anouk92 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Dom jest naprawdę super. Bardzo bym chciała aby Baal go zaakceptował no i aby śliczna rezydentka udostępniła mu kawałek podłogi w kuchni. Naprawdę jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to Baal zamieszka u ludzi którzy naprawdę kochają psy i traktują je jak członków rodziny. Trzymajcie kciuki - jutro zapoznanie.;) Quote
mysza 1 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Początki bywają trudne, tym mocniej ściskam kciuki;) Quote
Ra_dunia Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 I jak przebiegło zapoznanie? Kciuki cały czas zaciśnięte... Quote
anouk92 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Dzisiaj rano Baal pojechał do swojego, własnego domu:multi:. Trochę się chłopak wstydziła Ani ale nawet chętnie zapakował się jej do samochodu i pojechali. Teraz właśnie skończyłam rozmawiać z Anią. Zapoznanie przebiegło dość miło. Sunia sama wprowadziłą Baala do domu. Później się trochę dziwiła że on tak długo siedzi. Trochę na niego powarkuje. Jest delikatnie zazdrosna ale na pewno będzie dobrze. Baal nieśmiało zwiedza kąty i zapoznaje się z domownikami. Ten pies nie ma w sobie cienia agresji. Jest bardzo spokojny ale również dosyć przestraszony. Boi się gwałtownych ruchów. Ania wyprowadzi go na prostą. W tygodniu jadą na dalszą konsultacje dotyczącą ogona - niestety nie wygląda on najlepiej:shake:. Ale najważniejsze że Święta spędzi w soim domu u bok kochanych ludzi no i oczywiście bardzo atrakcyjnej suni;) Quote
1doberman Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Poproście o zdjęcia Balla z domku :loveu:. Buziaki psinko Quote
maggiejan Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Wspaniałe wieści! Czy dom finansowo podoła? Quote
anouk92 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 maggiejan napisał(a):Wspaniałe wieści! Czy dom finansowo podoła? Na razie dadzą radę - zobaczymy po konsultacji ale mam nadzieję że będzie ok. Quote
tifet Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 a teraz coś o domku w którym zamieszkał Baal bo Wam kochani nic w sumie o nim nie wiadomo :cool1: Baal zamieszkał w domku jednorodzinnym z małą posesją ale za to jakieś 3 domy od lasu:cool3: Do zabaw i wspólnych dyskusji itp ma śliczną przyjacielską sunię... to kobietka "przy kości" że Baal będzie miał się do czego przytulić:cool3: a i lubi sobie pogadać to i smutno mu nie będzie:cool3: Poza psią koleżanką będzie miał dwie Panie i Pana... Obie Panie(Pana nie było w domku podczas odwiedzin) są przesympatyczne... mają wielkie serce dla psiaków i ogólnie rzecz biorąc widać że mu nigdy nic nie pozałują i będą dbały o niego najlepiej jak tylko mogą:loveu: a na dobry początek ma worek karmy weterynaryjnej RC Intestinal tak na poprawę kształtów jego ciałka;) Quote
Ra_dunia Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Cudne informacje :) Czekamy na wieści z domku :loveu: Quote
mysza 1 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Wspaniałe wieści:multi::multi::multi: Quote
teresz10 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Chyba wszyscy którzy tu zajrzeli, czuja ulgę...uff. pozdrawiam, jestescie wielcy! Quote
anouk92 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Podałam Ani link do tego wątku. Mam nadzieję że jak znajdzie chwile to się zaloguje i napisze co u Baal. A Baal dostał nowe imię - teraz jest Hunter:lol: Quote
Zbójini Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 anouk92 napisał(a):teraz jest Hunter:lol: oby tylko nie polował na swój ogon:evil_lol: Quote
gigi-44 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Właśnie przeczytałem że psina w nowym domu strasznie się cieszę i pozdrawiam. I wszystkim zaglądającym na ten wątek życzę zdrowych i spokojny świąt i oby nie przybywało więcej takich psich nieszczęść Quote
Nika_88 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Wspaniale czytać takie wieści miejmy nadzieje że Ball szybko zapomni o tym co złego go spotkało i że będzie bardzo bardzo szcześliwy w nowym domku :lol: Quote
Zbójini Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Dostalem kartkę świąteczną z pewnej hodowli. Mam nadzieję, że się nie obrażą jak prześlę ja Baalowi/hunterowi :) Quote
Ra_dunia Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 Mam nadzieję, że Baal / Hunter też będzie miał takie roześmiane pyszczycho jak ten psiak na kartce :loveu: Quote
Agata,Sonia Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Wspaniale:multi::multi::multi::multi::multi: Baalus,duzo zdrowka,szczescia i milosci w nowym domku:loveu: i nie obgryzaj ogona:eviltong::eviltong: Quote
brzasia1 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Rybka_39 napisał(a):Dostalas odpowiedź- ode mnie, możesz sobie ja opublikować. Ja więcej udziału w dyskusji nie wezmę. Zdaję sobie sprawę, że zaraz zostanę oblana gnojem.:p Przeżyłam to na własnej skórze, kiedy chciałam pomóc jamniczkowi. Chciałam bardzo go adoptować, ale nieszczęśliwie wyraziłam szybko moje emocje i miłość jaką zapałałam do tego konkretnego pieska słowem "chcę". I SIĘ ZACZĘŁO!!! Po obrzuceniu mnie błotem także na pw, miałam DOŚĆ! Napisałam co o tym myślę, niestety, także ze złością.... Wyjaśniłam, że mogłam kupić sobie pieska, bo miałam taki zamiar, ale wybrałam adopcję ze schroniska, aby skończyło się więzienie dla jednego z takich bied... i co? Znowu oberwałam po uszach.. Za co? Za słowa: "Ja go Chcę"..... Najbardziej na tym ucierpiały czworonogi... Już stąd nie chcę pieska przez takie właśnie osoby. A marzyło mi się, że to nie ostatni piesek... Mój tato chciał zaadoptować jednego i oferować też DT dla innych .... Jest na emeryturze, mieszka sam, we własnym domu. Ale tego nawet nie zdążyłam napisać. Tak mnie bolały te słowa dogomaniaczek, że postanowiliśmy dać sobie z tym spokój. Co prawda, ciągle tu zaglądam i opłakuję te psie nieszczęścia, ale nic nie piszę, niczego nie proponuję, bo się boję, że znowu zostanę źle ptraktowana. Gratuluję Ci odwagi. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę SIŁY!!! Quote
mysza 1 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 A zdjątka Baala/ Huntera z nowego domku będą? Quote
Ra_dunia Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 mysza 1 napisał(a):A zdjątka Baala/ Huntera z nowego domku będą? I przydałyby się jakieś informacje na temat jego zdrowia :cool3: Quote
Zbójini Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 A fotek jak nima , tak nima. zaczynamy sie martwić:shake: przepraszam za offa... Kolejny ONek w potrzebie. Pies traci DS po nieudanej adopcji. Dostal 2 tygodnie na upuszczenie lokum:shake: Pilnie chciaż DT. Prosimy ! Białystok! http://www.dogomania.pl/forum/f28/elwis-owczarek-niemiecki-za-2-tygodnie-musi-opuscic-dom-ulica-czy-uspienie-129167/#post11600150 Quote
Recommended Posts