Michal__ Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Mam nadzieje, ze naprawde Drops bedzie tam kochany... Ale tak jak Klaudia napisala wkrotce odwiedzimy go :loveu: Ja ciesze sie ze niebedzie juz musial nocy spedzac w samotnym pokoiku lecznicy tylko bedzie w swoim domku z kolezanka :loveu: Oby zylo mu sie tam wysmienicie... I byl zawsze radosny... Przyznam szczerze, ze zaczynam tesknic za nim...:placz: Quote
peate Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 no, a do Krakowa jest trochę dalej niż do Bielska :cool3: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 A ja wierzę, że wszystko dobrze się skończy :) W sumie to bardzo się cieszę, że tak z Michałem przywiązaliście się do Dropsika - na pewno nie pozwolicie mu, nawet w nowym domku, aby zapomniał o śląskich cioteczkach i wujkach! :loveu: A jakie zrobili na Was wrażenie nowi właściciele poza tym, że nie podpadli? ;) Mam nadzieję, że wkrótce zobaczymy zdjęcia Dropsika z nowego domu :loveu: Quote
togaa Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Bo Drops to taka poczciwina że nie sposób go nie polubić....!!! On tak sie cieszy bliskością człowieka że nawet zamieszkałby na dworcu z bezdomnymi...byleby z kimś... Może przesadzam...ale Drops chce być czyjś ! I oby mu sie to spełniło...! Quote
AgaG Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 [quote name='Klaudus__']Togaa... Zostawiłam Go, bo umowe już mieli podpisaną, a poza tym ludzie jako tako przez tą chwilę [ale dość konkretnej rozmowy] mi nie podpadli... Ale inaczej sobie domek dla Dropsa wymarzyłam... I przyznam szczerze, że zapewne niebawem wybiorę się na wycieczkę do Krakowa... to jest mieszkanie w starej bardzo kamienicy, mieszkanie stare też. myślę, że dla psa estetyka domu nie jest ważna. czasem się wydaje psy do "pałaców" i są zwracane własnie dlatego, że niszczą, że ktoś się bardzo przejmuje estetyką. Mamy taki problem z jedną pania w \krakowie, która chce jedej z wolontaruszek zwrócić psa, bo jej się czasami załatwia w domu. Dla Dropsa to lepiej że nie jest to pałac, tak uważam, bo on się załatwia czesto w domu. Dla mnie kryterium głównym zgody na wydanie psa, było to, jak jest zadbana suka państwa (a wyglada swietnie i widać że jest rozpieszczana) oraz podejście do adopcji - to znaczy deklaracja adopcji na sto procent. pragnę dodać, że w jakims sensie odstapiłam miejsce dla dropsa - psa spoza Krakowa, a przecież mamy w Krakowie mnóstwo potrzebujących. Z tego c o wiem sytuacja Dropsa była mocno nieciekawa, na czym więc polegają minusy tgo domu? bo nie rozumiem. Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 AgaG napisał(a):to jest mieszkanie w starej bardzo kamienicy, mieszkanie stare też. myślę, że dla psa estetyka domu nie jest ważna. czasem się wydaje psy do "pałaców" i są zwracane własnie dlatego, że niszczą, że ktoś się bardzo przejmuje estetyką. Mamy taki problem z jedną pania w \krakowie, która chce jedej z wolontaruszek zwrócić psa, bo jej się czasami załatwia w domu. Dla Dropsa to lepiej że nie jest to pałac, tak uważam, bo on się załatwia czesto w domu. Dla mnie kryterium głównym zgody na wydanie psa, było to, jak jest zadbana suka państwa (a wyglada swietnie i widać że jest rozpieszczana) oraz podejście do adopcji - to znaczy deklaracja adopcji na sto procent. pragnę dodać, że w jakims sensie odstapiłam miejsce dla dropsa - psa spoza Krakowa, a przecież mamy w Krakowie mnóstwo potrzebujących. Z tego c o wiem sytuacja Dropsa była mocno nieciekawa, na czym więc polegają minusy tgo domu? bo nie rozumiem. Aga wiele lat wydaje psy do adopcji i wie co dla psa najlepsze, o tej wolontariuszce co pisze to pisze o mnie,pani zdecydowala sie na pieska ktory spedzil 8 lat w schronisku bo chcial mu pomoc ale przerosly ja kudly bo jej sznaucerka sie nie leni i pare razy zalatwil sie w domu ,zreszta z jej winy bo nie stosowala odpowiedniej diety tak ze nie wyglad domu swiadczy o tym czy bedzie dobry czy nie tylko ludzie i ich podejscie do zwierzat. aga byla tez proszona o wydanie Nikifora z naszego schroniska w razie jak by bylo wiecej chetnych na dropsika bo jest bardzo podobny i wiem ze byla bym jej wdzieczna za ten dom chociaz nigdy go nie widzilam . Quote
