Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale Baal jest bezdomny, póki co- bazarki więc można robić, można otwarcie podać w pierwszym poście konto i juz za wczasu zbierac fundusze, ja rozumiem Cię- bo mam podobna sytuację.;)
Cieżko jest psom wyagającym leczenia:shake:
A wiesz, zawsze lepiej znaleźć dom, jeśli była by pomoc finansowa.:roll:

• Replies 354
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rybka_39']Ale Baal jest bezdomny, póki co- bazarki więc można robić, można otwarcie podać w pierwszym poście konto i juz za wczasu zbierac fundusze, ja rozumiem Cię- bo mam podobna sytuację.;)
Cieżko jest psom wyagającym leczenia:shake:
A wiesz, zawsze lepiej znaleźć dom, jeśli była by pomoc finansowa.:roll:

Rybciu a co jak psiaka trzeba będzie dożywotnio leczyć jesteś w stanie znaleźć dożywotnich sponsorów??? ja nie potrafię :shake:

więc nigdy żadnemu domku tego nie zagwarantuję...

Podam przykład z życia wziętego: ja brałam psa na DT(nikt go nie chciał bo stary i pijana właścicielka bajki opowiadała że niby pies morderca) i dostałam na początku od dwóch dobrych duszczek około 300zł na cały jego pobyt u mnie a już siedzi kilka miesięcy.... jak zachorował i po forach darłam japę z prośbą o pomoc to na molosach opieprz dostałam że jestem bezczelna bo to nie jest jedyny pies a że mam go na DT to powinnam dać sobie radę bo trzeba opłacić hotele(w których siedziały zdrowe i dość młode) a Lord skoro prawie umierający to mam go oddać i dać pieniądze na tamte młode a nie tylko na Lorda(szczegół że jest on u mnie na DT i było wtedy w stanie krytydcznym) takie są realia... takie słowa słyszałam od "życzliwych Lordowi"... więc sama sponsoruję lub kombinuję jak mogę np z bazarkami...

Posted

No coż są ludzie i parapety.;)
Pytam po raz 3.
Potrzebna aukcja cegiełkowa czy nie?
Potrzebna kasa na leczenie?
Jakby znaleźć osoby deklarujące jakąś stałą kwotę co miesiąc, to od razu łatwiej będzie szukać DT- będzie DT - będzie można wyleczyć, oszacować koszty co miesięcznego leczenia, będzie łatwiej znaleźć DS.
Reakcja łańcuchowa.
Tutaj DT to podstawa, bo czekać aż DS spadnie z nieba nie ma co czekać.
Poproś może autorkę watku by napisała w ttule, albo w pierwszym poście, żę pomoc finansowa potrzebna, jak się zbierze deklarację, latwiej znaleźć DT.

Posted

Dziewczyny jak wzięłam Juniora na DT byłam załamana, miał takie napady agresji, że nie potrafiłam sobie z nimi poradzić. Po trzech dniach walki z pomocą przyjechał mi Zbójini bo ja wysiadłam i psychicznie i fizycznie. Byłam załamana bo myślałam, że psiak z tego nie wyjdzie. Po dwóch tygodniach pies zapomniał o ogonku co prawda zostało go niewiele ale pies jest radosny i szczęśliwy.

Piszę to bo widzę, że zakładacie czarne scenariusze. Może dajmu mu szanse. Zróbmy zbiórkę pieniędzy + bazarki, z tego co wyczytałam jakaś Pani proponuje 300 zł miesiecznie. Zacznijmy działać i miejmy nadzieję że zmiana schroniska na hotel + długie spacerki może jakieś środki uspokajające dobrze na niego podziałają. A do tego cały czas szukajmy domku.

Posted

Rybka_39 napisał(a):
No coż są ludzie i parapety.;)
Pytam po raz 3.
Potrzebna aukcja cegiełkowa czy nie?
Potrzebna kasa na leczenie?
Jakby znaleźć osoby deklarujące jakąś stałą kwotę co miesiąc, to od razu łatwiej będzie szukać DT- będzie DT - będzie można wyleczyć, oszacować koszty co miesięcznego leczenia, będzie łatwiej znaleźć DS.
Reakcja łańcuchowa.
Tutaj DT to podstawa, bo czekać aż DS spadnie z nieba nie ma co czekać.
Poproś może autorkę watku by napisała w ttule, albo w pierwszym poście, żę pomoc finansowa potrzebna, jak się zbierze deklarację, latwiej znaleźć DT.

tak jak pisałam Ci na pw pieniążków brakuje i każdy sposób na ich namnożenie się przyda...

Posted

1doberman napisał(a):
Piszę to bo widzę, że zakładacie czarne scenariusze. Może dajmu mu szanse. Zróbmy zbiórkę pieniędzy + bazarki, z tego co wyczytałam jakaś Pani proponuje 300 zł miesiecznie. Zacznijmy działać i miejmy nadzieję że zmiana schroniska na hotel + długie spacerki może jakieś środki uspokajające dobrze na niego podziałają. A do tego cały czas szukajmy domku.

Nie zakładamy czarnych scenariuszy tylko podchodzimy do problemu z głową... można wiele rzeczy robić ale trzeba też mieć fundusze stałe ay nim podołać... tak jak już pisałam nie ma sensu do hotelu z kojcem bo to na to samo wyjdzie jak azylek wiem co piszę i nie jedna osoba która zna azylek Baala przyzna mi rację... jak już tylko hotel domowy w stylu jaki prowadzi Pati(u niej za Baala byłoby 20zł doba plus karma+oczywiście lecznie= 620zł hotel za miesiąc karma przynajmniej 200zł +lecznie xxxzł ).... u Baala leczenie jest priorytetem i nie można go zamieniać na hotelik... najpierw trzebaby na minimum miesiąc leczenia i hotelowani uzbierać gotówki i potem możnaby działać bo tak to damy do hotelu i co wtedy??? przyjdzie do mnie rachunek za hotel lecznice i inne i usłyszę "spokojnie prędzej czy później uzbieramy" :shake:
to nie takie hop siup...
Rybka dobrze pisze trzeba zbierać jak najwięcej kasy... wtedy można zadziałać bo tak to wszyscy mądrzy... ale w świecie wszystko kosztuje...

