agatkalimanowa Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 tak wracamy na stale do polski:)i nie mozemy sie juz doczekac powrotu tak jak zabrania Baala do domu:loveu: Quote
Alaa Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Przepraszam bardzo ze sie wtrace- ale nie wiem , jakos tak dziwnie mi sie zrobilo czytajac ze nie mozecie sfinansowac tymczasu. Zbojini staje na glowie zeby Wam pomoc- przeciez to chyba normalne ze trzeba pomoc finansowo. To ze zabiercie psa- to wspaniale. A co bedzie jak odpukac zaraz po adopcji zacznie chorowac`? Uwazam ze to nie jest tak ot- biore psa! To trzeba jeszcze troche w kosztach partycypowac.:shake: Quote
Zbójini Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 nie chciałem tego pisac żeby się nie wtrącać bo juz dośc namieszałem ale cos w tym jest co napisała Alaa... te 500 złotych na hotel to może być mały szczegół przy wzięciu tego psa. Spytam wprost ... stać Was? A w hotelu doszedł by do siebie i byloby Wam na pewno łatwiej... Quote
agatkalimanowa Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 napisalam ze nie jestesmy w stanie pokryc HOTELU dla Baala nic nie mowialma o pokryciu kosztow utrzymania pieska w domu tymczasowym!!!!(na ten temat bedziemy dogadywac sie z osoba ktora zaopiekuje sie Baalem) co Ty myslisz ze ja z nieba spadlam wczoraj i nie zdaje sobie sprawy z roznych kwesti dotyczacych utrzymania i opieki nad pieskiem??? Baal nie bedzie moim jak i mojego chlopaka pierwszym zwierzakiem wiec doskonale jestesmy uswiadomini co i jak..wiec prosze Cie nie wyskakuj mi ze jestes przerazona tym jakby piesek zachorowal...Piesek bedze naszym najukochanszym czlonkim rodziny i bedzemy starac sie ze wszyskich sil by bylo mu z nami jak najlepiej...zeby byl szczesliwy i zdrowy... Quote
majku33krakow Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 agatkalimanowa napisał(a):napisalam ze nie jestesmy w stanie pokryc HOTELU dla Baala nic nie mowialma o pokryciu kosztow utrzymania pieska w domu tymczasowym!!!!(na ten temat bedziemy dogadywac sie z osoba ktora zaopiekuje sie Baalem) co Ty myslisz ze ja z nieba spadlam wczoraj i nie zdaje sobie sprawy z roznych kwesti dotyczacych utrzymania i opieki nad pieskiem??? Baal nie bedzie moim jak i mojego chlopaka pierwszym zwierzakiem wiec doskonale jestesmy uswiadomini co i jak..wiec prosze Cie nie wyskakuj mi ze jestes przerazona tym jakby piesek zachorowal...Piesek bedze naszym najukochanszym czlonkim rodziny i bedzemy starac sie ze wszyskich sil by bylo mu z nami jak najlepiej...zeby byl szczesliwy i zdrowy... moim zdaniem jestes nie konkretna ,malo wiarygodna,dziecinne masz podejscie do sprawy.albo bierzesz psa i cie stac albo nie bo cie nie stac,pies to nie zabawka,pozatym przyjedz do polski i rozmawiaj a nie w niemczech. Quote
Zbójini Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 agatkalimanowa napisał(a):Piesek bedze naszym najukochanszym czlonkim rodziny i bedzemy starac sie ze wszyskich sil by bylo mu z nami jak najlepiej...zeby byl szczesliwy i zdrowy... to może już zacznij się starać... Quote
tifet Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 kochani spokojnie... Agatko poprostu osóbki pytały nie o konkretną kasę na hotel... tylko czy np. jeśli będzie psiak na DT to w czym moglibyście pomóc takiemu DT... Nie każdy domek tymczasowy jest w stanie wszystkie koszta pokryć... czy np. możecie zapewnić karmę...lub np opiekę lekarską... potencjany DT aby rozwaznie wziąść psiaka musi takie rzeczy wiedzieć przed zabraniem psiaka... to naturalna sprawa... Quote
