Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak ciagnie dlatego pozyczam jej smycz od mojego Bryska taka pięciometrową hehe ale to nic!! ona tak smiesznie krzywo chodzi kazda noga w inną stronę, jest swietna, raz tyłek na lewo raz na prawo i te długie chude nogi:evil_lol::evil_lol::evil_lol: dzis mi sie zlała na materac:placz: myslalam, ze matka mnie ukamieniuje:mad: ale tato wyprał i jest ok:eviltong: musze z nia wychodzic co 3 godziny bo inaczej .... noc przetrzymuje a w dzien cięzko, dzis byłam zmuszona jej strzelic w dupsko bo to juz 3 raz sie zdarzyło, ale lekko wiec nie martwcie sie, nie bolało:p

• Replies 587
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mojej suczy zaraz o sterylce też zdarzało się podsikać tu i ówdzie :eviltong:
Brysio, klaps w pupę nic nie da, tym bardziej, że nie napisałaś że złapałaś ją na gorącym uczynku. Jeśli ją złapiesz na gorącym uczynku to nie dawaj jej klapsa tylko ją zawstydź ostrym i stanowczym nieeee wolnoooo, albo feeee i zaraz wyjdź z nią na spacer. Jeśli jej nie złapiesz to nie ma co jej w ogóle karać bo nie zrozumie. Moja sucz tak się nauczyła na dworzu robić.

Posted

a moja adoptowana Casandra (taki prawie york-4kg) miała sterylkę 11 grudnia-przez ok 3 dni wychodziłam częściej ale sisiała tuż po wyjściu za drzwi-czyli na klatce schodowej w bloku:evil_lol:
ale po tych 3 dniach wszystko przeszło i jest już super-w ogóle jej się nic takiego nie zdarza. A nasze "spacery" trwają jakieś 3-4 minutki-wyleci -kucnie 2 razy i biegiem do domu, bo łapolki marzną okrutnie:angryy:
będzie dobrze

Posted

Właśnie łapie ją na gorącym uczynku ciągle:-( dzis w nocy słyszałam jak chodziła po pokoju wstaje patrze a tam kupa i siki:placz: rano znowu:placz: wychodze z nią około 7 razy dziennie, nie wiem co sie dzieje, to trwa tak od 3 dni, wczesniej zaraz po sterylce tak nie było. Ajjj...

Posted

o qrczaki-to niefajnie:roll:
słuchaj-a może to jest posterylkowe?? czasem tak się zdarza, że w wyniku zabiegu właśnie w nieco późniejszym czasie zdarza się poluźnienie mięśni i nietrzymanie moczu-wysyłam na pw małą podpowiedź
albo-ponieważ jest zimno-to może ma po prostu przeziębiony pęcherz i w wyniku parcia robi i quu i siuu??
tak czy owak-3 dni to już coś-ja bym się skonsultowała z wetem

Posted

dzis będę ją jeszcze obserwowac, przypilnuje zeby tak duzo nie piła bo je i pije o wiele wiecej niz moje psy, moze tez stad to się bierze. Jak znow mi sie dzis zesika to pjde jutro do lekarza

Posted

Kurczę, Brysio, to nie wiem czemu nadal siusia... tym bardziej, że wcześniej nie miała problemów z załatwianiem (śledzę wątek od początku). Może to, jak już agawa9 napisała, przeziębiony pęcherz? Ale ta kupa to jest rzadka czy normalna? (ale pytanie :oops:...) Po sterylce trzeba psu dawać lekkostrawne jedzonko podawać, najlepiej gotowane (tak słyszłam od weta). Może po prostu ma rozwolnienie?

Posted

kupka jest noramlna hehe robi 2 razy dziennie, moze faktycznie ją przekarmiam, rano dostaje kiełbaskę i suchą karmę, czasem jeszcze cos ode mnie ze sniadania na obiad miesko( wołowinka, kurczak albo wątrobka) ryz albo makaron i warzywa, spora porcja i wieczorem koło 22 buały serek albo suche, kurcze teraz jak na to patrze to chyba faktycznie za duzo ale tak mi jej zal bo chudziutka strasznie jest. Od teraz koniec z kolacją i ostatnie pojenie o godzinie 18!! jak to nie przyniesie skutku to bedziemy sie martwic. Wlasnie jestem swiadkiem jak Plamka bawi się z Psotka!! wspaniale bo Psotka jej wczesniej nie lubila a wrecz warczała na nią, to duzy postep. Dzieki dziewczyny za wiadomosci na PW i troske;););)

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
wysyłaj , tam gdzie ostatnio ;-)

dziękuję bardzo, juz wysłałam.Zdięcia są ze spaceru, na nich moja kolezanka z pieskami i z dnia codziennego:)

Posted

Brysio napisał(a):
dziękuję bardzo, juz wysłałam.Zdięcia są ze spaceru, na nich moja kolezanka z pieskami i z dnia codziennego:)

wszystko wstawię ... ;-) ale jeszcze nie doszły niestety ...

Posted

Kasia&Rika, z jakiej stronki wstawiasz zdjęcia? Bo Tobie ładnie się tutaj prezentują, a jak ja wstawiam z fotosika to są jakieś miniaturki :angryy:

Posted

gunia napisał(a):
Kasia&Rika, z jakiej stronki wstawiasz zdjęcia? Bo Tobie ładnie się tutaj prezentują, a jak ja wstawiam z fotosika to są jakieś miniaturki :angryy:

[url=http://pl.tinypic.com/?t=postupload]TinyPic - bezpłatny hosting obraz

Posted

gunia napisał(a):

http://pl.tinypic.com/?t=postupload :p

Posted

Ooo widzę że już dodałaś zdjęcia ;)

Chodzisz z dwoma flexi i zwykłą smyczą :crazyeye: podziwiam cię normalnie :evil_lol:

Czyżby mała przywłaszczyła sobie spanko innego domownika :evil_lol:

Posted

nie nie to moja kolezanka, byłysmy razem tylko ja zdiecia jej robiłam. Ja ja ide to biore 2 smyczki dla dziewczynek a Brysio jest taki grzeczny, ze bez smyczki krok w krok za nami, u mnie są same pola wiec nie ma zadnego niebezpieczenstwa przejechania psa:)