Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 587
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Własnie dzis byłam u weterynarza poniewaz zasuwazylam, ze w siuskach były slady krwi:placz: Sunia dostała dwa zastrzyki, jakis antybiotyk niestety nie umiem rozczytac nazwy i cos przeciwbolowego, we wtorak mam przyjechac na kontrole i jeszcze na zastrzyk antybiotykowy. Mam takze podawac Furagin co 8 godzin jedną tabletkę. Pani powiedziała, ze mam sie nie martwic, ze wszystko bedzie dobrze, ze nie jest to związane z sterylką i szybciutko się wyleczy. A Sunia tak często siuskała poniewaz piekł ją pęcherz i myslala, ze chce jej się sikac. Ale teraz po leku jak z nią wyszłam to się nie wysikała wiec lek chyba działa a chodziłam z nią od popołudnia co godzinę i co godzinę siczkała. Za całośc dałam 45 zł, chyba dlatego tak duzo, ze jest niedziela, ale bałam się czekac do jutra krew mnie przerazila.

Posted

Brysio, to fantastyczne wieści. Furagin jest dobrym lekiem na zapalenie pęcherza (wiem, bo sama niestety mam od czasu do czasu takie dolegliwości) i na pewno psince jest po nim znacznie lepiej. Biedactwo, chory pęcherz i jeszcze siusianie na zimnie :-( Najważniejsze, żeby miała ciepło w dupkę w domku, ale na pewno ma więc się o to nie martwię.

Posted

jasne, ze ma ciepło;) to taki mały cfaniaczek nie połozy sie na kafelkach ani na drewnie tylko kanapa kocyk albo łożeczko ;) od 3 dni ciągle palę w kominku wiec temperatura w domu jest od 22 do 25 stopni jak dla nas to bardzo wysoka poniewaz jestesmy przyzwuyczajeni tak 18- 20 stopni(zimnolubni hehehe) zdiełam jej juz dzis koszulinke i wieczorlkiem jak wroce moge podrzucic zdięcka psinki jak je i jak wyglada bez koszulki:eviltong:

Posted

dokładnie:evil_lol: Gremlinek to normalnie straszny obzarciuch własnie wsunął zupke krupnik z marchewką i makaronikiem, pozostałosci po Psotce z obiadku, ktora wyjadła same mięsko. Ona wszystko zje, sprząta po Psocie zawsze i misek myc nie musze bo poprostu błyszczą:evil_lol:

Posted

Brysio, przypomniało mi się, że Furagin o wiele lepiej wchłania się gdy podajesz go z witaminą C. Dodawaj sunieczce do posiłku trochę tej witaminy.

Posted

Brysio napisał(a):
jasne, ze ma ciepło;) to taki mały cfaniaczek nie połozy sie na kafelkach ani na drewnie tylko kanapa kocyk albo łożeczko ;) od 3 dni ciągle palę w kominku wiec temperatura w domu jest od 22 do 25 stopni jak dla nas to bardzo wysoka poniewaz jestesmy przyzwuyczajeni tak 18- 20 stopni(zimnolubni hehehe) zdiełam jej juz dzis koszulinke i wieczorlkiem jak wroce moge podrzucic zdięcka psinki jak je i jak wyglada bez koszulki:eviltong:

A może taka nagła zmiana temperatury z 25 stopni w domu na minus ileś tam na dworze nie jest wskazana? Nie znam się, tak sobie głośno myślę.

Posted

gunia napisał(a):
Brysio, przypomniało mi się, że Furagin o wiele lepiej wchłania się gdy podajesz go z witaminą C. Dodawaj sunieczce do posiłku trochę tej witaminy.

co do wchłaniania-to pierwsze słyszę (i u ludzi i u zwierząt) ale rzeczywiście podawanie wit. C przy kłopotach z pęcherzem ma niewątpliwie ogromne znaczenie-chodzi o zmianę pH moczu na kwaśny. Jako sposób podawania proponuję kilka kropel do wody jaką Niuńka pije na co dzień. Badanie moczu też można by zrobić - aby wykluczyć pojawienie się kryształków szczawianów-wtedy proponuję zakwaszać mocz regularnie oraz (niestety) zmienić dietę na rc urinary (droga-wiem-ale działa cuda)- tak chociaż na kilka miesięcy a potem powtórzyć badania (pisane z doświadczenia)