Dorothy Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 agatkalimanowa napisał(a):napisalam ze nie jestesmy w stanie pokryc HOTELU dla Baala nic nie mowialma o pokryciu kosztow utrzymania pieska w domu tymczasowym!!!!(na ten temat bedziemy dogadywac sie z osoba ktora zaopiekuje sie Baalem) co Ty myslisz ze ja z nieba spadlam wczoraj i nie zdaje sobie sprawy z roznych kwesti dotyczacych utrzymania i opieki nad pieskiem??? Baal nie bedzie moim jak i mojego chlopaka pierwszym zwierzakiem wiec doskonale jestesmy uswiadomini co i jak..wiec prosze Cie nie wyskakuj mi ze jestes przerazona tym jakby piesek zachorowal...Piesek bedze naszym najukochanszym czlonkim rodziny i bedzemy starac sie ze wszyskich sil by bylo mu z nami jak najlepiej...zeby byl szczesliwy i zdrowy... ja tez nie rozumiem. 500 zl to jest jakies 140 euro , mniej niz wynioslaby oplata Schutzgebuhr przy adopcji w Niemczech. Jak sie na psa czeka i chce mu zapewnic dobre warunki zeby nie tkwil w mokrym boksie ogryzajac swoj ogon to to chyba nie jest astronomiczna kwota :-( Quote
Zbójini Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Dorothy napisał(a):ja tez nie rozumiem. 500 zl to jest jakies 140 euro , mniej niz wynioslaby oplata Schutzgebuhr przy adopcji w Niemczech. Jak sie na psa czeka i chce mu zapewnic dobre warunki zeby nie tkwil w mokrym boksie ogryzajac swoj ogon to to chyba nie jest astronomiczna kwota :-( nie chciałem tego pisać... Quote
tifet Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 wiecie za długo by pisać historię i realia potencjanego domku docelowego- jak ktoś ciekawy najlepiej porozmawiać prywatnie z agatką... ale spokojnie podołają utrzymaniu u siebie w domu psa... powiedzmy, że przeprowadzka i multum innych spraw więc tak na wszelki wypadek z każdym grosikiem się liczą... Przed chwilą rozmawiałam z nimi przez telefon co do potencjalnego DT... jakby ktoś zadeklarował wzięcie psiaka (np zbójini :cool3: jakby się zdecydował)... to kwestja dogadania się z taką osóbką czy woli aby kurier przyniósł jej paczkę z karmą czy przelew na dane konto... zwrot kosztów ewentualnej wizyty u lekarza(wiadomo trzeba aby lekarz zerknął czy coś trzeba na ten ogonek dać) też Agatka pokryje... jak np. Zbójini czy ktoś inny się zdecyduje to poprostu da swoje namiary do kontaktu lub jak woli to ja podam tel do Agatki i sami dogadają się tak jak danemu domkowi tymczasowemu będzie wygodniej... i ot cała filozofia... teraz tylko czekamy na DT który weźmie psiaka... Quote
beka Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Zbójini napisał(a):nie chciałem tego pisać... Agata, napewno masz wydatki przed wyjadem ale tak jak pisza moi przed mówcy czy stać Cie bedzie na tego psa?? On może wymagać leczenia, drogiej leczniczej karmy, konsultacji behawiorysty.... Strasznie sie obruszyłaś na pomusły hotelu. To tylko miesiąc ..... Quote
