Beata J. Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Obiecany bazarek na DROPSIKA http://www.dogomania.pl/forum/f99/pachnacy-prezent-dla-tz-intesa-na-dropsika-na-tymczasie-do-19-01-do-g-22-00-a-129097/#post11591885 Quote
Nika_88 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 togaa napisał(a):Wet. który leczył moją 10 letnią sunię na problemy stawowe zastępował Skanodyl ludzkim Movalis 7,5 mg. Niestety, tą malutką tabletkę trzeba było jeszcze dzielić na 4 co nie jest takie proste by te ćwiartki faktycznie były identyczne... Przyznam,że mnie to martwiło bo podawana dawka za każdym razem była nieco inna... Hmm jeśli dla DT nie byłoby problemu z takim krojeniem, to myśle że można by spróbować. To lek na stawy wiec takie wachania dawki nie powinny psu zaszkodzić, gorzej gdyby był to lek na np. serce Quote
_bubu_ Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Myśleliśmy o zmianie ale weterynarz powiedział że stare psy często zle tolerują ten ludzki odpowiednik wiec pozostaliśmy przy Scanodylu. Może narazie wystarczy że zmieniamy Fortekor. Jutro zrobie Dropsikowi jakieś nowe zdjęcie ;) Quote
BUDRYSEK Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 co to za remont ze Dropsik musiał wrócić do lecznicy? :crazyeye: mury walą czy co? Quote
Alaa Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Tez mialam o to pytac ale nie chcialam nikogo denerwowac;) Quote
Klaudus__ Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Ja też się, aż bałam zapytać... :roll: Mam nadzieję, że zabiorą Go po remoncie... Quote
Alaa Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 A czy jest szansa na to ze Drops pozostanie w tym domu? Jakos tak mam na uwadze wypowiedz corki tej pani ktora sie Dropsem opiekuje. Chyba na jakiejs podstawie to powiedziala, moze byly w domu konkretne rozmowy? Przeciez nie rzuca sie tak slow na wiatr:razz: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Trzeba też mieć na uwadze, że to była wypowiedź córki, nie rodziców - nie wiadomo, jak rodzice na to patrzą, może po prostu dobrze życzą Dropsikowi. Na razie sie nie deklarowali i dla Dropsika szukamy domu. Quote
togaa Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Oj, żeby wypatrzyła Dropsa taka małamała.... Quote
j3nny Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 szkoda, ze znam tylko jedną małąmałą, a ona teraz chyba o zadnym INNYM psiaku nie myśli :( Quote
peate Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 trochę szkoda, bo rany po stracie zwierzaka, najlepiej się goją dzięki innemu zwierzakowi ... Quote
_bubu_ Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 u Dropsika po staremu, dalej myśli głównie o jedzeniu: jakaś karma... szkoda że zamknięta.. a ten czemu nie je.. mogę mu pomóc.. bedzie cos dobrego szkoda tylko że rękawiczka wyciągnięta z kosza nie nadaje się do zjedzenia Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Dropsik, jaki on kochany :loveu: No i jakim cudem on jeszcze nie podbił tego jednego, jedynego serca specjalnie dla niego? :-( Aalu, dotarła wpłata od Ciebie ,bardzo dziękujemy! :multi: Quote
peate Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 słodki słodziaczek :loveu: ja też nie rozumiem jak można się nie zakochać w tych oczkach :roll: Quote
Alaa Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Boze jaki on cudny:loveu: Nie ma za co dziekowac, dobrze , ze mi przypomnialas / zreszta bardzo dyskretnie, z klasa;)/, ja czasami mysle "swoim" torem ktory niekoniecznie zgadza sie z tym innym:eviltong:hihiihhi torem. Quote
BUDRYSEK Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Bazarek http://www.dogomania.pl/forum/f99/dvd-na-zywieckie-pieseczki-do-21-01-a-129278/#post11604970 Quote
gonia66 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 [quote name='peate']słodki słodziaczek :loveu: ja też nie rozumiem jak można się nie zakochać w tych oczkach :roll: No wlaśnie mnie też to zdjęcie ujęło za serce..bo na nim wygląda trochę jak szczeniaczek..taki ma wyraz mordki...zabawny..młodzieńczy wprost...ślicznotka nasza kochana..dobrze, że ma tekie cudne cioteczki, które już nigdy nie pozwolą mu zaznać krzywdy...DZiękuję...:loveu: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Ja się ciagle zastanawiam skąd w Dropsiku tyle energii i miłości - Jego Pani umarła, trafił do schroniskowego boksu, gdzie częściej było źle niż dobrze... przeżył tyle zim w schroniskowej drewnianej budzie, walczył z kaszlem kennelowym... A on ciągle pragnie życia, miłości, zabawy, człowieka! Kto mu to ofiaruje, kto doceni jego życie? :-( Quote
peate Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 właśnie :roll: żeby maluszek chociaż na starsze latka mógł zaznać troszkę miłości :-( Quote
togaa Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 I taki ufny do ludzi i przyjazny...... Bardzo, bardzo sympatyczny piesiu. Niestety, stare długi nie spłacone a licznik za hotelik znowu bije..... Poratujcie cioteczki kochane!!!! Quote
peate Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Dropsiasty w górę! po domek najlepszy pod słońcem! Quote
Klaudus__ Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Dzisiaj u Dropsika był Michał. Poszedł z Nim na spacer i zawiózł makaron z mięsem - mam nadzieję,że chłopak zjadł... A tymczas upominałsię już o Naszego Pana?? :roll: Quote
Alaa Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 To znaczy tak koonkretnie to ile jest tych starych dlugow? I pytanie odnosnie karmy- jaki rodzaj Puriny kupujecie dla Dropsa?Czy to jest suche jedzenie?Czy mieszane z puszkami? No bo skoro 15 kilo Seniora kosztuje 98 zlotych- to on chyba 15 kilo w miesiacu nie przeje. Ja mam wor 15-kilowy na dwa psy- (35, 12 kg) i wystarcza mi na znacznie dluzej, wiec prosze napiszcie prosze konkretnie co Drops je. Nie chodzi mi tutaj o wyliczenie do zlotowki, ale poprosze jednak o pare konkretow. Quote
Klaudus__ Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Dropsiku kochany - jutro,albo we wtorek dostaniesz coś dobrego i pójdziesz na spacerek. Kochana przytulanko - śpij spokojnie... Quote
Recommended Posts