Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='peate']Złotko jednak też pojechał? :-o
miała zabrać jeszcze kociątko ... mam nadzieję, że ktoś do pomocy też się znalazł :roll:
Jakbym wiedziała, że ma sama jechać to albo ja,albo Michał [któreś z Nas] by pojechało...

Posted

no nie :splat:nie mówcie, że bubu zabrała cały nasz zwierzyniec do Wrocławia
trzy psy, jeden kociak i ona sama :smhair2: nawet nie chcę sobie tego wyobrażać ..
trzymam kciuki za nich wszystkich (łącznie z bubu) :thumbs:

Posted

No to pewnie zabrała i bubu , bo co sie miał marnować w domu....:razz:..!!!
Zartuje...

Zuczek jest od wczoraj na pólkoloniach u Irenki.Na ten jeden dzień.Nie jest zachwycony.Stado go denerwuje...Musi wychodzić na siuu na linewce, bo próbuje Irenie zwiać z ogrodu...
Biedny ten Zuczek... Strasznie mu własnego pana brakuje...

Posted

Namieszałam ze Złotkiem...:oops:
Tym razem nie pojechał z Dropsem.

A co lekarze powiedzieli o Dropsie, bubu sama napisze....

Posted

rocknrose - Dropsik jest przyjazny do psów i kotów, ma ok 10 lat. Ale zdrowy nie jest.

Po endoskopii we Wrocławiu stwierdzono stan zapalny , owrzodzenia i nadżerki w przewodzie pokarmowym. Raczej są to zmiany zapalne , nie nowotworowe jednak ze względu na wiek i zwiększony stopień ryzyka, pobrano wycinki do badania histopatologicznego. Wynik będzie najwcześniej za tydzień. Wtedy zostanie ustalone leczenie. Narazie Dropsik dostaje Venter - środek osłonowy , który bierze przed każdym posiłkiem. Nie może jesc suchej karmy bo podrażnia, więc dostaje moczoną i gotowane jedzenie lekkostrawne. także czekamy narazie na wyniki.
Zabieg zniósł bardzo dobrze , wszystko szybko poszło - jakies 15 minut i szybko się Dropsiu wybudził. wcześniej miał też zbadane serduszko.
całą drogę grzecznie spał w samochodzie i zadowolony wrócił do Pani Irenki, która najlepiej zadba o jego dietkę.
Zabieg kosztował 250zł + badanie histopatologiczne 50zł + paliwo 120zł czyli w sumie 420zł całość. pieniążki pożyczyliśmy , mam nadzieję, że uda się spłacić ten dług .

Posted

Wplacam zaraz "moje" 100 zlotych na Dropsika, sprobuje pod koniec miesiaca jeszcze cos wyskrobac...
Dzielny chlopczyk, jak ja sie raduje ze ma tak dobra opieke!
Taka kochana psina.

Posted

doszła wpłata 100zł od Alaa - bardzo dziękuję :loveu::loveu:

niestety biegunka nadal nie ustępuje :shake:

Nowe zdjęcia Dropsika, maluszek nadal prosi o wsparcie w spłacie długu.