Zbójini Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 tifet napisał(a): Przed chwilą rozmawiałam z nimi przez telefon co do potencjalnego DT... jakby ktoś zadeklarował wzięcie psiaka (np zbójini :cool3: jakby się zdecydował)... to kwestja dogadania się z taką osóbką czy woli aby kurier przyniósł jej paczkę z karmą czy przelew na dane konto... zwrot kosztów ewentualnej wizyty u lekarza(wiadomo trzeba aby lekarz zerknął czy coś trzeba na ten ogonek dać) też Agatka pokryje... jak np. Zbójini czy ktoś inny się zdecyduje to poprostu da swoje namiary do kontaktu lub jak woli to ja podam tel do Agatki i sami dogadają się tak jak danemu domkowi tymczasowemu będzie wygodniej... Ale teraz nie jest kwestia w finansach tylko w wolnym miejscu!!! Zlitujcie się!!! Najprawdę wziałbym go do siebie ale najprawdopodobniej będe musiał 1doberman wziać z samokaleczającym sie samoagresywnym szczeniakiem do siebie na 4 tego psa i sam nie wiem co bedzie. jest gorzej niż mysłellismy, pies potrafi miec co kilkanasci eminut atak! Gdyby nie to, to Baal miałby DT u nas za free! Dlaczego przyszły własciciel robi problem z 300 zł bo taki jest faktyczny koszt hotelu po odliczniu kosztów żywienia w których chce partycypować?? Mówimy o jednym miesiącu!!! Albo może ze mną jest juz cos nie tak... Quote
Dorothy Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 z Toba jest wszystko w porzadku. Albo tez z nami razem jest nie w porzadku, bo mnie tez sie to nie podoba. A mam zwyczaj sluchac intuicji.:p Quote
tifet Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Zbójini ja tam nie nalegam na DT u Ciebie... rozumiem sytuację z psiakami... i w sumie wierzę że mając do wybrania małego sadystę ogona z uśpieniem lada dzień a Baala... to dobrze wybraliście... pewnie też bym taką decyzję podjeła... co do kosztów hotelu to w okolicach Warszawy są troszkę droższe niż 500zł... ok 700-900zł średnio wychodzi nawet po zniżce... ale wracając do sedna sprawy to nie czuję się upoważniona do tłumaczenia... ja to ja mam psiego bzika i bym zapłaciła za swego psiurka... ale są różne sytuacje i poglądy finansowe i tym samym szanuję decyzję potencjalnych właścicieli... tymbardziej że są "przeciwnikami" hoteli... Quote
beka Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 tifet napisał(a):tymbardziej że są "przeciwnikami" hoteli... Wybacz tifet, ale czy uważasz że mały domowy hotel jest dla niego gorszy niż pobyt w Azylu?? Znam hotel za 15 zł dziennie plus karma , ok to są dodatkowe koszty, ale ten pies za miesiąc też bedzie kosztować. A jak się okaże że trzeba np zrobic operacje? a tą sa duże kwoty ..... przepraszam ale mam mieszane uczucia co do tej adopcji. Ale póki co nikt inny i tak nie jest nim zainteresowany wiec nie ma o czym dyskutować. Quote
tifet Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 beka napisał(a):Wybacz tifet, ale czy uważasz że mały domowy hotel jest dla niego gorszy niż pobyt w Azylu?? Znam hotel za 15 zł dziennie plus karma , ok to są dodatkowe koszty, ale ten pies za miesiąc też bedzie kosztować. A jak się okaże że trzeba np zrobic operacje? a tą sa duże kwoty ..... przepraszam ale mam mieszane uczucia co do tej adopcji. Ale póki co nikt inny i tak nie jest nim zainteresowany wiec nie ma o czym dyskutować. przecież wyraźnie napisałam że ja to ja...i ja bym do hotelu dała...ale że potencjalni właściciele chcą DT to nie moja decyzja i mogę tylo to uszanować... a teraz mały off Beka a ten hotel jest w okolicy Warszawy?? i ma boksy w budynku?? bo ja pilnie szukam hotelu dla pewnego doga z chorymi stawami... a narazie same wolne budy :shake: Quote
beka Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Tifet, niestety boksy są zewnetrzne... Wiem że Agnieszka Noiszewska miała budować boksy wewnętrzna ale to napewno nie za 15 zł :( Quote
