Ra_dunia Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 13 GRUDNIA BAAL POJECHAŁ DO SWOJEGO NOWEGO DOMU!!! Powodzenia Baalu :) Najnowsze informacje od Anouk92 :-(: Baal na pewno ma Lambli - dostał już Aniprazol przez 5 dni. Dzisiaj powinnien dostać kolejną 5 dniową dawkę. Baal trawi jedzenie, ale to jedzenie szybko przez niego przelatuje i przez to nie jest wchłaniane. To powoduje że organizm jest niedożywiony. Prawdopodobnie jest alergikiem dlatego obgryza ogon - musi jeść karmę hipoalergiczną. 6 tygodniowy test z taką karmą pownien odnieść rezultaty. Miał robiony wymaz i nie wyszedł żaden pasożyt ale mimo to dostał już 2 razy Biomectin. Nstępny powninnien dostać w sobotę i za tydzień kolejny. Wykupiłam 15 tabletek Aniprazolu na jutrzejszą kurację. Łącznie zapłaciłam 430 zł - czyli dokładnie tyle ile udało się uzbierać. Jeśli Baal nie trafi do nowego domu lub na DT to w schronisku nie ma szans na wyleczenie. Nie ma pewnośći że będzie dostawał swoją karmę. Potrzebne są pieniążki na zakup karmy oraz na sobotni Biomectin. Numer konta na PM od Anouk92 02.12.2008 Po analizie kału wyszło że Baal ma Lamblie i prawdopodobnie one powodują chudnięcie i kiepskie wyniki krwi. Na razie dostał prochy na 5 dni. Później przerwa 10 dni i znowu 5 dniowa kuracja. Następnie nowe badanie i wtedy dopiero się okaże czy coś mu jeszcze jest. WSPARCIE FINANSOWE I DT POTRZEBNE! 26.11.2008 Dzisiaj pies był u weta było już za późno na badanie krwi więc jutro rano będzie miał badania. Ma żółte spojówki i na dzień dzisiejszy nie jest zdrowym psem. Obgryzanie ogona jest prawdopodobnie związane z hormonami. PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE NA LECZENIE BAALA I O DOM TYMCZASOWY!!! Witaj człowieku. Mam 2 lata. Kiedyś byłem słodka kuleczką, kochaną, pieszczoną, przytulaną. Ale już nie jestem. Zostałem odtrącony przez wszystkich. Został tylko ból samotności. Ból, który potrafię zwalczyć tylko innym bólem - fizycznym. Okaleczam się by zagłuszyć tęsknotę za Twym dotykiem. Powoli zapadam w ciemną pustkę zwątpienia. Ale jeszcze resztką sił BŁAGAM - rozpal we mnie choć iskrę nadziei. Człowieku - podaruj mi okruch swej miłości. Oto co napisała Tifet: Baal to imię naprawdę do niego pasuje bo można powiedzieć, że jest on taki uduchowiony... Jego historia jest smutna - tak samo jak w mitologii boga Baala poruszająca każde serce. Żył on kiedyś szczęśliwy ze swoim panem... niestety, życie jest takie, że jak mamy zbyt wiele szczęścia musi nas doświadczyć, abyśmy nie zapomnieli o realiach świata. Z dnia na dzień jego domostwo odwiedziła jedna z najstarszych posłanek- śmierć. W tym momencie Baal dla ludzi wokół stał się zbędny...wtedy okazało się że na nim zależało tylko panu... ale pan odszedł nie mógł zabrać z sobą Baala... Prawdopodobnie Baal podążył za ciałem swego pana... i tak z dnia na dzień cmentarz stał się jego domem... a grób jego pana łożem do ukojenia wszelkich smutków samotności... Baal coraz bardziej zamykał się w sobie. Siłą wzięto go z cmentarza... Nigdy nie był i nie jest agresywny, po prostu zamknął się w sobie - w świecie, który z dnia na dzień stracił. Przywieziono go do azylu na przełomie sierpnia-września. Od niedawna zaczął się otwierać ze swojej skorupy. Grzecznie chodzi na smyczy. Pomalutku zaczyna się przytulać. Do innych psiaków zero agresji... To typowy PIES SERCE... tylko serce w wielkiej części śmierć pana mu zabrała... on potrzebuje kochającej osoby która będzie... po prostu będzie... więcej mu do szczęścia nie potrzeba... Tak opisała go wolontariuszka: "wygląda na żywo jak rodowodowy owczarek... jest wielki i piękny.... mimo że było dość ciemno i pierwszy raz mnie widział był bardzo przyjazny... on lgnie do ludzi... jest to psiak chodzące zero agresji... idealny do domu z