Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam nadzieje, ze naprawde Drops bedzie tam kochany...
Ale tak jak Klaudia napisala wkrotce odwiedzimy go :loveu: Ja ciesze sie ze niebedzie juz musial nocy spedzac w samotnym pokoiku lecznicy tylko bedzie w swoim domku z kolezanka :loveu: Oby zylo mu sie tam wysmienicie... I byl zawsze radosny...
Przyznam szczerze, ze zaczynam tesknic za nim...:placz:

Posted

A ja wierzę, że wszystko dobrze się skończy :)
W sumie to bardzo się cieszę, że tak z Michałem przywiązaliście się do Dropsika - na pewno nie pozwolicie mu, nawet w nowym domku, aby zapomniał o śląskich cioteczkach i wujkach! :loveu:

A jakie zrobili na Was wrażenie nowi właściciele poza tym, że nie podpadli? ;)

Mam nadzieję, że wkrótce zobaczymy zdjęcia Dropsika z nowego domu :loveu:

Posted

Bo Drops to taka poczciwina że nie sposób go nie polubić....!!!

On tak sie cieszy bliskością człowieka że nawet zamieszkałby na dworcu z bezdomnymi...byleby z kimś...
Może przesadzam...ale Drops chce być czyjś ! I oby mu sie to spełniło...!

Posted

[quote name='Klaudus__']Togaa... Zostawiłam Go, bo umowe już mieli podpisaną, a poza tym ludzie jako tako przez tą chwilę [ale dość konkretnej rozmowy] mi nie podpadli...
Ale inaczej sobie domek dla Dropsa wymarzyłam...
I przyznam szczerze, że zapewne niebawem wybiorę się na wycieczkę do Krakowa...

to jest mieszkanie w starej bardzo kamienicy, mieszkanie stare też. myślę, że dla psa estetyka domu nie jest ważna. czasem się wydaje psy do "pałaców" i są zwracane własnie dlatego, że niszczą, że ktoś się bardzo przejmuje estetyką. Mamy taki problem z jedną pania w \krakowie, która chce jedej z wolontaruszek zwrócić psa, bo jej się czasami załatwia w domu.
Dla Dropsa to lepiej że nie jest to pałac, tak uważam, bo on się załatwia czesto w domu. Dla mnie kryterium głównym zgody na wydanie psa, było to, jak jest zadbana suka państwa (a wyglada swietnie i widać że jest rozpieszczana) oraz podejście do adopcji - to znaczy deklaracja adopcji na sto procent. pragnę dodać, że w jakims sensie odstapiłam miejsce dla dropsa - psa spoza Krakowa, a przecież mamy w Krakowie mnóstwo potrzebujących. Z tego c o wiem sytuacja Dropsa była mocno nieciekawa, na czym więc polegają minusy tgo domu? bo nie rozumiem.

Posted

AgaG napisał(a):
to jest mieszkanie w starej bardzo kamienicy, mieszkanie stare też. myślę, że dla psa estetyka domu nie jest ważna. czasem się wydaje psy do "pałaców" i są zwracane własnie dlatego, że niszczą, że ktoś się bardzo przejmuje estetyką. Mamy taki problem z jedną pania w \krakowie, która chce jedej z wolontaruszek zwrócić psa, bo jej się czasami załatwia w domu.
Dla Dropsa to lepiej że nie jest to pałac, tak uważam, bo on się załatwia czesto w domu. Dla mnie kryterium głównym zgody na wydanie psa, było to, jak jest zadbana suka państwa (a wyglada swietnie i widać że jest rozpieszczana) oraz podejście do adopcji - to znaczy deklaracja adopcji na sto procent. pragnę dodać, że w jakims sensie odstapiłam miejsce dla dropsa - psa spoza Krakowa, a przecież mamy w Krakowie mnóstwo potrzebujących. Z tego c o wiem sytuacja Dropsa była mocno nieciekawa, na czym więc polegają minusy tgo domu? bo nie rozumiem.

