Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dom jest naprawdę super. Bardzo bym chciała aby Baal go zaakceptował no i aby śliczna rezydentka udostępniła mu kawałek podłogi w kuchni.

Naprawdę jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to Baal zamieszka u ludzi którzy naprawdę kochają psy i traktują je jak członków rodziny.

Trzymajcie kciuki - jutro zapoznanie.;)

• Replies 354
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj rano Baal pojechał do swojego, własnego domu:multi:.
Trochę się chłopak wstydziła Ani ale nawet chętnie zapakował się jej do samochodu i pojechali.

Teraz właśnie skończyłam rozmawiać z Anią. Zapoznanie przebiegło dość miło. Sunia sama wprowadziłą Baala do domu. Później się trochę dziwiła że on tak długo siedzi. Trochę na niego powarkuje. Jest delikatnie zazdrosna ale na pewno będzie dobrze.
Baal nieśmiało zwiedza kąty i zapoznaje się z domownikami.
Ten pies nie ma w sobie cienia agresji. Jest bardzo spokojny ale również dosyć przestraszony. Boi się gwałtownych ruchów.

Ania wyprowadzi go na prostą. W tygodniu jadą na dalszą konsultacje dotyczącą ogona - niestety nie wygląda on najlepiej:shake:.

Ale najważniejsze że Święta spędzi w soim domu u bok kochanych ludzi no i oczywiście bardzo atrakcyjnej suni;)

Posted

a teraz coś o domku w którym zamieszkał Baal bo Wam kochani nic w sumie o nim nie wiadomo :cool1:

Baal zamieszkał w domku jednorodzinnym z małą posesją ale za to jakieś 3 domy od lasu:cool3:
Do zabaw i wspólnych dyskusji itp ma śliczną przyjacielską sunię... to kobietka "przy kości" że Baal będzie miał się do czego przytulić:cool3: a i lubi sobie pogadać to i smutno mu nie będzie:cool3:
Poza psią koleżanką będzie miał dwie Panie i Pana... Obie Panie(Pana nie było w domku podczas odwiedzin) są przesympatyczne... mają wielkie serce dla psiaków i ogólnie rzecz biorąc widać że mu nigdy nic nie pozałują i będą dbały o niego najlepiej jak tylko mogą:loveu:
a na dobry początek ma worek karmy weterynaryjnej RC Intestinal tak na poprawę kształtów jego ciałka;)

Posted

Właśnie przeczytałem że psina w nowym domu strasznie się cieszę i pozdrawiam.
I wszystkim zaglądającym na ten wątek życzę zdrowych i spokojny świąt i oby nie przybywało więcej takich psich nieszczęść

• 3 weeks later...
Posted

Rybka_39 napisał(a):
Dostalas odpowiedź- ode mnie, możesz sobie ja opublikować.
Ja więcej udziału w dyskusji nie wezmę.
Zdaję sobie sprawę, że zaraz zostanę oblana gnojem.:p

Przeżyłam to na własnej skórze, kiedy chciałam pomóc jamniczkowi. Chciałam bardzo go adoptować, ale nieszczęśliwie wyraziłam szybko moje emocje i miłość jaką zapałałam do tego konkretnego pieska słowem "chcę".
I SIĘ ZACZĘŁO!!!
Po obrzuceniu mnie błotem także na pw, miałam DOŚĆ! Napisałam co o tym myślę, niestety, także ze złością....
Wyjaśniłam, że mogłam kupić sobie pieska, bo miałam taki zamiar, ale wybrałam adopcję ze schroniska, aby skończyło się więzienie dla jednego z takich bied... i co? Znowu oberwałam po uszach.. Za co? Za słowa: "Ja go Chcę".....
Najbardziej na tym ucierpiały czworonogi...
Już stąd nie chcę pieska przez takie właśnie osoby.
A marzyło mi się, że to nie ostatni piesek... Mój tato chciał zaadoptować jednego i oferować też DT dla innych .... Jest na emeryturze, mieszka sam, we własnym domu. Ale tego nawet nie zdążyłam napisać. Tak mnie bolały te słowa dogomaniaczek, że postanowiliśmy dać sobie z tym spokój.
Co prawda, ciągle tu zaglądam i opłakuję te psie nieszczęścia, ale nic nie piszę, niczego nie proponuję, bo się boję, że znowu zostanę źle ptraktowana.
Gratuluję Ci odwagi. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę SIŁY!!!

• 2 weeks later...