Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 587
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agata51 napisał(a):
Podpisana umowa adopcyjna? To Plamkama DS?

Tak podpisana umowa ;)
Według umowy Brysio jest prawowitym właścicielem :eviltong: Ale ogólnie to chwilowy DT, no chyba że Brysio jej nie będzie chciała oddać :evil_lol:

Posted

Słuchajcie wygląda na to, ze sunia bedzie mogła zostac poki nie znajdziemy jej nowego domku. Jutro jedziemy z nią do babci zeby sie poznaly hehehe bedziemy ją powoli urabiac :eviltong:Zostały pieniązki wiec mysle , ze częsc z nich bedzie można przekazac na jakiegos inego pieska, tylko trzeba sie zastanowic, ktory najbardziej potrzzebuje.

W nocy Plamka była bardzo grzeczna, wieczorem dałam jej 2 plastry sera zołtegi i szynki- zjadła ze smakiem. Dałam jej tez Royal Canien ale nie chciala. Około 6 rano obudziło mnie takie dryp dryp dryp dryp patrze a małej nie ma w łózeczku tylko biega po pokoju bez i to bez ubranka pooperacyjnego!! Zaraz jej założyłam i kazałam się połozyc, oczywiscie posłuchała- jest strasznie grzeczna i wszystko rozumie co do niej mowie, troszke pobąkiwała ale zasnęła. Nie dawałam jej zadnych lekow.
Dzis juz sie swietnie czyje, nie umiem jej upilnowac, zwiedza wszystkie pokoje, nie chce lezec ani spac. Rano była na dworze ale sie nie wysikała wiec zaraz z nia pojde jeszcze raz. Zjadła pokarm ale nie duzo bo na obiad bedzie rosół i kurczak hehe. Acha w poniedziałek pojade z nią do weta, zeby ją obejrzał i poradził cos na to uczulenie. Ma całe czerwone łapki, az zaognione

Smallpati tydzien u mnie i Sunia bedzie miała brzuszek:evil_lol: u nas w domu nikt chudy się nie uchowa długo:evil_lol:

Posted

słuchajcie jesli sie zgodzicie to proponuje po 200 zł przekazac na te 2 pieski:

www.dogomania.pl/forum/f28/zdeformowana-lapka-czyni-mnie-brzydka-sunia-czy-ma-szanse-128333/#post11531662

http://www.dogomania.pl/forum/f28/niedawno-potracony-teraz-gryziony-przez-psy-pomoz-mu-pilny-dt-128325/

Te 126 zł wolę jeszcze zostawic na wszelki wypadek bo jade do weta w poniedziałek z tym uuczuleniem. I nie wiadomo co jeszcze moze wyskozyc

Decyzja nalezy do Was

Posted

Mysle, ze tak. Jeszcze dzis Justyna85 podesłała mi watek tego pieska, ktorego link umiescilam wczesniej, jemu tez by mozna podarowac troszkę grosza...

Plamka troszke ciągnie na smyczy ale co tam, jest taka radosna:loveu:

idziemy na spacer teraz

Posted

super :multi:
Mała ruchliwa jest bardzo, więc się nie dziwie że nie może usiedzieć w miejscu :evil_lol:
A jak na spacerkach? ciągnie na smyczy? w ogóle to chodzi na tych szelkach co kupiłaś czy ma za małe?
Ona to inteligentna paskuda jest :loveu:
Jak masz czas to może spróbujesz ją uczyc podstawowych komend? siad, zostań itd. bo to zawsze się przyda jej ;)

Brysio jak zostaną pieniądze to myślę że dobrze by było przeznaczyć je na tą sunię z zdeformowaną łapką, bo jej nikt nie zechce przez tą wadę :roll: nie wiem czy w ogóle da się coś z tą łapką jeszcze zrobić, ale może ta organizacja z Niemiec ją zabierze zamiast Plamki, tylko pieniądze dozbieramy na transport i sterylizaję bo ona jeszcze nie cięta jest. Jak myślisz?

