Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Napisałam taki tekst:

Michałek to wyjątkowy piesek, piesek z charakterem.
W stosunku do obcych zachowuje dystans, nie spoufala się z nieznajomymi.
Ale dla swoich ludzi jest miłym kompanem lubiącym pieszczoty.
Choć ma już swoje lata jest psem aktywnym i energicznym, bardzo lubi spacery.
Z psami się dogaduje, choć ma swoje zdanie i lubi mieć kontrolę nad tym, co się dzieje.
To psia osobowość schowana w niepozornym ciele ;-)
Niestety ponieważ się nie wyróżnia wyglądem, w schronisku czeka już wiele lat.
Morisowa, może być?

Dałam też ogłoszenia na allegro, ale.gratkę, ojej, gumtree i adopcjępsa.pl.

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Tak czytam o tym schronie na Paluchu w którym jest Michałek i aż sama nie wiem co mam myśleć:roll:
Mam nadzieję,że Michałek ma się tam całkiem nieźle,bo wieści o psiakach są niepokojące:roll:

• 3 weeks later...
Posted

tak, tamten to Jusi i biały to właśnie Mango z drzwi
duży to taki staruch, trochę dziwny, raczej fajny, charakterny, ale miły. Jako jedyny jest nadal w tym fotografowanym boksie (z Kalimbą siedzi i Matti tam był, zanim poszedł do adopcji).

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Wczoraj się dowiedziałam.
Michałek nie żyje. W sobotę został poturbowany i trafił do szpitala. Zmarł w niedzielę rano.
Jak to się stało? Nie wiem, nie było mnie przy tym, nie ja wyciągałam go pogryzionego. Ale przypuszczam, że dorwała go amstaffka z sąsiedniego boksu (wyrwała dwie deski zabezpieczające, zgłaszałam, prosiłam, mówiłam, że pilne.... ale czy tam kogoś to obchodzi? :roll: ).
Bo to działa w ten sposób: amstaff przez kraty łapie ogon, łapę albo cokolwiek i "przeciąga" psa przez kraty. Pies się broni, wyje z bólu, miota się. Na to reaguje reszta boksu ofiary ... rzucając się na niego...

Już kiedyś inna amstaffka (Wandzia) tak załatwiła psa - ona przez kraty odgryzała owczarkowi ogon (znalazłam ten ogon w boksie amstaffki :roll: ) więc "kolega" z boksu go udusił. Uroki Palucha :shake:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

A wiecie co najgorsze?
Ostatnio się dowiedziałam. Tydzień po jego śmierci Aneta znalazła dom dla niego, namówiła swoją sąsiadkę. Zadzwoniła, żeby się upewnić, że wszystko ok i dowiedziała się, że za późno. Pies kilka lat czekał a dom pojawił się kilka dni za późno...