Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dorothy']poprosic dziewczyne niech wysle Wam skan Mietevertrag,(umowa najmu) wystarczy popatrzec czy ma zgode wlasciciela na trzymanie psa. Moge to sprawdzic, Alaa zreszta tez.
dlaczego nie rozmawialyscie przez tel?[/quote]

obiecaliśmy zatrzymać im pieska... mieliśmy się spotkać tu na miejscu i w międzyczasie rozmawiać itp. ale jak to w życiu bywa... śmierć bliskiej osoby dla potencjalnego domku pokrzyżowała plany... więc się umówiliśmy żeby wszystko ogarneli i się wtedy po wszystkim na spokojnie odezwali... dziś odebrałam email.... że wrócili do domu... przeprosili za zamieszanie i chcą dalej psiaczka...

• Replies 354
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak... wszystko powolutku się rusza... osóbki zzagranicy dalej chcą psiaka... po weekendzie są umówieni z właścicielami mieszkania w celu spisania, że mogą mieć psa(nie ma takiego odnośnika w umowie)... wszystko idzie ku lepszemu... psiak czeka w azylku... a przyszli właściciele postarają się sami przyjechać po niego i przy okazji na żywo porozmawiać ze mną i z aktualnymi opiekunami psiaka... niestety prawdopodobnie dopiero w grudniu... czyli za jakieś ponad 3 tygodnie...

są gotowi w prawie każdy dzień przyjąć wizytę przedadopcyjną (tu będę musiała się pouśmiechać do ludzi bliżej Nich mieszkających :roll:)...

a co do psiaka to Baal ma się coraz lepiej... już prawie się nie gryzie... robi się coraz bardziej tulaśnym psiakiem... jest łagodny... i grzeczny ...

w przyszłym tygodniu będę w Klembowie to go pooglądam... "pogadam" z nim... i poproszę opiekuna aby dał mi go na wybieg to obfocę :diabloti: a wtedy to będą się wszyscy zachwycać ochać i achać jaki on piękny jak wkleję na forum fotki :evil_lol:

Posted

beka napisał(a):
Czyli jeżeli chcą go zbrać za ok 3 tygodnie, to on musi być na juz zachipowany i zaszczepiony..

z tego co ja się dowiadywałam to niby można nawet na kilka dni przed wyjazdem... nawet z dnia na dzień...

ale napisz jak Ty wiesz...

Posted

tifet napisał(a):
z tego co ja się dowiadywałam to niby można nawet na kilka dni przed wyjazdem... nawet z dnia na dzień...

ale napisz jak Ty wiesz...

Przygotowywałam Boniego który miała jechać do Niemiec.
Chip najpierw, potem szczepienie, wyjazd po 3 tygodniach mimimum,
Do tego czasami życzą sobie poswiadczenia ze pies zdrowy , wiec idzie sie do weta, ten oglada psa i wpisuje do paszportu. i takie badanie jest ważne 48 godzin.

Mozna też inaczej - szukasz weta który pisze ci co chesz - czyli poświadczy nie prawdę, ale czy znajdziesz?????

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Ok - czyli zamykam wątek. Pies wyadoptowany.

To nie są niepotrzebne emocje. To doświadczenie w adopcjach.

Chciałam zadać jeszcze parę pytań - ale zrezygnuję, bo widzę, że sprawa przesądzona i dogadana.
Powodzenia.

Ra_dunia - szacunek dla ciebie za zdrowy rozsądek, jestem z tobą.
Czytałam wątek, na szczescie mozna go czytac do woli i wypowiadac sie do woli - bo to forum.
Szkoda że nikt już nie pracuje nad wyadoptowaniem psa - mysza1 zaproponowała przecież pomoc. Może allegro, odłoszenie typu: oddam psa: - jest juz troche w schronie, jego mądrość i brak agresji jest stwierdzona i napewno jest jego atutem.

Dogomaniacy nie straćcie czujności, jest ona waszym atutem !

Posted

teresz10 napisał(a):
Ra_dunia - szacunek dla ciebie za zdrowy rozsądek, jestem z tobą.
Czytałam wątek, na szczescie mozna go czytac do woli i wypowiadac sie do woli - bo to forum.
Szkoda że nikt już nie pracuje nad wyadoptowaniem psa - mysza1 zaproponowała przecież pomoc. Może allegro, odłoszenie typu: oddam psa: - jest juz troche w schronie, jego mądrość i brak agresji jest stwierdzona i napewno jest jego atutem.

Dogomaniacy nie straćcie czujności, jest ona waszym atutem !

Beka dziękuję za info napewno wszystko dogadamy z lekarzem...

teresz10 cały czas pracujemy nad wyadoptowaniem psiaka... nikt o nim nie zapomniał...

Posted

Teresz10 - na szczęście jestem z Tifet w stałym kontakcie a ona jest w stałym kontakcie z osobami, które chcą Baala adoptować.
Wierzę, że wszystko uda się porządnie załatwić :) Dziewczyny nawet zaoferowały wizyty adopcyjne w Niemczech.
Baal ma się lepiej psychicznie, więc myślę, że i podróż powinien łatwiej znieść.
Na szczęście wszystko odbędzie się bardziej spokojnie, a nie tak na "wariackich papierach" ;)
Tifet na pewno Baala nie odda w nieodpowiedzialne ręce. Prawda Tifet :razz:

Ale zgadzam się z Tobą, że czujności stracić nie można i tylko szkoda, że nie wszyscy to potrafią zrozumieć ;)

Posted

niestety zbyt późno zajechałam z etulka do Klembowa(po Czwartego szczeniaka), że zrobiło się już ciemno i to co miałyśmy zrobić nie było na to czasu(dużo psiaków już spało i w sumie mam tylko jedno zdjęcie zaspanego owczarka i zdjęcia czwartego... nie było czasu na więcej...)...
Baal był zaspany i próbował się schować do kojca i odwracał głowę... koniecznie chciał iść spać więc nie chciałam aby go męczyć i mam tylko jedno jego zdjęcie jak stara się uciec abym nie świeciła mu lampą błyskową po oczach... troszkę pokracznie chłopczyk stanął ale za chwilkę wkleję to wszyscy zobaczą jakie ma ładne plecki ;) i sierść:)

Posted

Baaluś cudowny chlopaczek..tylko te klatki:-(...wiem, wiem...potrzebne..muszą być...ale serducho pęka widząc, że tam są samie bidoki..i czekają...Ale z radością zobaczymy nowe foteczki pieseczka i już niecierpliwie czekamy:lol:

Posted

słuchajcie... nadal Baal ma potencjalny domek tylko czy ktoś może podjechać i go sprawdzić??? bo jak nie to dopiero w grudniu w Polsce ludzie będą(już na stałe)... jeśli chodzi o innych ludzi to są ogłoszenia i się do mnie ludzie zgłaszają ale sami nie poważni że szkoda gadać...
Baal już miał prawie przeze mnie załatwiony dom tymczasowy ale niestety z powodów "technicznych" płotowo-sąsiadowych nie pojechał tam... ale dla jego dobra najlepiej by było wziąść go do DT... ale to nie byłoby takie "hop siup"... myślę że z miesiąc przynajmniej by w nim posiedział bo trzebaby zerknąć na jego psychikę pod względem gryzienia się...:shake:
Popatrzyłam też na niego na spokojnie z bliska i on nie ma 2 latek.... pewnie z 4 ma... ale to tylko już Baal wie...

Proszę się nie wystraszyć szczurzego ogonka...
dziś był strasznie wystraszony....