Aga wiele lat wydaje psy do adopcji i wie co dla psa najlepsze, o tej wolontariuszce co pisze to pisze o mnie,pani zdecydowala sie na pieska ktory spedzil 8 lat w schronisku bo chcial mu pomoc ale przerosly ja kudly bo jej sznaucerka sie nie leni i pare razy zalatwil sie w domu ,zreszta z jej winy bo nie stosowala odpowiedniej diety tak ze nie wyglad domu swiadczy o tym czy bedzie dobry czy nie tylko ludzie i ich podejscie do zwierzat. aga byla tez proszona o wydanie Nikifora z naszego schroniska w razie jak by bylo wiecej chetnych na dropsika bo jest bardzo podobny i wiem ze byla bym jej wdzieczna za ten dom chociaz nigdy go nie widzilam .

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Aga wiele lat wydaje psy do adopcji i wie co dla psa najlepsze, o tej wolontariuszce co pisze to pisze o mnie,pani zdecydowala sie na pieska ktory spedzil 8 lat w schronisku bo chcial mu pomoc ale przerosly ja kudly bo jej sznaucerka sie nie leni i pare razy zalatwil sie w domu ,zreszta z jej winy bo nie stosowala odpowiedniej diety tak ze nie wyglad domu swiadczy o tym czy bedzie dobry czy nie tylko ludzie i ich podejscie do zwierzat. aga byla tez proszona o wydanie Nikifora z naszego schroniska w razie jak by bylo wiecej chetnych na dropsika bo jest bardzo podobny i wiem ze byla bym jej wdzieczna za ten dom chociaz nigdy go nie widzilam .

Ups..to ja nie zrozumialam chyba..ta Pani ktora wziela Dropsika juz oddala jakiegos psa z adopcji bo nial kudelki za dlugi i siusial w dokmu?/chyba źle rozumiem..przeciez Dropsiu tez juz podobno i siii i kooo zrobil w domeczku..???Wyprowadźcie mnie z blędu prosze jesli sie myle...:razz:

Posted

gonia66 napisał(a):
Ups..to ja nie zrozumialam chyba..ta Pani ktora wziela Dropsika juz oddala jakiegos psa z adopcji bo nial kudelki za dlugi i siusial w dokmu?/chyba źle rozumiem..przeciez Dropsiu tez juz podobno i siii i kooo zrobil w domeczku..???Wyprowadźcie mnie z blędu prosze jesli sie myle...:razz:

Zle zrozumialas , Dropsika wziela zupelnie inna pani ,a Age chodzilo wlasnie o to ze nie wyglad domu swiadczy o tym czy dom jest dobry czy zly tylko uczucia ludzi do zwierzat. Aga dala przyklad ,ze ta druga pani ktora wziela odemnie pieska z 8 letnim stazem ma super w domu i jak piesek sie pare razy zaltwil to juz dzwonila ze nie wie czy sobie poradzi i lepiej zebym mu szukala innego domu.

Posted

Ja chcialbym byc spokojny, ale nieumiem (juz taka moja nautura) :-(
Przywiazalem sie do niego i to dlatego (brakuje mi spacerkow z nim) :-(
Bede spokojny jak beda jakies zdjecia i wiesci o Naszym Dro-psiaku...
Juz niemoge sie doczekac kiedy go odwiedze...

Posted

Dropsik nie jest jakimś specjalnie wymagającym psiakiem i choć również życzyłabym mu willi z basenem i wielkim ogrodem żeby miał gdzie się wybiegać to myślę, że jemu wystarczy łóżeczko z miękkim materacykiem i ciepłą kołderką, pełne michy wody i jedzonka no i dużo miłości okazywanej ze strony kochających ludzi przede wszystkim :roll:
jeśli to wszystko mam tam zapewnione to jestem o niego spokojna :lol:
ale zdjęciami i odwiedzinami oczywiście nie pogardzę :cool3:

Posted

może w przyszłym tygodniu podjadę zrobić foty. :lol:

Posted

Ha!

:cunao:

Wiecie co? Ile razy biorę się na serio do pomagania jakiejś psinie, to zaraz do nowego domu jedzie. Ostatnio nie zdążyłam składki na lekarstwa dokończyć :niewiem:

Posted

Piszę tutaj bo wiem, że ciągle ktos tu zagląda :lol:
Mam do przelania 35zł złotych z mojego bazarku na Żywieckie Biedy - wpłaciła Viris- na czyje konto wpłacić???? Zgłaszać się proszę

Posted

Dzięki, przelew zrobiony. Kasa będzie u Ciebie szybko, bo to ten sam bank.
Jak skończą się pozostałe bazarki to też wpłacę na to konto.

Wiecie co, Dropsia to chyba trzeba przenieść do "już w nowym domu"