gonia66 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Foksia i Dżekuś napisał(a):Aga wiele lat wydaje psy do adopcji i wie co dla psa najlepsze, o tej wolontariuszce co pisze to pisze o mnie,pani zdecydowala sie na pieska ktory spedzil 8 lat w schronisku bo chcial mu pomoc ale przerosly ja kudly bo jej sznaucerka sie nie leni i pare razy zalatwil sie w domu ,zreszta z jej winy bo nie stosowala odpowiedniej diety tak ze nie wyglad domu swiadczy o tym czy bedzie dobry czy nie tylko ludzie i ich podejscie do zwierzat. aga byla tez proszona o wydanie Nikifora z naszego schroniska w razie jak by bylo wiecej chetnych na dropsika bo jest bardzo podobny i wiem ze byla bym jej wdzieczna za ten dom chociaz nigdy go nie widzilam . Ups..to ja nie zrozumialam chyba..ta Pani ktora wziela Dropsika juz oddala jakiegos psa z adopcji bo nial kudelki za dlugi i siusial w dokmu?/chyba źle rozumiem..przeciez Dropsiu tez juz podobno i siii i kooo zrobil w domeczku..???Wyprowadźcie mnie z blędu prosze jesli sie myle...:razz: Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 gonia66 napisał(a):Ups..to ja nie zrozumialam chyba..ta Pani ktora wziela Dropsika juz oddala jakiegos psa z adopcji bo nial kudelki za dlugi i siusial w dokmu?/chyba źle rozumiem..przeciez Dropsiu tez juz podobno i siii i kooo zrobil w domeczku..???Wyprowadźcie mnie z blędu prosze jesli sie myle...:razz: Zle zrozumialas , Dropsika wziela zupelnie inna pani ,a Age chodzilo wlasnie o to ze nie wyglad domu swiadczy o tym czy dom jest dobry czy zly tylko uczucia ludzi do zwierzat. Aga dala przyklad ,ze ta druga pani ktora wziela odemnie pieska z 8 letnim stazem ma super w domu i jak piesek sie pare razy zaltwil to juz dzwonila ze nie wie czy sobie poradzi i lepiej zebym mu szukala innego domu. Quote
BUDRYSEK Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 nie mogę doczekać się wieści o Dropsiku Quote
togaa Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Ja jakos jestem dziwnie o Dropsa spokojna.... Klaudusku...dobrze będzie! Zobaczysz!!! Quote
Michal__ Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Ja chcialbym byc spokojny, ale nieumiem (juz taka moja nautura) :-( Przywiazalem sie do niego i to dlatego (brakuje mi spacerkow z nim) :-( Bede spokojny jak beda jakies zdjecia i wiesci o Naszym Dro-psiaku... Juz niemoge sie doczekac kiedy go odwiedze... Quote
peate Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Dropsik nie jest jakimś specjalnie wymagającym psiakiem i choć również życzyłabym mu willi z basenem i wielkim ogrodem żeby miał gdzie się wybiegać to myślę, że jemu wystarczy łóżeczko z miękkim materacykiem i ciepłą kołderką, pełne michy wody i jedzonka no i dużo miłości okazywanej ze strony kochających ludzi przede wszystkim :roll: jeśli to wszystko mam tam zapewnione to jestem o niego spokojna :lol: ale zdjęciami i odwiedzinami oczywiście nie pogardzę :cool3: Quote
AgaG Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 może w przyszłym tygodniu podjadę zrobić foty. :lol: Quote
peate Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 no ja już nie mogę się doczekać, aż zobaczę Dropsika :cool3: Quote
rozi Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Ha! :cunao: Wiecie co? Ile razy biorę się na serio do pomagania jakiejś psinie, to zaraz do nowego domu jedzie. Ostatnio nie zdążyłam składki na lekarstwa dokończyć :niewiem: Quote
togaa Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Ach Rozi z nieba nam spadasz z Ta "szczęśliwą ręką".. Całkiem świeże; to samo schronisko co Drops; http://www.dogomania.pl/forum/f28/pogryziony-szpic-martwe-oczko-w-schronie-nie-ma-szans-pilnie-dt-131996/ Quote
BUDRYSEK Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Michal__ napisał(a):Zadnych nowych wiadomosci o Dropsiku :placz: :placz::placz::placz::placz: Quote
Michal__ Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Zadnych nowych wiadomosci o Dropsiku :placz: Quote
togaa Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Ale beksy....;) Złe wiadomości przychodzą najszybciej...spoko!!!! Michal! a na miejscu Dropsa jest biały szpicek.....Nikt go jeszcze nie pokochał....:shake: http://www.dogomania.pl/forum/f28/pogryziony-szpic-martwe-oczko-w-schronie-nie-ma-szans-pilnie-dt-131996/ Quote
_bubu_ Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 AgaG napisał(a):może w przyszłym tygodniu podjadę zrobić foty. :lol: i jak tam? kiedy sie wybierasz? :cool3: Quote
peate Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 no ja też nie mogę się już doczekać :multi: Quote
Beata J. Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 oj, baaaaaaaardzo by nas ucieszyły dobre wieści,jakieś fotki :oops: Quote
Beata J. Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Piszę tutaj bo wiem, że ciągle ktos tu zagląda :lol: Mam do przelania 35zł złotych z mojego bazarku na Żywieckie Biedy - wpłaciła Viris- na czyje konto wpłacić???? Zgłaszać się proszę Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Beata, wysłalam Ci na PW nr konta :) Bardzo dziekujemy! :loveu: Quote
Beata J. Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Dzięki, przelew zrobiony. Kasa będzie u Ciebie szybko, bo to ten sam bank. Jak skończą się pozostałe bazarki to też wpłacę na to konto. Wiecie co, Dropsia to chyba trzeba przenieść do "już w nowym domu" Quote
Recommended Posts