Klaudus__ Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [quote name='marysia55']Bubu, a na innych portalach prozwierzęcych nie ma żadnych ogłoszeń.:p Są, bo robiłam. Quote
togaa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Dropsik z bubu i szczeniaczkiem Złotko pojechali dzisiaj do Wrocławia na badania... Zobaczymy jakie wieści... Quote
peate Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Złotko jednak też pojechał? :-o miała zabrać jeszcze kociątko ... mam nadzieję, że ktoś do pomocy też się znalazł :roll: Quote
Klaudus__ Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [quote name='peate']Złotko jednak też pojechał? :-o miała zabrać jeszcze kociątko ... mam nadzieję, że ktoś do pomocy też się znalazł :roll: Jakbym wiedziała, że ma sama jechać to albo ja,albo Michał [któreś z Nas] by pojechało... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Ponoć pojechał też Żuczek :roll: Trzymamy kciuki za Dropsika!! Quote
peate Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 no nie :splat:nie mówcie, że bubu zabrała cały nasz zwierzyniec do Wrocławia trzy psy, jeden kociak i ona sama :smhair2: nawet nie chcę sobie tego wyobrażać .. trzymam kciuki za nich wszystkich (łącznie z bubu) :thumbs: Quote
togaa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 No to pewnie zabrała i bubu , bo co sie miał marnować w domu....:razz:..!!! Zartuje... Zuczek jest od wczoraj na pólkoloniach u Irenki.Na ten jeden dzień.Nie jest zachwycony.Stado go denerwuje...Musi wychodzić na siuu na linewce, bo próbuje Irenie zwiać z ogrodu... Biedny ten Zuczek... Strasznie mu własnego pana brakuje... Quote
togaa Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Namieszałam ze Złotkiem...:oops: Tym razem nie pojechał z Dropsem. A co lekarze powiedzieli o Dropsie, bubu sama napisze.... Quote
peate Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 tylko, że bubu będzie pewnie dopiero wieczorem ... mam nadzieję, że wszystko jest ok :roll: Quote
rocknrose Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Czy Dropsik jest już zdrowy? a swoja droga czy ma on spokojny charakter i czy jest on przyjazny dla kotów? ma 10 lat,tak? Quote
marysia55 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='_bubu_'] nie dostałam odpowiedzi jak zasilic skarpetę Dropsika. Konto AFN z dopiskiem dla Dropsika wystarczy ??? Quote
_bubu_ Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 rocknrose - Dropsik jest przyjazny do psów i kotów, ma ok 10 lat. Ale zdrowy nie jest. Po endoskopii we Wrocławiu stwierdzono stan zapalny , owrzodzenia i nadżerki w przewodzie pokarmowym. Raczej są to zmiany zapalne , nie nowotworowe jednak ze względu na wiek i zwiększony stopień ryzyka, pobrano wycinki do badania histopatologicznego. Wynik będzie najwcześniej za tydzień. Wtedy zostanie ustalone leczenie. Narazie Dropsik dostaje Venter - środek osłonowy , który bierze przed każdym posiłkiem. Nie może jesc suchej karmy bo podrażnia, więc dostaje moczoną i gotowane jedzenie lekkostrawne. także czekamy narazie na wyniki. Zabieg zniósł bardzo dobrze , wszystko szybko poszło - jakies 15 minut i szybko się Dropsiu wybudził. wcześniej miał też zbadane serduszko. całą drogę grzecznie spał w samochodzie i zadowolony wrócił do Pani Irenki, która najlepiej zadba o jego dietkę. Zabieg kosztował 250zł + badanie histopatologiczne 50zł + paliwo 120zł czyli w sumie 420zł całość. pieniążki pożyczyliśmy , mam nadzieję, że uda się spłacić ten dług . Quote
marysia55 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 ja go jutro spłacę ale tylko częściowo:loveu::loveu: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Kochany Dropsik... :( Kto pomoże spłacić dług? Cioci Marysi dziękujemy z całego serducha :loveu: Quote
Alaa Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Wplacam zaraz "moje" 100 zlotych na Dropsika, sprobuje pod koniec miesiaca jeszcze cos wyskrobac... Dzielny chlopczyk, jak ja sie raduje ze ma tak dobra opieke! Taka kochana psina. Quote
_bubu_ Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 Alaa - konto to samo, dziękujemy :loveu::loveu: doszła już wpłata 100zł od marysi55 - dziękuję :loveu::loveu: Quote
Klaudus__ Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Ojj Dropsiku kochany Michał bardzo ubolewa,że nie może Cię zabierać na spacerki jak jest w lecznicy. I tak trzymać :kciuki: Nie wracaj tam więcej :loveu: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Zapraszam na nowy bazarek z ekologicznymi torbami "Pokochaj Psa Lub Kota Ze Schroniska"!!! Dochód m.in.na Dropsa :) http://www.dogomania.pl/forum/f99/torby-pokochaj-psa-kota-ze-schroniska-kup-teraz-na-zywiec-do-05-07-a-139232/ :multi: :multi: :multi: Quote
_bubu_ Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 dostałam rachunek w lecznicy za Dropsika za maj - 623zł. Dług rośnie :shake: Quote
wellington Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Pomocy ! Stary , slepy, na krotkim lancuchu w schronie http://www.dogomania.pl/forum/f28/stary-slepy-wiec-do-schroniska-slepcio-blaga-o-pomoc-139293/ Quote
_bubu_ Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 doszła wpłata 100zł od Alaa - bardzo dziękuję :loveu::loveu: niestety biegunka nadal nie ustępuje :shake: Nowe zdjęcia Dropsika, maluszek nadal prosi o wsparcie w spłacie długu. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Nie chcę nic mówić, ale postarzał nam sie Dropsik... :( Quote
Recommended Posts