Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Krótka chilkę mnie tu nie było..no bo wiecei..Dropsik miał takie cioteczki Anioły jako opiekunki, ze jakos zajęłam sie innymi bidami..wchodzę dziś..patrzę..i oczom nie wierze...:multi::multi::multi::multi:A co tu dużo dzisiaj pisac???No szcęście kolejne ( z "moich" wirtualnych zaznaczonych psakow na dogo- to trzeci ktory na Nowy Rok pojechał do domku..tzw "nieadopcyjny"- czyli staruszek albo schorowany...)..no to co mogę w takim razie napisać??Przeciez tu nic dodać- nic ująć...POWODZENIA DROPSIKU KOCHANY!!!!a dla OPIEKUNOW OGROMNE DZIĘKI ZA DOBRE, KOCHAJĄCE I GORĄCE SERCE:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
A tu ani jednego bazarku dla Dropsika :(

Nie wesoło......!!!!!:shake: bubu pewnie oczami świeci w lecznicy......

Posted

Dropsik przyjechał wczoraj do lecznicy na 1,5 tygodnia ponieważ dom tymczsowy robi remont. Dropsik wcale nie chciał jechać. Znowu będzie musiał siedzieć sam a już przyzwyczaił się do towarzystwa ludzi i spania w łóżku. No ale inaczej sie nie da.
Poza tym nadal nikt nie dzwoni z ogłoszeń a ma ich sporo. Nie wiem jak zwrócić na niego uwage.
No i Dropsik czeka na spacerki w lecznicy jakby ktoś miał czas.

Posted

Czy moge prosic o jakies szczegoly odnosnie domu tymczasowego?
pinczerka_i_Gizmo slusznie przypomniala mi o moim wczesniejszym zobowiazaniu- lecz prosze o jakies szczegoly odnosnie DT, zdjecia pieska w domu,tak, jak dzieje sie to w przypadku na przyklad Babelka ktoremu rowniez pomagam:razz:

Posted

Czy aby domek przypomni sobie po remoncie o Dropsiku....???
Nie chcę krakać, ale mam złe przeczucia......

Żal mi chłopaka..

Na ile moje zgraciałe autko mi pozwoli/cos nie odpala/, postaram się zaglądać wieczorami do Dropsa...

Posted

togaa napisał(a):
Czy aby domek przypomni sobie po remoncie o Dropsiku....???
Nie chcę krakać, ale mam złe przeczucia......

Żal mi chłopaka..

Na ile moje zgraciałe autko mi pozwoli/cos nie odpala/, postaram się zaglądać wieczorami do Dropsa...

Ani tak nie myśl... :roll:

Posted

dzien dobry,ja pisze o dropsiku poniewaz moja mama wzieła pieska na tymczas,ale cos misie tak wydaje ze juz tam zostanie

dlatego myslalam ze Dropsik ma dom staly i nie wplacalam na niego pieniedzy. Jesli sie zobowiazuje to dotrzymuje slowa- ale pewnie tak to odebralam, jakos tak mam ostatnio duzo na glowie :shake:
To poprosilabym zeby sie dom tymczasowy okreslil jednoznacznie.

Posted

Przepraszam za te wielgasnie litery:evil_lol: tak mi sie napisalo.Nie bylo informacji co za dom, ile bedzie kosztowal pobyt miesieczny- dlatego poprosze o jakies konkrety.

Posted

Dropsik ma dom tymczasowy, nie stały. Teraz jest na hotelu w lecznicy przez 1,5 tygodnia bo w domu jest remont. Koszty pobytu na tymczasie to karma i leki. zaraz postaram sie to podliczyc ile wychodzi miesiecznie..

Posted

_bubu_ to sa Twoi znajomi? Jak dlugo bedzie mogl Dropsik przebywac u tych Panstwa?Mlodzi, starsi? :razz:Przewaznie nie zadaje glupich zdawaloby sie pytan.ale skoro nic nie wiem to pytam.

Posted

Umówiliśmy się na czas nieokreślony. To rodzina z dziećmi . Cały czas ktoś jest w domu więc Dropsik ma to co lubi najbardziej czyli towarzystwo.
Sypia w łóżku z synem i ma dużo spacerków. W mieszkaniu są też 2 koty z którymi dobrze Dropsik się dogaduje. nauczył się tez juz załatwiania na spacerkach. jak chce wyjśc to grzecznie stoi pod drzwiami. Zdarza mu się jeszcze zrobic coś w domu ale coraz rzadziej.

a miesięczne koszty to :

karma Purina - min. 80zł
leki:
Scanodyl na stawy - 66zł
Fortekor na serduszko - 72zł
czyli razem 218zł

teraz fortekor będzie zastąpiony odpowiednikiem dla ludzi bo jest tańszy
Benalapril - będzie kosztował tylko 10zł na miesiąc wiec wyjdzie
min. 156zł miesięcznie.

Posted

Ok, dziekuje za info, jeszcze gdyby tak pare zdjatek ...;)
Tak, jak juz wspomnialam przelew ode mnie wyjdzie dzisiaj w nocy (100zl) - i tak bedzie co miesiac az do czasu gdy Dropsik znajdzie upragniony dom staly / w co absolutnie nie watpie/.

Posted

Bubu gdybyś mogła dowiedzieć się od weterynarza czy Scanodyl też da się zastąpić ludzkim odpowiednikiem? Jeśli tak to myśle że mogłabym załatwić Dropsikowi te leki za darmo, przynajmniej raz na jakiś czas :cool3:

Posted

Nika_88 napisał(a):
Bubu gdybyś mogła dowiedzieć się od weterynarza czy Scanodyl też da się zastąpić ludzkim odpowiednikiem? Jeśli tak to myśle że mogłabym załatwić Dropsikowi te leki za darmo, przynajmniej raz na jakiś czas :cool3:

Wet. który leczył moją 10 letnią sunię na problemy stawowe zastępował Skanodyl ludzkim Movalis 7,5 mg.
Niestety, tą malutką tabletkę trzeba było jeszcze dzielić na 4 co nie jest takie proste by te ćwiartki faktycznie były identyczne...
Przyznam,że mnie to martwiło bo podawana dawka za każdym razem była nieco inna...