Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aga... Pragnę Cię poinformować, że o sytuacjii Dropsa wiem nieco więcej niż Ty. I nie sądzę, iż w moim poście było coś niestosownego - jeżeli napisali, że Dropsik JUŻ jest bez leków jest dla mnie to równoznaczne z faktem, iż ich nie dostaje... Jest to staruszek - co za tym idzie przerwa w otrzymywaniu leków nasercowych napewno nie wpłynie dobrze na Jego samopoczucie. Zresztą nie urodziłaś się dzisiaj i to wszystko bardzo dobrze wiesz.
jeżeli i ja zaliczyczam się do 'krytykantów' to oświecę Cię bardzo szybko, że mam 10 psów - z tego kilka jeszcze bardziej schorowanych niż Dropsik - jakbym tylko miała możliwość to Dropsik byłby już dawno u mnie...

Posted

Byłam dziś u Dropsa. jest zadowolony i szczęśliwy. Nie wiem, czemu służą wciąż powtarzające się sugestie na wątku, że ma zły dom. Być może nie ma luksusów, ale jest kochany, zadbany, spi obok swoich państwa. Ma czasem zakładane pampersy bo posikuje mimo to wszystko to jest akceptowane, a pies jest wyraźnie zakochany w swoich ludziach, a oni w nim. Zyczyłabym kazdemu staruszkowi takiego domu. jesli Hund czy BUbu proponowały leki, to jest to przyjęte ze się je załatwia dla weternów. i komentarz: "ciekawe odkąd ich nie ma" jest nie na miejscu. Wydaje mi się, że osoby które krytukują nic nie wiedząc o sytuacji psa zachowują się po prostu smiesznie i niestosownie. trzeba docenić ludzi, którzy przygarneli psa posikującego i kochają go. Noszą go o czasmi po schodach, choć on sobie radzi świetnie.
jestem zniesmaczona komentarzami na tym wątku. Jak taki ma zły dom, to moze wy krytykanci weźmiecie do siebie psa, który sika i nie raz zrobi kupkę.. i dajcie mu ten lepszy dom. :lol:
pada mi bateria w aparacie, ale kilka zdjec zrobiłam i wyslę wieczorem.

ps. moze by tak w końcu zmienić tytuł, bo pies ma dom od paru tygodni

Posted

Nie potrafię sobie przypomnieć w którym momencie w jakikolwiek sposób kogoś obraziłam...
Zastanów się dwa razy zanim coś bezmyślnie napiszesz.
Zresztą nie będę się z Tobą w dyskusje wdawać, bo nie ma to sensu.
A odnośnie nowego domu to też nie zostali przez Nikogo skrytykowani nowi właściciele Dropsika - chyba czytasz posty bez zrozumienia.

Posted

Klaudus__ napisał(a):
Aga... Pragnę Cię poinformować, że o sytuacjii Dropsa wiem nieco więcej niż Ty. I nie sądzę, iż w moim poście było coś niestosownego - jeżeli napisali, że Dropsik JUŻ jest bez leków jest dla mnie to równoznaczne z faktem, iż ich nie dostaje... Jest to staruszek - co za tym idzie przerwa w otrzymywaniu leków nasercowych napewno nie wpłynie dobrze na Jego samopoczucie. Zresztą nie urodziłaś się dzisiaj i to wszystko bardzo dobrze wiesz.
jeżeli i ja zaliczyczam się do 'krytykantów' to oświecę Cię bardzo szybko, że mam 10 psów - z tego kilka jeszcze bardziej schorowanych niż Dropsik - jakbym tylko miała możliwość to Dropsik byłby już dawno u mnie...