dziećmi... tylko trzeba zadbać o lepszą opiekę medyczną.... .... on jest taki biedny... młody a już odrzucony przez ludzi... zapomniany... on ginie w oczach zamykając się coraz bardziej w monotoni życia w małym kojcu... coraz mocniej się okalecza gdy jest sam... DT pilnie potrzebny!!! on jest naprawdę kochany i dobry... " Pies przebywa w Azylu z Klembowie http://www.dogomania.pl/forum/f28/bite-ponizane-glodzone-ostatnia-szansa-azyl-klembow-123513/ Kontakt w sprawie DT/DS: ptilo@wp.pl BŁAGAMY O DOM - INACZEJ ON ZGINIE!!! Od dzisiaj (30.X) ten cudny pies nosi imię Baal. Niech to imię przyniesie mu szczęście! Baal <Ba`al> "porywczy, pełen młodzieńczego zapału bóg burzy i życiodajnego deszczu, władca świata. Co roku ginął w wyniku walki toczonej z Motem - bogiem śmierci i wysuszonej letnim skwarem ziemi - i zstępował do świata podziemnego, aby z nastaniem wiosny powstać z martwych. Nieustanna walka między życiem a śmiercią była tematem dramatycznego mitu, który głęboko poruszał i przynosił oczyszczenie wewnętrzne. Kiedy wrogowie Baala dokonywali najgorszego z najgorszych czynów, ich siła się wyczerpywała." Banerek Baala: PROSIMY O OGŁOSZENIA! Quote
Ra_dunia Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Bardzo pragnie dotyku i bliskości. Zostawiony sam coraz bardziej się okalecza :( Quote
tifet Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 podnoszę... bardzo pilne!!! tak piękny i dumny pies nie zasłuzył sobie na taki los... Quote
Ra_dunia Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Zobaczcie na jego oczy... w nich maluje się rezygnacja :placz: On przestaje wierzyć... Tifet - namiary do adopcji takie jak na wątku Kacpra? Quote
mru Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 jestem jestem u bidy zaraz coś pomyślimy (albo jak wrócę z pracy) i razem damy radę :):):) Quote
tifet Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 tak wszędzie te same dane... tylko co do emailu to ten ptilo@wp.pl jest bardziej sprawny bo tamten azylowy to wiem że kiepsko do niego zaglądają... Quote
BasiaD Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Wracaj Niuniu na początek, Tobie potrzebny dobry domek na cito! Quote
Ra_dunia Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 BasiaD napisał(a):Wracaj Niuniu na początek, Tobie potrzebny dobry domek na cito! Dokładnie! Prosimy o domek dla łagodnego, kochanego, tracącego wiarę psa! Tifet - jak go nazwiesz? Quote
Ra_dunia Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Podniosę biedaka na wieczór. Może się choć DT dla niego znajdzie... może ktoś się nad nim ulituje... TEN PIES SIĘ OKALECZA! SAM! BO TĘSKNI ZA CZŁOWIEKIEM:placz: Quote
BasiaD Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Wracaj piesiu na początek i nie odpuszczaj cioteczkom! Domek na cito dla Niunia! Quote
tifet Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='Ra_dunia']Dokładnie! Prosimy o domek dla łagodnego, kochanego, tracącego wiarę psa! Tifet - jak go nazwiesz? to może Baal <Ba`al>( "porywczy, pełen młodzieńczego zapału bógburzy i życiodajnego deszczu, władca świata. Co roku ginął w wyniku walki toczonej z Motem - bogiem śmierci i wysuszonej letnim skwarem ziemi - i zstępował do świata podziemnego, aby z nastaniem wiosny powstać z martwych. Nieustanna walka między życiem a śmiercią była tematem dramatycznego mitu, który głęboko poruszał i przynosił oczyszczenie wewnętrzne. Kiedy wrogowie Baala dokonywali najgorszego z najgorszych czynów, ich siła się wyczerpywała.") Jak się nie spodoba to może być np. Benu choć moim zdaniem Baal lepiej pasuje że nie da się on bardziej skrzywdzić... kto na niego rękę podniesie lub w jaki inny sposób skrzywdzi to zło obróci się przeciwko temu człowiekowi... Baal nigdy już nie będzie cierpiał...:roll: lub Benu (Bennu) – w mitologii egipskiej – święty ptak, uważany za duszę (ba) Re; Pan Jubileuszów; pierwowzór greckiegoFeniksa. Quote