Dorothy Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 tifet napisał(a):Z tymbardziej że są "przeciwnikami" hoteli... nie no,. oczywiscie. Znacznie lepiej zeby ich ukochany wymarzony psiak siedzial w schronie. Quote
tifet Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 beka napisał(a):Tifet, niestety boksy są zewnetrzne... Wiem że Agnieszka Noiszewska miała budować boksy wewnętrzna ale to napewno nie za 15 zł :( u niej kiedyś był Lordzio płaciłam 30zł(już po znizce) za kojec zewnętrzny... ale to były bardzo ciepłe dni... ale przecież ona zlikwidowała swój hotelik... no chyba że się pozmieniało... nic negocjuję z pati i wieczorem mam do otrębusów dzwonić czy ktoś odwołał rezerwację... choć nawet nie wiem jakie są i w jednym i w drugim hotelu ceny... a co do Baala to tak jak Gregor napisał na ogólnym wątku Klembowa... ostatnio troszkę więcej czasu stara mu się poświęcić... ale obejzał dokładnie ogon i stwierdził, że jak już będzie w DT lub stałym napewno nie ominą go wizyty u lekarza w sprawie szczurkowatego ogonka... Quote
mysza 1 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 beka napisał(a):Wybacz tifet, ale czy uważasz że mały domowy hotel jest dla niego gorszy niż pobyt w Azylu?? Znam hotel za 15 zł dziennie plus karma , ok to są dodatkowe koszty, ale ten pies za miesiąc też bedzie kosztować. A jak się okaże że trzeba np zrobic operacje? a tą sa duże kwoty ..... przepraszam ale mam mieszane uczucia co do tej adopcji. Ale póki co nikt inny i tak nie jest nim zainteresowany wiec nie ma o czym dyskutować. Nie wtrącałam się od pewnego czasu, bo na zadawane pytania Agata natychmiast się obrusza czy nawet gniewa, a jesli pies ma miec dom to dla jego dobra siedzę cicho. Myślę jednak, że bardzo dobrze trzeba przemysleć czy nowy właściciel jest swiadomy wszystkich obowiązków jakie wiążą się z posiadaniem psa. I nie ma co się obrażać... Nie ma zainteresowania, bo Baal nie ma ogłoszeń. Bardzo szybko znalazł potencjalny dom i chyba nikt mu nie robił. Quote
tifet Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 mysza ktoś mu musiał jakieś zrobićbo czasem ludzie się do mnie odzywają ponoć z ogłoszenia... Quote
agatkalimanowa Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 <P>pisalam juz wczesniej ze jestesmy doskonali uswiadomienia na temat posidania pieska (Baal nie bedze naszym pierwszym psiaczkiem) wiemy jaka odpowiedzialnosc wiaze sie z posadaniem zwierzaczka.... a co chodzi o ten hotel to poprostu nas nie stac... mam takie wrazenie ze gdyby bylo nas stac to bylibysmy jednak odpowiednim domkiem dla niego(czytajac niektore wypowiedzi.)Przykre...... moze gdybym byla dluzej zalogowana bylabym bardzei akceptowana..nie wiem naprawde juz nie wiem.. skad was tyle niecheci do nas...?????? najchetniej zapytalabym Baala co o tym wszyskim sadzi i jaki jest jego wybor..ale niestety nie da sie tak.... czytajcie dokladnie moje wypowiedzi bo mam takie wrazenie ze tylko niektore slowa z wielu do was docieraja.... </P> <P> </P> <P>Co z tym domkiem tymczasowy??? czy jednak zedydowaliscie ze nalezy mu szukac innego domku stalego bo WASZYM zdaniem nasz jest nieodpowiedni???</P> <P> </P> <P> </P> <P> </P> Quote
tifet Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 agatko wszystko bez zmian... cały czas szukamy domu tymczasowego... Quote
Recommended Posts