jesli wiesz wiecej niz ja, to po co te prosby na watku o nowe wieści, skoro Ty je masz.. :roll: wiem jedno: z taką postawą jak Wasza, tylko robicie przykrość ludziom, którzy kochają psy a nie zawsze maja kasę i całe szczęście że chcą je adoptować, bo ciekawe gdzie te psy mają pójść? Poza tym, ja mam kilka takich przypadków, gdy ludzie, którym wydałam psa, potrzebują np. leków dla niego i nie piszę o tym na wątkach w formie krytyki "że pies jest bez lekow" i cóz go to spotka, bo ich nie ma". lecz załatwiam te leki i nie informuję o tym całego świata, bo nie wiedzę powodu. Rozumiem, że za adopcję psa odpowiedzialne były bubu i hund. mają też numer do państwa ktorzy adoptowali psa. gdyby wam bardziej zalezało na pomocy dla psa a nie krytyce ludzi, ktorzy wzieli staruszka, którego nikt nie chciał, po prostu byście o tę pomoc dbały i tyle. I nie róbmy licytyacji, kto ma ile psów. zostałam poproszona o pomoc i jej udzielilam, ale wiem jedno, po takich wpisach ludzie sie dwa razy zastanowią czy wziąć psa, skoro potem są publicznie krytykowani, trochę się zastanów, czemu to słuzy, bo na pewno nie kolejnym adopcjom. Pies jest kochany, kto chce pomóc by mial zapas leków, niech się dowie o ich nazwy od bubu i hund i je wyśle na adres państwa, a nie obraza ludzi, którzy tyle dla niego zrobili, biorac go i opiekując się nim!

Posted

wellington napisał(a):
A jakie leki on bierze ?

na serce ma benalapril - ludzki odpowiednik fortekoru żeby było taniej.
na stawy był Scanodyl do tej pory ale juz długo go brał i teraz będzie miał Arthrofos, a w razie potrzeby Scanodyl.
Wysłałam benalapril na 4 miesiące , Arthrofos na 3 miesiace i troche Rimadylu w razie potrzeby.

dzięki za fotki :loveu:, co do zmiany tytułu to niestety nie działa mi edycja pierwszego postu..

Posted

dzięki Aga za fotki i odwiedziny :loveu:
ja też się cieszę, że na reszcie mogę zobaczyć Dropsika :loveu:
i przepraszam z góry, bo nie chcę wywoływać żadnych sprzeczek czy dyskusji, ale Dropsik wydaje mi się jakiś taki ... smutnawy :roll:
ma towarzystwo kochających ludzi i psinki na dodatek, a to właśnie tego mu zawsze najbardziej brakowało, ale no kurczę .. może to tylko zdjęcia ..
ale mnie wydaje się taki właśnie ... smutny ..
może dla tego, że ja pamiętam go ciągle takiego radosnego i pełnego życia Dropsika ..

Posted

nie jest smutny :) troszke się może bał wizyty nieznajomej osoby i aparatu, ale łasił sie do mnie i do państwa. jest kochany i ja to wiem, to najważniejsze dla psa.

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
foteczki piękne
Dropsik CUDOWNY!!!:loveu:

tylko co tam robi choinka w marcu?:evil_lol:

no stoi.. :) ale Dropsowi to nie przeszkadza :) :eviltong:

Posted

_bubu_ napisał(a):
na serce ma benalapril - ludzki odpowiednik fortekoru żeby było taniej.

I bardzo madrze.
Ja tez to stosuje od lat u mojej Felci, bo nie widze sensu przeplacac 20-krotnie, poza tym konsultowalam sie z kardiologiem i potwierdzil ze skladnik jest ten sam, wiec mozna spokojnie dawac Enap czy Benalapril - to wszystko jeden czort.

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
foteczki piękne
Dropsik CUDOWNY!!!:loveu:

tylko co tam robi choinka w marcu?:evil_lol:

Ta choinka to chyba z tych, ktore nigdy nie gubia igiel :evil_lol:.
Podobno w Chinach takie rosna.....

Posted

Michal__ napisał(a):
Fajnie ze sa fotki i wiesci o Dropsie... Ale ja pamietam Dropsika jako wesolego, zawsze usmiechnietego (nawet po niespodziance w aucie :lol:) psiaka...

tez tak uważam!

różnica jest ogromna!