Selenga Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 banerek, na razie jeden, może coś jeszcze wymyślę Quote
Ra_dunia Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 [quote name='tifet']to może Baal <Ba`al>( "porywczy, pełen młodzieńczego zapału bógburzy i życiodajnego deszczu, władca świata. Co roku ginął w wyniku walki toczonej z Motem - bogiem śmierci i wysuszonej letnim skwarem ziemi - i zstępował do świata podziemnego, aby z nastaniem wiosny powstać z martwych. Nieustanna walka między życiem a śmiercią była tematem dramatycznego mitu, który głęboko poruszał i przynosił oczyszczenie wewnętrzne. Kiedy wrogowie Baala dokonywali najgorszego z najgorszych czynów, ich siła się wyczerpywała.") Jak się nie spodoba to może być np. Benu choć moim zdaniem Baal lepiej pasuje że nie da się on bardziej skrzywdzić... kto na niego rękę podniesie lub w jaki inny sposób skrzywdzi to zło obróci się przeciwko temu człowiekowi... Baal nigdy już nie będzie cierpiał...:roll: lub Benu (Bennu) – w mitologii egipskiej – święty ptak, uważany za duszę (ba) Re; Pan Jubileuszów; pierwowzór greckiegoFeniksa. Baal - imię z przesłaniem. Popieram! Quote
Ra_dunia Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 Piękne imię niech pomoże znaleźć dom. Quote
tifet Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 nigdy więcej krzywd...:cool1: dziękuję za banerek...:cool3: Quote
Ra_dunia Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 Banerek bardzo ładnie się komponuje! Dalej Baal, wędruj w sygnaturach po dogo! Quote
pixie Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Ra_dunia napisał(a):w górę Baal! tak on ma rezygnacje w oczach... sle linka Beluli, musi go zobaczyc trzymaj sie psinko a gdziez jest to schronisko..nie spojrze teraz na mape... w jakim wojewodztwie? dobrze, ze mu zalozylas watek Quote
Ra_dunia Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 pixie napisał(a):tak on ma rezygnacje w oczach... sle linka Beluli, musi go zobaczyc trzymaj sie psinko a gdziez jest to schronisko..nie spojrze teraz na mape... w jakim wojewodztwie? dobrze, ze mu zalozylas watek To jest Azyl w Klembowie koło Warszawy. Jakieś 30 km w stronę Wołomina... W pierwszym poście jest link do wątku Azylu. Quote
mysza 1 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Nie macie przypadkiem więcej zdjęc psiaka? Chciałam ogłosić go trochę ale słabe zdjęcia ma niestety:shake: http://www.eoferty.com.pl/id95858.html kupiepsa.pl Z doskoku w pracy robię- gdyby ktoś mogł pomoc w ogłoszeniach byłoby miło Quote
Ra_dunia Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 mysza 1 napisał(a):Nie macie przypadkiem więcej zdjęc psiaka? Chciałam ogłosić go trochę ale słabe zdjęcia ma niestety:shake: Zdjęcia robiła Tifet przy okazji zakładania wątku Azylu w Klembowie... może jakieś jeszcze znajdzie. W Azylu jest sporo psów w typie ON, ale ten wymaga pilnie domu. Może na razie wykorzystaj te zdjęcia. Byłoby cudnie gdybyś Baala poogłaszała :loveu: Quote
tifet Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 nie było czasu każdego psa wyprowadzać na wybieg po zdjęcie... a w budynku jest ciasno i ledwie można się poruszać... Baal się akurat gryzł i nie był w stanie myśleć o wyjściu z boksu... przeszkodziliśmy w samookaleczaniu.... Quote
tifet Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 acha i jeszcze jedno... nie mam więcej jego fotek... niestety jestem nie zmotoryzowana więc gorzej u mnie z odwiedzinami azylku... a co do onków to w azylu jest dokładnie 10 psów w tym jeden szczenior... Baal który się samookalecza... i dwa onkowate po okrutnym maltretowaniu... Quote
Recommended Posts