Posted

Kolejny raz proszę, o zmianę tytułu, deklarację wpłat i numer konta na PW
Idę roznieść wieść po forach, że kasa potrzebna.
Na czym stoimy?
Na co on jest chory dokładnie?
Jakie leki musi przyjmować?
To na stałe czy chwilowe?
Musi brać karme specjalną?
Jaką?

Posted

nie, nie, nie i nie nie Zrozumiałyście mnie:diabloti:
mówiłam że skoro psiak zdechlakiem jest to przyszły właściciel powinien mieć w portfelu na wszelki wypadek kilka stówek ekstra:eviltong: bo wiadomo bardziej prawdopodobne chorobowe wypadki są u Baala niż np jakiegoś zdrowego jak ryba Rexia itp.

aktualnie za badania Baala jest coś grubo ponad 200 mniej niż trzysta...
pieniążków uzbieranych spokojnie starczy a nawet troszkę zostanie (ile dokładnie to do anouk)...
psies jest chudy i miał problemy z przyswajaniem pokarmu więc napewno przynajmniej przez jakiś okres czasu lepsza karma się przyda ale kto wie może uda się w nowym domku... trzymajcie kciuki... jutro się umówię na wizytę przedadopcyjną i prawdopodobnie z anouk pojadę sprawdzić domek... i jak będzie wszystko oki to w przeciągu kilku dni/tygodnia czy coś w tym stylu Baalik miałby domek z super owczarkowatą sunią :cool3: i lasem obok domu...trzymajcie i to mocno kciuki i tym razem proszę skutecznie kciuki zaciskać:eviltong:

Posted

Byłam u weta zapłacić za Baala.
Podsumowując co powiedziała wetka:

Baal na pewno ma Lambli - dostał już Aniprazol przez 5 dni.
Dzisiaj powinnien dostać kolejną 5 dniową dawkę.

Baal trawi jedzenie, ale to jedzenie szybko przez niego przelatuje i przez to nie jest wchłaniane. To powoduje że organizm jest niedożywiony.

Prawdopodobnie jest alergikiem dlatego obgryza ogon - musi jeść karmę hipoalergiczną. 6 tygodniowy test z taką karmą pownien odnieść rezultaty.

Miał robiony wymaz i nie wyszedł żaden pasożyt ale mimo to dostał już 2 razy Biomectin. Nstępny powninnien dostać w sobotę i za tydzień kolejny.

Wykupiłam 15 tabletek Aniprazolu na jutrzejszą kurację.

Łącznie zapłaciłam 430 zł - czyli dokładnie tyle ile udało się uzbierać.

Jeśli Baal nie trafi do nowego domu lub na DT to w schronisku nie ma szans na wyleczenie. Nie ma pewnośći że będzie dostawał swoją karmę.

Potrzebne są pieniążki na zakup karmy oraz na sobotni Biomectin.

Posted

A słuchajcie, może kase zaczniemy zbierać jak się potwierdzi domek?
Bo teraz sytuacja niepewna hmm?
Mam nadzieje że wypali, musi!!
Ale jak by coś nie wyszło, można by na płatny Dt zbierać.
Ale a razie trzymam kciuki.

Posted

[quote name='Zbójini']Ktos tu stad do mnie dzwonił w sprawie Juniora bo podobno są 2 domki dla Onka , ale nie wiem kto, bo byłem na imprezie i było głosno:)

Podaję więc wątek Prinsa.

http://www.dogomania.pl/forum/f28/ek-prins-tak-bardzo-chcialby-miec-wlasny-domek-123315/index12.html

Z Juniorem bedzie wiadomo najprawdopodbniej jutro...

nie dwa tylko jeden :evil_lol: troszkę pomieszałeś...

Drugi domek jest dla Baala... dziś z anouk byłam na wizycie przedadopcyjnej... rodzinka wspaniała... ma już wyniki badań Baala i tabletki na następną kurację :p... w sobotę jadą do Baala... razem z opiekunem z azylku pojadą do lekarza z Baalem na kojeny zastrzyk... i jak Baal nie wywinie zadnego "strasznego" numeru to pojedzie z Nimi do domku :cool3:
a w domku...
czeka na niego owczarkowata piękna sunia :razz:

Posted

Zbójini napisał(a):
nie pokrecilem, 2 razem z tym dla Baala:)

a to Ty dzwoniłaś:diabloti:

ten kto dzwonił został zlustrowany że strach się przyznać :evil_lol:

wiadomo gdzie diabeł nie może tam Tifetową pośle :diabloti:

Posted

Niestety przez parę dni byłam nieobecna na dogo - dlatego nie miałam możliwości zmiany ani tytułu, ani informacji w pierwszym poście. Wszystko już zostało uzupełnione.
Nie będę wracała do dyskusji, która wywiązała się parę postów temu, ale radzę przeczytać wątek... ;) może to wiele wyjaśnić skąd wziął się sceptycyzm co do wydania Baala do pewnego domu.
Mam nadzieję, że dom. który właśnie jak czytam pojawił się na horyzoncie będzie właśnie tym najwłaściwszym z możliwych. Trzymam mocno kciuki!