Posted

A ja myślę, że wiele też zależy od światła, czy samego aparatu - uśmiechnięty Dropsik był robiony lustrzanką, a zawsze zdjecie jest wtedy bardziej efektowne :)

Ja ufam Agnieszce, bo wiem, że wiele pomaga zwierzętom i nie oddałaby Dropsa do złego domu :)

Bardzo dziękujemy za wieści i zdjęcia!

Posted

hmm pies wygląda na usmiechnietego jak dyszy i jest mu gorąco :) moje psy zawsze w takim razie wygladają na smutne, bo pilnuję, by miały dobrze wietrzone. :) To stara kaminica, gdzie jest chłodno. Troche mi nie ufacie, no trudno. Ja dodam jedno, nie dałabym psa tam, gdzie widziałabym że nie będzie kochany. Dropsik sie tulił, dreptał, a ja nie robiłam selskcji zdjęć, by wam pokazac najlepsze. Wyszło mi parę, bo mi siada bateria. Każdy kto mnie zna, wie, kim byl dla mnie Kasanowa gluchy slepy pies którego wzięłam ze schronu w Krakowie. Zajęłam się Dropsem nie tylko dlatego, że kocham starsze psy, ale że Drtops wyglad jak mój kasanowa. (zdjecie mam tu przy swoim nicku) Mój Kasanowa się tez nie usmiechał :) a wiem, ze był szczęsliwy. Drops ma dobrze. na drugi raz mnie nie proście o pośrednictwo w adopcjach, skoro moje słowa są nic nie warte.

Posted

AgaG to absolutnie nie jest tak, że Twoje słowa nie są nic warte.
zajmujesz się psami nie od dziś, więc na pewno wiesz co mówisz i piszesz.
po prostu na tym wątku wszyscy kochają Dropsika :loveu:
bo to taki niby staruszek, ale młody duchem i wyjątkowo wesoły :loveu:
Ty widziałaś go na żywo, więc wiesz jak się zachowywał, a nam niestety pozostają "tylko" fotki, a chyba sama przyznasz, że na nich zwyczajnie Dopsiu wygląda trochę smutno :roll:
i na pewno nikt nie chciał Cię urazić swoją wypowiedzią ..
to po prostu wynik troski tęsknoty za psiakiem, więc bardzo proszę nie bądź zła

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
A ja myślę, że wiele też zależy od światła, czy samego aparatu - uśmiechnięty Dropsik był robiony lustrzanką, a zawsze zdjecie jest wtedy bardziej efektowne :)

Ja ufam Agnieszce, bo wiem, że wiele pomaga zwierzętom i nie oddałaby Dropsa do złego domu :)

Ja tez tak uważam !
Moje psy też na zdjęciach naogół wygladaja srednio a wierzcie mi, to ja służę im wiernie a nie one mi...;)
A choinka???? Przyznaje że u mnie też tak bywało i to często.....
Najważniejsi są tu ludzie.! I tylko oni..
No i Dropsik, oczywiście...

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):

Ja tez tak uważam !
Moje psy też na zdjęciach naogół wygladaja srednio a wierzcie mi, to ja służę im wiernie a nie one mi...;)
A choinka???? Przyznaje że u mnie też tak bywało i to często.....
Najważniejsi są tu ludzie.! I tylko oni..
No i Dropsik, oczywiście...

Posted

moje psy też na fotach wypadają fatalnie;) sa smutne i ponure... trzeba mi zrobić kontolę poadopcyjną jak nic :eviltong:

Posted

gonia66 napisał(a):
A cóz to za sliczne pycholki zawitały na wątek Dropsia Naszego???Koledzy po fachu rozumiem...:lol::lol::lol::lol::lol:Witamy witamy:loveu::loveu::loveu:

ano to trójka z mojej czwórki psów. nie umiem robić chyba zdjęć :) wyglądają na zasępione . :)