męczy trochę to maleństwo, ale malenstwo ma duszę wojownika i dzielnie się broni:evil_lol: Dobrze że terytorium działań wojennych obejmuje jedynie łazienkę, bo byłoby gorąco. Gdyby wychodziły, to z pewnością rozjemcą zostałaby moja córa, a ja musiałabym sie wyprowadzić, żeby nie oszaleć:p Quote
betka-sp Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 hhihihihhih...no to niezły meksyk masz :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: a mże małej Tri jakieś lekkie środki na powstrzymanie biegunki....choćby troszeczku węgla..i lakcid... nie zaszkodzi na pewno... sorrki, że sie wtrancam :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale miałam kiedyś szczuna z podejrzeniem parwo...i potem takie biegunki były właściwie "dniem powszednim" więc nawadniać..nawadniać i nawadniać..jak nie chce to strzykawą w paszczu :evil_lol:... ..a może troszku Smekty?? no...ja sobie tak rozważam....żeby tylko mała doszła do siebie :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
betka-sp Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 kochane maluszki na spacerek w górę.......:cool3::cool3::cool3::cool3: Quote
funia Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 DZisiaj przybyło około 30 szczeniaków w naszym raju schroniskowym,to jakas tragedia wszędzie sie od nich roi,.Jeśli ktoś reflektuje t o mamy taką dwuletnią tricolorkę jest od szczeniaka w schronie ,jest tak nie typowa ,że az nie można od niej wzroku oderwać .Można ja zobaczyć na stronie internetowej naszego schronu ,u Toli w postach jest adres..........zobaczcie jaka fajna nazywa się FIONA. Quote
funia Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 nie wiem ,ludzie dzwonią a on jeżdzi i zabiera ,są dwie suki bezdomne jedna ma 8,a druga 7 szczeniaków,reszta to same szczeniaczki bez matek...........:-(:-( Quote
betka-sp Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 rany.....wariactwo jakieś..... maluszki siup na pierwrszą :cool3: Quote
Soema Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 I co z nimi robić :-( taka pogoda.. taka ilość :shake: a tri i maleństwo chociaż dochodzą do siebie po tym schronie?:roll: Quote
betka-sp Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 a czemu tu nikogo nie ma?????????????????????????:mad::mad::mad: Quote
funia Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 no właśnie ,też czekam na info o suniach!! Quote
betka-sp Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 jak sie maluszki w DT sprawują.... sranko opanowane?????? :mad::mad: Quote
betka-sp Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 jak maluszki?? jak moja ulubienica Tri ???? :mad::mad::mad::mad: Quote
jogi Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 ciocie kochane nie popędzać:mad: Jestem sama ma 4 koty, 3 dorosłe psy, 2 szczeniaki i córcię półtoraroczną. Czas na neta mam albo chwilę w pracy, albo jak córa zaśnie. Dziś oba malce miały kryzys, plus mój mały adopcyjny kotek ma panleukopenie. Dom zamienił mi się w szpital:placz: Tri vel Inka dostała dziś surowice, bo było kiepściutko. Jak za dotknięciem czarodziejskiej róźdzki ozdrowiała. Zjadła, wypiła i zaczęła szaleć, także będzie dobrze. Quote
funia Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 JOGI ,no ale jak myślisz dlaczego mogło się tak pogorszyć ,przez tę biegunkę??? Quote
beka Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 jogi napisał(a): Tri vel Inka dostała dziś surowice, bo było kiepściutko. Jak za dotknięciem czarodziejskiej róźdzki ozdrowiała. Zjadła, wypiła i zaczęła szaleć, także będzie dobrze. Jogi co ona dostała??? moja nie je - karmię ja strzykawką, na biegunkę (teraz dostała od p. doktór cos o działaniu podobnym do nifuraoksazydu i jest ociupinę lepiej), jest ospała, Quote
jotpeg Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 prosze, wspomozcie Funie na tym watku (ja nie wiem, co poradzic): http://www.dogomania.pl/forum/f28/moim-swiatem-jest-zimny-beton-kopniaki-125709/ Quote
jogi Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Beka moja dostaje kroplówki, plus synulox w zastrzykach(antybiotyk), lakcid i smektę i wczoraj dostała surowicę. Jako, że dziś jest zdecydowana poprawa to myślę, że kluła sie wirusówka Funia pogorszyło się po biegunce. Szybkie odwodnienie, utrata elektrolitów. Z Inki się po prostu lało. Quote
betka-sp Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 jej...maleństwa...trzymajcie się... bo jasma dziś walczyłam z nerami mojej zmarszcuszki..i nie mogal nawet podbijac maluszków :-(:-( Quote
funia Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 Beka napisz jak tam malenka bo bardzo sie martwię Quote
beka Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 funia napisał(a):Beka napisz jak tam malenka bo bardzo sie martwię Jest troche lepiej, dziś kupki po antybiotyku lepsze już nie woda. Ale niejadek z niej okropny. Zupełnie jak mój synek ..;) Quote
Recommended Posts