A to uczulenie to chyba od złego dobranego pokarmu, pewnie zejdzie po czasie, jak mała będzie dobrze żywiona ;)

Posted

Jagoda zobacz czy sunia ma czerwone opuszki opuszki i między palcami...często psy ze schronu mają zapalenie skóry między opuszkami.

Nie podałaś linka,tylko 2 razy ten sam :)

a co do przekazania jakiejś kwoty,to byłoby naprawde dobrze,gdyby wspomóc pogryzioną Enye i psiaka po potrąceniu,który jest gryziony...szukamy DT

http://www.dogomania.pl/forum/f28/niedawno-potracony-teraz-gryziony-przez-psy-pomoz-mu-pilny-dt-128325/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/pogryziona-sunia-z-ranami-prosi-o-dt-pilne-128089/#post11512991

Posted

smallpati napisał(a):
Ok to przelej cześć pieniędzy na tego biednego potrąconego psiaka :-(
Zostaw sobie cześć na weta itd. ;)

Może lepiej 3/4 na niepełnosprawną sunie...wet powinien zobaczyć tą łapke.

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Może lepiej 3/4 na niepełnosprawną sunie...wet powinien zobaczyć tą łapke.

niech będzie ;)

Coś jeszcze dozbieramy i może uda się operację jakąś zrobić, ale nie wiem sama czy to możliwe :roll:

Posted

Moi rodzice na nią mowią GREMLIN heheh:eviltong: Straszne zarłok z niej jest matko droga, zachowuje sie jakby nigdy nie jadła hehe wlasnie wsuneła kurczaczka z marchewką i makaronem a wczesniej jedną kiełbasę śląską.
Dzięki Smallpati za umieszczenie zdięc ze spacerku;)

Posted

wybaczcie, lekkie opóźnienie ale nie mogłam się napatrzeć na maleństwo :loveu: już daje zdjęcia :evil_lol:

Ona nie ucieka bez smyczy? :crazyeye: kurcze ale zdolna bestia :evil_lol:

Posted

Brysio napisał(a):
Ma smyczke ale różową:evil_lol: jej teraz załozyłam i nie widac;)

na ostatnim zdjęciu wygląda jakby była bez smyczy :evil_lol:
flexi różowa, też mam taką :diabloti::evil_lol:

A jak z psiakami, dogadują już się?

Posted

smallpati napisał(a):
niech będzie ;)

Coś jeszcze dozbieramy i może uda się operację jakąś zrobić, ale nie wiem sama czy to możliwe :roll:

Raczej nie rozważałabym takiej opcji bo albo coś zepsują albo doradzą amputację łapki.Jeżeli suczka sobie radzi a z łapką i nic nowego się nie dzieje to pozostawiłabym wszystko tak jak jest a zajęłabym się raczej znalezieniem dla niej DT i sterylizacją.Na takie badania jest czas w nowym domu.Jeżeli dalej będzie przebywała w schronisku to faktycznie na adopcję nie ma żadnych szans,każdy kto tam przychodzi chce ładnego i młodego psa:shake:.Natomiast jej szanse wzrosną jak zostanie wysterylizowana i na adopcję będzie czekała w DT,a my wszyscy będziemy się dwoić i troić aby jej ten dom znaleźć.Jeżeli Plamka nie potrzebuje już pieniędzy to mogę to co deklarowałam przelewać na DT Niuni.Właściwie powinnam to wszystko pisać na jej wątku ale skoro tutaj poruszyłyście ten temat więc pozwoliłam sobie na moją propozycję.Skorzystałabym nawet z okazji,że u Herspri było miejsce dla Plamki może jest jeszcze wolne?Przydałoby się suczkę jak najprędzej wyciągnąć ze schroniska bo nadchodzą potężne mrozy a jakby tego było mało, z tego co przeczytałam jej obecna towarzyszka niedoli stwarza dla niej zagrożenie w" najlepszym" przypadku pogryzienia:placz:.

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
Ale ona swietna i dzielna dziewczynka:loveu:
Brysio bylo by super jakby mogla zostac:lol:

Nie namawiaj "do zlego" :)

Ja tu licze, ze Brysio będzie miała psiaki na DT :)